Nieuwsbrief onroerend goed: Trojaanse paardentrainer heeft een nieuw huis nodig

Welkom terug bij de vastgoednieuwsbrief. In een week waarin een deal van miljarden dollars is gesloten en een deal om bijna 20.000 nieuwe huizen te bouwen, waarom richten we ons in plaats daarvan niet op een huiszoeking die nog niet eens heeft plaatsgevonden. Voor de lol.

USC liet afgelopen weekend een bom vallen toen het aankondigde dat Lincoln Riley de nieuwe voetbalcoach was, die een programma van de Universiteit van Oklahoma aanstuurde dat een eeuwige kanshebber was tijdens de ambtstermijn van Riley.

Contractgeruchten begonnen onmiddellijk te wervelen – met een claim dat USC de huizen van Riley in Oklahoma had gekocht, al ontkracht. Een verzoek om huurtoeslag van 6 miljoen dollar is echter niet helemaal overdreven. Huisvestingstoelagen zijn niets nieuws voor coaches op hoog niveau. Dus natuurlijk hielpen we Riley een voorsprong te krijgen bij het vinden van huisvesting en vonden zes huizen voor $ 6 miljoen in Los Angeles County.

Aan de kant van de beroemdheden heeft Dolph Lundgren verkocht en Tyra Banks probeert het te doen. De eerste loste zijn moderne herenhuis in de Hollywood Hills voor $ 3,71 miljoen, en de laatste bood een vergelijkbare locatie in Pacific Palisades aan voor $ 7,895 miljoen. Banks is op dit moment een veteraan van de palissademarkt; sinds 2018 heeft ze vier huizen in de kustgemeenschap neergehaald.

Deze week was ook de afsluiting van een ontwikkelingsstrijd van twee decennia ongeveer 70 mijl ten noorden van Los Angeles, waar Tejon Ranch Co. en de milieuorganisatie Climate Resolve overeengekomen om 19.300 woningen te bouwen. Het project werd stopgezet om zowel ecologische als economische redenen, maar de deal lost de bezorgdheid op door 30.000 opladers voor elektrische voertuigen op te nemen en financiering te eisen voor brandpreventiemaatregelen.

Miljoenencontracten trekken de aandacht in de wereld van onroerend goed, maar er gaat niets boven een zakelijke deal van miljarden dollars om het in perspectief te plaatsen. Deze week stemde ViacomCBS ermee in om het CBS Studio Center – de thuisbasis van shows als “Seinfeld” en “Gilligan’s Island” – te verkopen voor $ 1,85 miljard. De enorme deal is een van de grootste ooit voor een tv-studiocomplex in Los Angeles en benadrukt de waarde en zeldzaamheid van tv-soundstages, aangezien bedrijven inhoud creëren voor het groeiende aantal tv-diensten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en bezoek en like onze Facebook-pagina, waar u de hele week vastgoedverhalen en -updates kunt vinden.

USC-coach heeft nieuwe grasmat nodig

3230 Iredell Lane, Studio City, Californië 91604

(Berkshire Hathaway HomeServices Eigenschappen Californië)

Lincoln Riley, de explosieve keuze van USC om het Trojaanse voetbalteam weer op te bouwen, verhuist binnenkort van Oklahoma naar Zuid-Californië, en hij zal genoeg geld hebben om op een nieuwe locatie uit te geven.

De details van het contract zijn nog onduidelijk, maar hij zal zeker meer verdienen dan de $ 7,672 miljoen per jaar die hij verdiende aan de Universiteit van Oklahoma, waar hij de vijfde best betaalde coach van het land was, volgens een analyse van USA Today in oktober. Riley leidde de Sooners naar 55 overwinningen in vijf seizoenen.

Geruchten over een huurtoeslag van $ 6 miljoen lijken realistisch in vergelijking met andere USC-coaches. Steve Sarkisian liet 8 miljoen dollar vallen in een huis in Rolling Hills toen hij het team in 2014 overnam, en Lane Kiffin betaalde een paar jaar eerder 5,5 miljoen dollar voor een plek in Manhattan Beach.

Zelfs in een markt die zo heet is als Zuid-Californië, gaat $ 6 miljoen een lange weg. Zelfs in de meest exclusieve buurten kan Riley een kwaliteitswoning kopen. Bungalows vlakbij het strand of herenhuizen in de bergen vallen allemaal binnen zijn budget.

Hier is een blik op wat $ 6 miljoen koopt in zes gemeenschappen in Zuid-Californië.

Action star annuleert verkoop woning

Een wit gebouw van twee verdiepingen heeft kamerhoge ramen en een zwembad aan de zijkant van het huis.  Het wordt getoond in de schemering.

Het vierkante herenhuis is gebouwd in 2009 en combineert een designpalet van staal, beton, steen en glas.

(De Oppenheim-groep)

Dolph Lundgren won zijn strijd tegen de Hollywood Hills-vastgoedmarkt en verkocht zijn moderne, vierkante herenhuis voor $ 3,71 miljoen.

De Zweedse acteur en krijgskunstenaar – beroemd vanwege zijn rol als Ivan Drago in “Rocky IV” en speelde in andere actiefilms zoals “Masters of the Universe” en “Universal Soldier” – was sinds 2018 eigenaar van het pand.

