Texas Housing Cycle blijft zelfs tijdens het koude seizoen warm Nieuw

AUSTIN – Terwijl Texas nieuwe inwoners blijft krijgen – tot 582.000 alleen al in 2019 – is de traditionele vastgoedcyclus van drukke zomers en langzamere winters in sommige gemeenschappen in Texas vrijwel verdwenen.

De vastgoedcyclus in Texas volgt historisch gezien de schoolkalender waarin gezinnen de neiging hebben om in de late lente en vroege zomer te verhuizen met de verwachting dat hun kinderen aan het begin van het schooljaar zullen settelen. Maar naarmate de onroerendgoedmarkt in Texas concurrerender is geworden met een groeiende bevolking en een beperkte voorraad, lijkt die mentaliteit te zijn veranderd, zeggen vastgoedexperts.

“Vanwege COVID[-19], we hebben veel veranderingen gezien waarbij we in het tweede, derde of vierde kwartaal van 2020 en vervolgens in de eerste drie kwartalen van 2021 echt helemaal geen vertraging in de cyclus hebben gezien. Alles was echt op een enorm herstel voor ongeveer vijf kwartalen, “zei Marvin Jolly, president van Texas Realtors.

Jolly zei dat hij geloofde dat verschillende factoren de verandering beïnvloedden, waaronder kinderen die in de herfst van 2020 naar een virtuele school gingen, wat de verhuizing voor ouders minder ingewikkeld maakte. Hij wees ook op de toename van aankopen door investeerders, transacties door mensen die geen schoolrooster te onthouden hebben.

Lage rentetarieven hebben het kopen van een huis ook aantrekkelijker gemaakt in een tijd waarin de markt weinig voorraad heeft, vooral in nieuwbouw, die wordt geplaagd door problemen met de toeleveringsketen en stijgende arbeids- en leveringskosten.

De vastgoedmarkt in Texas moet de vastgoedcrash nog inhalen.

“Toen de recessie in 2009 toesloeg, stopten bouwers met het kopen van land en stopten ze met het ontwikkelen van nieuwe gemeenschappen”, zei Jolly. “We liepen nog steeds een beetje achter met nieuwbouw, en toen al deze hoge mobiliteit en werken op afstand in deze hausse plaatsvonden, werden bouwers overrompeld en hadden ze niet genoeg inventaris. Stadion. “

Jolly voegde eraan toe dat toen de pandemie toesloeg, velen dachten dat het verwoestend zou zijn voor de onroerendgoedmarkt in Texas, maar het tegenovergestelde was waar. Jonge professionals, aangemoedigd door het idee dat ze overal kunnen wonen terwijl ze vanuit huis werken, en lege nesters, die hebben besloten met vervroegd pensioen te gaan, hebben de markt gevuld.

Woningen staan ​​in het derde kwartaal van 2021 nu 24 dagen minder op de markt dan een jaar geleden en 22 dagen minder dan in 2019, blijkt uit gegevens van Texas Realtors.

“Veel van deze mensen kozen ervoor om overal in Texas te werken”, zei hij.

De sterke stijging van de onroerendgoedmarkt in Texas deed zich vooral voor in grote stedelijke gebieden, waar Austin bijna 200 nieuwe inwoners per dag rapporteerde en ongeveer 250 in Houston en Dallas elk. Maar de groei is zelfs te zien in kleinere gemeenschappen zoals Corsicana en Jacksonville, beide ten zuidoosten van Dallas.

“Lente en zomer waren [busier], maar nu is alles veranderd. Het is echt het hele jaar door hetzelfde’, zegt Renee Caperton, een makelaar bij Marrs & Associates Realty.

Caperton zei dat op zijn markten in Corsica en de omliggende provincies de trend van een constante markt zich twee jaar heeft voortgezet, maar in 2021 versnelde, zelfs toen de voorraden daalden.

Ze voegde eraan toe dat vanwege de overvloed aan concurrentie, gezinnen klaar zijn om te verhuizen wanneer een huis klaar is, in plaats van te wachten op geschikte tijden van het jaar.

“Als de prijs van een woning binnen het marktbereik ligt, … zien we huizen op de eerste dag meerdere keren contracteren en met meerdere aanbiedingen”, zei Caperton. “We hebben meer kopers dan verkopers, dus veel mensen wachten tot deze nieuwe dingen op de markt komen.”

Mike McEwen, een makelaar bij Cherokee Real Estate in Jacksonville, zei dat 2021 zijn beste jaar tot nu toe zal worden.

McEwen zei dat de laatste huizen die hij verkocht tijdens de koudere maanden, wanneer de markt de neiging heeft om te vertragen, meer kosten dan vragen, iets dat “nooit eerder is gebeurd” in zijn gemeenschap.

“In Jacksonville, in mijn 32 jaar bij het bedrijf, was dit het gezondste vastgoedjaar dat we ooit hebben gehad,” zei hij. “Ik denk dat ik in onze regio, ook al is het de laatste tijd heel gezond, vermoed dat het stabieler zal worden door een beetje af te dalen”

Jim Fite, president en CEO van Century 21 Judge Fite Company, zei dat zijn bedrijf een groot deel van Noord-Texas bedient.

Hij zei dat in dit gebied, hoewel niet zo duidelijk als vroeger, de vastgoedcyclus nog steeds een marktwerking is, aangezien er in de winter minder transacties hebben plaatsgevonden dan in de zomer, voornamelijk omdat ‘er minder voorraad is omdat mensen ervoor kiezen om hun huis na de vakantie.

Wanneer een huis echter wordt vermeld, zelfs in de winter, blijven verkopers meerdere aanbiedingen doen en is het huis meestal snel uitverkocht, zei Fite. Hij voegde eraan toe dat de staat nog steeds een extreem sterke wintermarkt heeft, sterker dan in de afgelopen vijf jaar.

“Hoewel het winter is en je zou denken dat het langzamer zou gaan, is dat niet zo, als het huis goed geprijsd is, er goed uitziet en goed ruikt,” zei Fite.

Leave a Comment