Vastgoedhoek: liefdevolle restjes | Vastgoedkolommen

We eindigden met 14 mensen (en drie honden) bij ons thuis voor Thanksgiving.

Het beste van alles was dat ik de leiding had over de broodjes en dat mijn kamergenoot op het punt stond ouderwetse maaltijden te maken “on demand”. Onze gasten kregen de taak om verschillende soorten vulling (of noem je het dressing? Raar!), Jus, aardappelen, pompoen en een handvol andere heerlijke traktaties te brengen. Het was geweldig. En nu hebben we een (snel slinkende) koelkast vol met restjes. Binnenkort moeten we weer gaan koken.

Het proces van het verkopen van een huis kan bitterzoet zijn. Je bent opgewonden om een ​​aanbod te accepteren dat jullie allebei gelukkig heeft gemaakt, maar de gedachte om een ​​plek te verlaten die je vroeger thuis noemde, kan verdrietig zijn. Ik heb mijn huis laten bouwen volgens mijn specificaties en heb het eigenlijk zelf ontworpen. Ik was er bij elke stap en zag hoe hij het stukje bij beetje in elkaar zette. Ik kan je verzekeren dat dit de start nog moeilijker maakte.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je van huis gaat. Het belangrijkste is dat er bepaalde items zijn waarmee je de bruggen gewoon moet doorknippen en achterlaten. Natuurlijk zijn er zaken die u contractueel verplicht achterlaat.

“Je zult je aan je afspraken moeten houden met betrekking tot apparaten, verlichtingsarmaturen en andere vermelde items”, zei Badger Realty-agent Eileen Difeo. “Maar er zijn een heleboel andere onderdelen die niet alleen overbodig zijn als je weggaat, maar die het installatieproces voor nieuwe eigenaren een stuk soepeler kunnen maken.”

Tijdens het pre-sale pitchingproces bleef ik uit de buurt van de agent en liet hem zijn werk doen (en zijn commissie verdienen). Toen de kopers en ik klaar waren met sluiten, bood ik aan om ze het huis rond te leiden en hun nieuwe aankoop uit te leggen. Het was geweldig om kopers door het huis te leiden en eventuele eigenaardigheden of kenmerken van het huis uit te leggen die ze anders onderweg zouden moeten onderzoeken en afvragen.

Toen ik hielp met het aanleggen van alle elektrische, data- en audiokabels door het huis, was het geweldig om uit te leggen hoe de items waren aangesloten en waar de homeruns van stroom werden voorzien. Er zijn luidsprekers in de muren en veel data- en kabellijnen in elke kamer. Door al deze leads uit te leggen, wordt het toevoegen van kabel, internet en telefoon aan elke kamer in huis een fluitje van een cent.

In de keuken heb ik de magnetron niet op de oven geplaatst, maar we hebben de uitlaat naar dit gebied geleid. Kleine details zoals deze maken de toekomstige magnetroninstallatie veel waardevoller. Ze hoeven hun eigen afvoerkanaal niet te bedienen en hoeven de afvoer niet te “filteren” en terug te sturen naar de keuken.

Handleidingen zijn ongelooflijk handig voor elke nieuwe eigenaar. Ik gooi meestal alle handleidingen in de map “handleidingen” in mijn kantoor. Dit bestand heeft de neiging om na een paar jaar behoorlijk groot te worden, maar als ik een specifieke reparatietechniek of onderdeelnummer moet weten, is hun waarde onmetelijk. Aangezien de meeste items in mijn huis nieuw waren, was het vrij eenvoudig om alle handleidingen te volgen. Zelfs bij mijn fornuis en magnetron, die ik van een vriend had gekocht, zaten handleidingen. Het lijdt geen twijfel dat deze nuttig zullen zijn voor nieuwe eigenaren.

Beveiligings- en garagedeuralarmcodes zijn ook behoorlijk belangrijk om te vergeten. Niets is frustrerender dan buitengesloten te worden van je nieuw gekochte huis en de politie te zien verschijnen omdat je het alarm hebt afgegaan. Veel succes om dat uit te leggen. Natuurlijk is het hebben van de bijbehorende handleidingen ook essentieel, maar op de dag dat de nieuwe eigenaren hun intrek nemen, zal het erg handig zijn om de systemen te kunnen gebruiken zoals ze zijn.

Servicecontracten en voorkeursleveranciers of aannemers zijn ook waardevolle onderdelen van de vergelijking, vooral voor nieuwe eigenaren van ‘buiten de stad’. Simpele zaken als elektriciteit, gas en septic tanks worden meestal aan de slottafel behandeld. Meer gepersonaliseerde contracten zoals ongediertebestrijding of gazonverzorging (zou dat niet goed zijn) zijn wat individueler.

Sinds het werken met, en af ​​en toe een biertje drinken, hebben de meeste van mijn aannemers hun namen en nummers kunnen doorgeven aan de nieuwe eigenaren. Het is fijn om samen te kunnen werken met de loodgieter of elektricien die het systeem daadwerkelijk bij u thuis heeft geïnstalleerd.

Hoewel ze zich misschien niet elk klein detail herinneren, kennen ze in ieder geval hun werk en jouw huis. Dit is nog meer het geval wanneer u een tweede huis aan iemand verkoopt. Ze zullen niet bekend zijn met lokale verkopers en aannemers en een goede referentie kan erg nuttig zijn.

De sleutels worden meestal ook teruggegeven aan de slottafel. Mensen hebben vaak de sleutels van het huis zelf, binnendeuren, garagedeuren, schuren en diverse andere deuren. Ik kan eerlijk zeggen dat de enige keer dat ik mijn huis sloot, was toen ik een paar weken in Florida was.

Bij het sluiten moest ik door mijn “prullenbak” graven om alle sleutels te vinden die oorspronkelijk bij de deuren waren geleverd. Hoewel de meeste nieuwe eigenaren de sloten op het hoofdhuis zullen veranderen, is het altijd een aardig gebaar om alle sleutels van het hele pand aan te bieden. Nogmaals, dit zal hen hoofdpijn besparen en het proces soepeler laten verlopen.

Last but not least is wat je niet mag achterlaten. Het zou al je afval en rommel zijn. Je hebt me horen praten over het gebrek aan rommel in je huis tijdens bezoeken en bij het maken van listingfoto’s. Hetzelfde geldt als u gaat verhuizen.

Het grootste verschil is dat je dingen niet zomaar in kasten of onder het bed kunt verstoppen. Dit zal een enorme impact hebben en je respect tonen voor nieuwe huiseigenaren, wanneer ze voor het eerst hun nieuwe huis kunnen binnenlopen en geen rommel of rommel zien rondslingeren. Dat zal op zijn minst voldoende ruimte overlaten voor hun “vuilnis!” “

Leave a Comment