Vastgoedadvies: is huren zinvoller dan kopen? Rogersville

De verleiding om te huren voor mensen die onlangs met pensioen zijn gegaan of binnenkort met pensioen gaan, is begrijpelijk. De markt is heet. Het is dan ook logisch om de kans te grijpen om te profiteren van al deze kapitaalverhogingen. Verhuur is in sommige gevallen acceptabel. Maar hoe langer een pre-gepensioneerde huurt, hoe riskanter het wordt.

Vorig jaar, toen de pandemie woedde, besloten sommige lokale bewoners om met vervroegd pensioen te gaan. Anderen zijn gedwongen of ertoe gebracht met pensioen te gaan met terugkopen. In die tijd was het mogelijk om te huren voor minder dan de gemiddelde hypotheekbetaling, volgens de driemaandelijkse lease-to-own-analyse van Realtor.com.

Maar dat was voordat de vraag naar bestaande en nieuwe eengezinswoningen de prijzen met dubbele cijfers opdreef. Veel verhuurders hebben de trend gevolgd en de huren verhoogd – sommige met dubbele cijfers.

Snel vooruit naar de huidige situatie. Hectische zoekopdrachten naar huurwoningen zijn bijna gelijk aan zoekopdrachten naar onroerend goed te koop. En er is een toename in de ontwikkeling van nieuwe appartementencomplexen, terwijl de trend van meergezinswoningen laat zien dat de huren stabiliseren. En Realtor.com heeft zijn huuranalyse voor de hele Amerikaanse provincie sinds het eerste kwartaal niet bijgewerkt.

Of u nu een gepensioneerde, een toekomstige gepensioneerde of een aspirant-huiseigenaar bent, het bezit van een eigen huis is logischer dan een huurder voor de lange termijn te zijn. Maar er is er een zo genageld aan het einde van deze verklaring. Het is logisch als u van plan bent om minimaal vijf tot zeven jaar te blijven zitten en basisonderhoud te ondergaan. Dit is meestal de tijd die nodig is om de kosten van aan- en verkoop van het onroerend goed terug te verdienen. En hoewel de waarderingscijfers van vandaag op het hoogste niveau staan, moet u er niet op rekenen dat dit de norm blijft.

Naarmate de rente stijgt en de voorraden groter worden, zullen de huizenprijzen zich beginnen te stabiliseren. We hebben al geruime tijd geen evenwichtige voorraadmarkt van vijf tot zes maanden in de NETAR-monitorregio. De laatste keer dat we een evenwichtig vraag- en aanbodniveau hadden, was in november 2018. Sindsdien gaat het steeds meer in het voordeel van de verkoperskant.

Dit roept de vraag op. Hoe lang duurt het voordat de markt stabiliseert en vraag en aanbod in evenwicht zijn? Hoewel er verschillende meningen zijn, is de waarheid dat we erachter zullen komen nadat het is gebeurd. Dit is geen onbeantwoord antwoord – alleen een verklaring van de realiteit.

Bouwers brengen zo snel mogelijk nieuwe huizen op de markt. Maar nieuwe huizen, flatgebouwen en herenhuizen zijn geen snelle oplossing gezien de tijd die nodig is om nieuwe huizen op de markt te brengen. Inflatie en de aantrekkende economie vreten de extra koopkracht weg van hypotheekrentes op kelderniveau die kopers hadden tijdens de piekjaren van de pandemie. Snacken betekent een langzame neerwaartse druk op de huizenprijzen, die een even grote neerwaartse druk op de verkoop zal uitoefenen, tenzij er een hausse is in het scheppen van banen en lonen.

De meeste huisvestingsexperts zijn van mening dat 2022 een stabiliserend jaar zal zijn dat nog steeds een verkopersmarkt zal zijn, maar met een langzamere prijsgroei. Dit betekent weer een jaar van hoogte- en dieptepunten voor kopers en verkopers. Het is de voortzetting van een marktklimaat dat degenen met de beste kennis van de lokale markt en een netwerk van professionals die snel en efficiënt navigeren door de complexiteit van een markt in transitie, het meest beloont.

Samenwerken met en werken met een professionele lokale REAL ESTATE AGENT is de beste beproefde en resultaatgeteste manier om dit te bereiken.

NETAR is de stem van onroerend goed in Noordoost-Tennessee. Het is de grootste handelsvereniging in Noordoost-Tennessee, Zuidwest-Virginia, die meer dan 1.500 leden en 100 filialen vertegenwoordigt die betrokken zijn bij alle aspecten van de residentiële en commerciële vastgoedsector.

Leave a Comment