Akron’s medisch vastgoed trekt landelijke aandacht van kopers en makelaars

De sterke gezondheidszorgsector in de regio Akron trekt wat nationale aandacht, en er lijkt meer op komst nu binnenlandse investeerders zich richten op medisch onroerend goed in en rond de stad.

Fairfield Asset Advisors, een in Denver gevestigd vastgoedadviesbureau dat samenwerkt met eigenaren van medische instellingen en kopers/investeerders in de Verenigde Staten, zegt dat het een vruchtbare grond heeft gevonden voor zijn werk in de stad en een serie verkopen heeft geproduceerd die ze rond Akron onderhandelde . .

“Akron, Ohio is, zoals je hebt gezien, zeker goed voor ons geweest”, zegt Ben Whitney, senior analist voor Fairfield en zijn contactpersoon voor zijn werk in de regio. “We hebben een oogheelkundige deal van $ 13 miljoen en een orthopedische deal van $ 8 miljoen.”

Tijdens de zomer verkocht Fairfield vier oogheelkundige centra met in totaal 32.700 vierkante meter aan ruimte – op 4099 Embassy Parkway in Fairlawn, 4277 Allen Road in Stow, 4441 Hudson Drive in Stow en 2013 State Route 59 in Kent.

Whitney zei dat haar bedrijf de namen van kopers en verkopers met wie ze werkte niet vrijgaf. Maar de adressen van de verkochte eigendommen laten zien dat drie van de locaties de thuisbasis zijn van oogchirurgen in het noordoosten van Ohio en de vierde, op Hudson Drive, wordt vermeld als de locatie van het Saint Clare Eye and Laser Surgery Center.

Toen, in september, verkocht Fairfield twee orthopedische faciliteiten van in totaal 26.500 vierkante voet voor een gecombineerde prijs van $ 8 miljoen, zei Whitney. Deze omvatten een faciliteit van 22.000 vierkante meter aan State Route 59 in 2007 in Kent, vermeld als het adres van het Crystal Clinic Orthopedic Center; en op 72 Fifth St. SE in Barberton, ook een Crystal Clinic-locatie.

Geen van de verkopers reageerde op verkoopvragen, maar medische praktijken op de locaties worden niet beïnvloed; ze zullen gewoon huurders worden van een nieuwe eigenaar, zei Whitney. De kwaliteit van huurders en hun huurcontracten is wat onroerend goed in de eerste plaats waardeert, en huurcontracten zijn de belangrijkste activa die investeerders aantrekken, merkte hij op.

De kopers van de eigendommen waren allebei buiten de staat, met Flagler Investments of Florida vermeld in de records van Summit County als de koper van de oogheelkundige locaties, en het in Kansas gevestigde Crown MedRealty Partners die de orthopedische locaties kocht.

Vertegenwoordigers van Flagler konden niet worden bereikt, maar Brian Beggs, managing partner van Crown MedRealty, zei dat zijn bedrijf werd aangetrokken door de panden waarin de Crystal Clinic-activiteiten zijn gehuisvest, omdat hij ze als een sterke huurder beschouwde binnen een aantrekkelijke gespecialiseerde praktijk.

“Voor ons is het een soort combinatie van verschillende dingen. Of het is een langlopende huurovereenkomst met een gezondheidssysteem, de Cleveland Clinic of zo iemand, of het is een langlopende huurovereenkomst met een toonaangevende gespecialiseerde kliniek – en de Crystal Clinic staat erom bekend dat het zo is, ‘zei Beggs.

Crown MedRealty sloot zijn eerste transactie in Ohio ongeveer vijf jaar geleden af, toen het het Mercy Hospital in Massillon kocht, dat nu eigendom is van de Cleveland Clinic en een huurder is van Crown MedRealty, zei Beggs.

Beggs zegt dat hij meer medisch onroerend goed in het Akron-gebied zou willen kopen, deels omdat het efficiënter is om meerdere eigendommen op of rond één locatie te beheren.

