De vastgoedprijzen in Canada zullen naar verwachting in 2022 met 9,2% stijgen – RISMedia

RE / MAX verwacht aanhoudende prijsgroei op de Canadese vastgoedmarkt in 2022, waarbij interprovinciale migratie in veel regio’s een belangrijke motor blijft voor de vastgoedactiviteit, volgens enquêtes van RE-makelaars en -makelaars / MAX, zoals weergegeven in de 2022 Canadese Huisvestingsvooruitzichtenrapport.

Belangrijkste conclusies:

  • De migratie tussen provincies zal naar verwachting doorgaan in 2022, wat een impact kan hebben op de lokale vastgoedomstandigheden in Canada, volgens 53% van de RE/MAX-makelaars (20 van de 38)
  • Negenenveertig procent van de Canadezen gelooft dat de huizenmarkt in 2022 stabiel zal blijven en beschouwt onroerend goed als een van de beste investeringsopties voor het komende jaar
  • Enkele van de beste vooruitzichten worden voorspeld voor Atlantic Canada, waarbij Moncton en Halifax voorspellen dat de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in 2022 met respectievelijk 20% en 16% zullen stijgen.
  • Vijfennegentig procent van de onderzochte regio’s (36 van de 38) zal waarschijnlijk in 2022 een verkopersmarkt blijven
  • Het aanhoudende tekort aan woningaanbod zal naar verwachting aanhouden, waardoor opwaartse druk op de prijzen ontstaat. Als gevolg van deze factoren schat RE / MAX Canada een stijging van 9,2% in de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in het hele land.

“Op basis van feedback van onze makelaars en agenten, is de trend naar interprovinciale verhuizingen die we in de zomer van 2020 begonnen te zien, nog steeds erg sterk en zal naar verwachting tot 2022 aanhouden”, zegt Christopher Alexander, President, RE / MAX Canada, voor het verslag. “Steden en minder dichtbevolkte buurten bieden kopers uitzicht op meer betaalbaarheid, maar ook op leefbaarheidsfactoren zoals meer ruimte. Om ervoor te zorgen dat deze regio’s deze aantrekkelijke eigenschappen en hun relatieve evenwicht op de markt behouden, moet het woningaanbod worden toegevoegd. Zonder meer woningen en in het licht van de groeiende vraag, kunnen de omstandigheden in deze gebieden verder veranderen. “

Ondanks de wereldwijde pandemie hebben veel Canadezen nog steeds vertrouwen in de vastgoedmarkt. Volgens een Léger-enquête uitgevoerd in opdracht van RE / MAX Canada, gelooft 49% van de respondenten dat Canadees onroerend goed in 2022 een van hun beste investeringsopties zal blijven (59% van de eigenaren versus 34% van de niet-eigenaren, inclusief huurders, die niet op zoek zijn om te kopen, en degenen die momenteel op zoek zijn om te kopen). Daarnaast is 49% van de respondenten ervan overtuigd dat de Canadese vastgoedmarkt volgend jaar stabiel zal blijven.

“Canadezen erkennen de waarde en het investeringspotentieel van hun huizen. Marktuitdagingen zoals stijgende prijzen en een beperkt aanbod hebben echter de lokale markten van kust tot kust beïnvloed, wat het afgelopen jaar voor onrust zorgde bij degenen die de markt wilden betreden en degenen die hopen erin te stappen, “zei Elton Ash, vice-president president-directeur, RE/MAX Canada, in het rapport. “Desalniettemin is het bemoedigend om te zien dat velen vertrouwen hebben in de huizenmarkt in 2022 en Canadees onroerend goed zien als een solide investering.”

Ga voor meer informatie naar www.remax.ca.

Leave a Comment