Hypotheek- en vastgoednieuws deze week

December is doorgaans een vrij rustige tijd in de vastgoedwereld en alle ogen zijn gericht op wat de hypotheekmarkt in het nieuwe jaar gaat doen. Dit is wat u deze week moet weten tijdens deze pauze tussen de feestdagen.

1. De FHFA stelt hypotheekplafonds vast voor 2022

De Federal Housing Finance Agency stelt elk jaar nieuwe limieten vast voor de maximale waarde van leningen die kunnen worden gekocht door Fannie Mae en Freddie Mac. Dankzij de stijgende huizenprijzen tijdens de pandemie is die limiet naar een recordhoogte gesprongen naarmate het nieuwe jaar nadert: $ 647.200 voor het grootste deel van het land en $ 970.800 in de duurdere plaatsen.

Lees het verhaal.

2. Hoe FHA- en VA-leners beter kunnen concurreren?

De extreem competitieve huizenmarkt van het afgelopen jaar of meer heeft ervoor gezorgd dat verkopers erg kieskeurig zijn bij het afwegen van meerdere aanbiedingen. Het resultaat is dat veel kopers met FHA- en VA-hypotheken moeite hadden om door te breken, omdat verkopers deze aanbiedingen vaak als minder veilig beschouwen dan contant geld of een traditionele lening. Maar deze leners hoeven niet achter te blijven als ze de juiste strategieën hebben ingevoerd.

Lees het verhaal.

3. Hypotheekrente zal waarschijnlijk stijgen in het nieuwe jaar

2021 kende recordrentetarieven, maar die tijd ligt waarschijnlijk achter ons. Hoewel de hypotheekrente van dag tot dag of van week tot week in de markt kan fluctueren, is de trend de komende maanden duidelijk in stijgende lijn.

Lees het verhaal.

4. Voorlopig echter een tariefschorsing

Met de opkomst van de ommicron-COVID-variant zijn de markten in onzekerheid verzeild geraakt, waardoor kredietnemers nog een kans krijgen om te profiteren van de lage hypotheekrentetarieven zolang deze duren.

Lees het verhaal.

5. En nu een woord van onze tariefexperts

Dit is misschien je laatste kans om jezelf deze winter een opfrisbeurt te geven. Experts van de wekelijkse rentetrendindex van Bankrate verwachten grotendeels dat de hypotheekrente op korte termijn gunstig zal blijven.

Lees het verhaal.

Leave a Comment