“Dat zijn we zeker,” zei Beggs, toen hem werd gevraagd of hij hier op zoek is naar meer medische eigenschappen. “We kijken landelijk, maar onze strategie is dat als we eenmaal een gebied hebben verworven, we blijven zoeken naar meer activa in dat gebied, omdat we daardoor meer eigendommen efficiënter kunnen exploiteren. … Ik denk dat we daar actiever zullen zijn. “

Crown MedRealty bezit volgens Beggs ongeveer 1,5 miljoen vierkante meter aan medisch vastgoed in 43 staten, wat neerkomt op investeringen van in totaal $ 650 miljoen. “We hebben nu 12 transacties in Ohio, dus het gaat omhoog in onze grootste staten,” zei hij.

Maar er is een groeiende vraag naar medisch onroerend goed in het algemeen, in Akron, Ohio en in het hele land, zeiden Beggs en anderen – met veel andere investeerders die er de voorkeur aan geven om dezelfde redenen als zijn bedrijf.

Huurders in medisch onroerend goed zijn “plakkerig”, zei Beggs. Ze hebben patiëntencentra dicht bij hun kantoren, ze bevinden zich vaak in speciaal ontworpen faciliteiten en ze houden er niet van om te verhuizen.

Klanten van medische huurders betalen bijna altijd hun rekeningen ook, vaak via overheidsinstanties of verzekeringsmaatschappijen, zei Beggs. Voeg daarbij het feit dat er vraag is naar medische diensten, ongeacht wat de rest van de economie doet, en je hebt het recept voor een betrouwbaar huurdersbestand, voegde hij eraan toe.

“Mensen worden overal ziek, mensen breken overal botten en mensen krijgen overal baby’s”, zei Beggs.

Dat gezegd hebbende, zeiden Beggs en Whitney allebei dat Akron boven zijn gewicht stond, met een bijzonder sterke gezondheidszorgsector – en beiden zeiden dat ze van plan waren meer zaken te doen in de regio Akron.

Maar kopers worden geconfronteerd met toenemende concurrentie voor medisch onroerend goed, dat populair is geworden bij investeerders om enkele van de redenen die Beggs suggereert, zegt Peter Volas, senior directeur onroerend goed bij de Cleveland Clinic.

“Je hebt investeerders die op zoek zijn naar investeringsmogelijkheden, en de gezondheidszorg is altijd die sector geweest die economisch gezien een beetje veilig is”, zegt Volas.

Maar naarmate de prijzen stijgen, worden de beschikbare rendementen voor deze investeerders verminderd, zei hij, en merkte op dat hij nu “ongekende” cap-rates van minder dan 4% ziet in markten zoals New York en San Francisco.

Tegelijkertijd blijft de gezondheidszorg een groeiend deel uitmaken van het bruto binnenlands product van het land, terwijl ziekenhuizen en praktijkgroepen zich blijven consolideren en consolideren in grotere groepen, wat resulteert in verdere consolidatie en consolidatie, wat kan leiden tot meer verkoop van onroerend goed. .

“Als ze het bedrijf (de medische praktijk) kopen, hebben ze te maken met het onroerend goed”, zei Volas, en sommige investeerders kiezen ervoor om het te verkopen.

Sommige praktijkgroepen, en in mindere mate ziekenhuizen, zien hun onroerend goed als iets dat te gelde kan worden gemaakt door middel van sale / leaseback-overeenkomsten, aldus Volas en Whitney.

“Je hebt al dat momentum en dan krijg je mensen die strijden om eigendommen,” zei Volas. “Ze worden heel agressief met de aankoopprijzen.”

Hoewel de kliniek niet van plan is om de huidige faciliteiten te verkopen en er de voorkeur aan geeft het onroerend goed te bezitten, zei Volas dat de trend van anderen om hun onroerend goed te verkopen en van investeerders die het willen kopen naar verwachting zal voortduren.

“Ik denk niet dat het zal vertragen,” zei Volas. “En ik denk niet dat de markten belangrijk zijn, of het nu Akron / Canton, Cleveland of Indianapolis is.”

Whitney zei dat hij naast Crown MedRealty in het hele land veel enthousiaste kopers kent die naar verluidt geïnteresseerd zijn in meer zorgvastgoed rond Akron of het noordoosten van Ohio in het algemeen, als hij onroerend goed zou kunnen vinden om ze te verkopen.

“Akron staat nu in onze Top 100 MSA”, zei Whitney. “Dus het is zeker een plek waar we meer willen doen… Het is een hete markt.”

Leave a Comment