Het in 2009 gebouwde huis op een heuvel combineert een stevige designpallet van staal, beton, steen en glas van meer dan 5.230 vierkante meter. Een ficustuin markeert de ingang, die leidt naar een plattegrond met drie verdiepingen die oploopt naar een dakterras met uitzicht op de stad beneden.

Tyra Banks mikt op een vijfde

Modern en vierkant, het huis met drie verdiepingen stijgt naar een dakterras met een keuken en een bubbelbad.

Modern en vierkant, het huis met drie verdiepingen stijgt naar een dakterras met een keuken en een bubbelbad.

(Juwan Li)

Hoewel Ellen DeGeneres misschien wel de meest productieve beroemdheid van Zuid-Californië is, is Pacific Palisades het grondgebied van Tyra Banks. Het model dat actrice werd en reality-presentator werd, heeft sinds 2018 vier huizen in de kustgemeenschap omgedraaid en ze wil haar vijfde en laatste eigendom verkopen voor $ 7,895 miljoen.

Als Banks haar prijs krijgt, is dat een winst van $ 900.000 over wat ze in 2018 betaalde. Sindsdien heeft ze een paar wijzigingen aangebracht, een aantal opvallende kroonluchters toegevoegd en de keuken verbouwd met een ontbijtcabine en een betegelde achterwand.

Het moderne, vierkante huis ligt net ten oosten van Temescal Gateway Park en beslaat drie verdiepingen met vijf slaapkamers en zes badkamers van meer dan 6.160 vierkante meter. Glazen wanden langs de woonruimtes en kamerhoge ramen bieden uitzicht op de kustlijn.

Ontwikkelingsstrijd eindigt met deal

De met eiken bezaaide toppen van de Blue Ridge Range bij Tejon Ranch

De met eiken bezaaide bergtoppen van de Blue Ridge Range bij Tejon Ranch zijn afgebeeld.

(Al Seib / Los Angeles Times)

Een van de oudste ontwikkelingsgevechten in Zuid-Californië eindigde woensdag na twee decennia toen een milieugroep ermee instemde een enorme ‘net-nul’-broeikasgasgemeenschap van 19.300 woningen te bouwen vlak bij de Interstate 5 op de zuidelijke hellingen van het Tehachapi-gebergte, schrijft Louis Sahagun.

Het pact tussen Tejon Ranch Co. en de non-profit Climate Resolve komt te midden van een ernstige huisvestingscrisis in Californië en verwijdert mogelijk de grootste overgebleven wegversperring voor het 6.700 hectare grote Centennial-project dat grenst aan Kern County, ongeveer 70 mijl ten noorden van Los Angeles. Het project is herhaaldelijk tot stilstand gekomen door ecologische en economische uitdagingen, terwijl andere grote ontwikkelingen zijn goedgekeurd in een van de laatste onontwikkelde delen van Los Angeles County.

Het voorstel kreeg twee jaar geleden de definitieve certificering van de LA County Board of Supervisors en het bedrijf zei dat het gerechtvaardigd was. Maar eerder dit jaar verwierp de rechter van het Superior Court, Mitchell Beckloff, de goedkeuring door de provincie van het milieueffectrapport van de ontwikkelaar, waardoor de bouw werd geblokkeerd.

Studio ‘Seinfeld’ verkoopt voor 1,85 miljard dollar

De ingang van een parkeerplaats zegt

ViacomCBS is een overeenkomst aangegaan om CBS Studio Center in Studio City te verkopen aan Hackman Capital Partners en Square Mile Capital Management.

(Al Seib / Los Angeles Times)

ViacomCBS heeft een $ 1,85 miljard deal om het CBS Studio Center-complex in Studio City te verkopen – de thuisbasis van iconische tv-shows zoals “Seinfeld”, “The Mary Tyler Moore Show”, “Gilligan’s Island” en “It’s Always Sunny in Philadelphia”, schrijft Meg James en Roger Vincent.

Vastgoedinvesteerders Hackman Capital Partners en Square Mile Capital Management hebben de handen ineengeslagen om een ​​aanbesteding te winnen voor het 55 hectare grote Radford Avenue-pand.

De torenhoge prijs wijst op de waarde – en schaarste – van tv-soundstages in Los Angeles, terwijl producenten van inhoud zich haasten om ruimte te vinden om tv-programma’s en films op te nemen om hun streamingdiensten op te slaan. ViacomCBS maakte afgelopen zomer bekend het pand te willen verkopen.

De deal, die dinsdag werd aangekondigd, vertegenwoordigt een van de grootste onroerendgoeddeals ooit voor een televisiestudiocomplex in Los Angeles. Naast de onroerendgoedactiva zal CBS zijn lucratieve studioactiviteiten afstoten, waaronder podiumverhuur, facility management en ondersteunende diensten voor veldproductie.

Wat we lezen?

Net op tijd voor de kerst zal het iconische “Home Alone” huis te huur zijn via Airbnb voor $ 25. Het huis staat in Chicago, maar als je een nacht als een McCallister wilt leven, gaan de reserveringen open op 7 december om 11 uur PT. NPR heeft de details.

Nog een dag, weer een studentenhuisvesting. Gouverneur Gavin Newsom zette tijdens de pandemie $ 2 miljard opzij voor studentenhuisvesting, maar California State University las de kleine lettertjes niet, en het zou het universitaire systeem tot 3.000 nieuwe studentenbedden kunnen kosten, tenzij staatswetgevers ingrijpen, volgens een CalMatters Story gepubliceerd door de Daily Breeze.

Leave a Comment