Commercieel vastgoed raakt elke sector in Oklahoma City

In Oklahoma City stegen de huurprijzen, winkels hadden ‘haast’, kantoorhuren daalden en industrieel vastgoed stond in het derde kwartaal nog steeds in brand in Oklahoma City, zei NAI Sullivan Group deze week.

Hier zijn hoogtepunten van de gedetailleerde rapporten van het bedrijf, beschikbaar op www.naisullivangroup.com.

OKC onroerend goed: Huizenbouwers in Oklahoma zeggen dat het nu niet het moment is om de dure energiecode te wijzigen

Appartementseigenaren duwen huren omhoog

De huren zijn het afgelopen jaar gemiddeld met 8,5% gestegen, meldt Micalyn Wetwiska, specialist voor meerdere gezinnen. Het kon erger zijn. Ze zei dat sommige Sunbelt-steden een stijging van meer dan 20% hebben gezien.

Omdat de bouw vertraagde tijdens het ergste van de coronaviruspandemie, kon het aanbod de vraag niet bijhouden en daalde de totale leegstand van appartementen van 7,9% in het tweede kwartaal tot 6,6% in het derde, het laagste sinds 2014, zei Wetwiska.

“Door de daling van het aanbod kunnen appartementeigenaren hogere huren eisen”, zei ze, maar een hogere huur betalen is altijd gemakkelijker dan een huis kopen.

“De lage rentetarieven hebben een hyperconcurrerende woningmarkt gecreëerd waarvan appartementeigenaren profiteren”, zei ze. “Huurders worden gedwongen te huren omdat het kopen van een huis zo competitief is geworden, waardoor de meeste opties om te huren overblijven.”

Wetwiska volgde 46 appartementenverkopen voor een gecombineerde $ 233 miljoen, de grootste van de Isola Bella-appartementen met 850 eenheden, 6303 NW 63, die op 23 augustus aan New York Investors werd verkocht voor $ 56 miljoen, of 65.882 dollar per eenheid.

De Isola Bella Apartments, 6303 NW 63, werden op 23 augustus verkocht aan investeerders in New York voor $ 56 miljoen, of $ 65.882 per eenheid, meldt de NAI Sullivan Group.

Hoe ziet de onroerendgoedmarkt in Oklahoma County eruit? Huizenprijzen zijn in de loop van het jaar gestegen

Restaurants leiden retail naar ruimte

Retail was een “rush” in het derde kwartaal, meldde David Hartnack, vice-president van retail.

“De post-pandemische golf van winkelgebruikers blijft de leegstand naar beneden en de huurprijzen naar boven drijven. Dit geldt met name voor elke ruimte die is gebouwd als restaurant of drive-thru, “zei Hartnack. “Bovendien voelden gebruikers de noodzaak om de huurtarieven voor de langere termijn te bevriezen om de verwachte inflatie in de komende jaren tegen te gaan.”

De verkoop van investeringen stegen omdat veel winkeleigenaren ervoor kozen om te verkopen te midden van onzekerheid over veranderingen in de vermogenswinstbelasting op de lange termijn, zei hij.

Onzekerheid kleurt ook de vooruitzichten.

“Hoewel de markt momenteel druk is, weten we niet wat 2023 te bieden heeft. Aanhoudende problemen met de toeleveringsketen en veranderende belastingwetten op vermogenswinst kunnen dramatische effecten hebben op de retailmarkt”, aldus Hartnack.

De verkoop van OKC-woningen daalde onlangs met bijna 9% in een maand. Maar de vraag is nog steeds zo hoog

Grootste kantoorverkoop vond plaats in het centrum

Er waren 63 kantoortransacties geregistreerd in het derde kwartaal voor een gecombineerd bedrag van $ 86.244.612, meldde kantoorspecialist Matthew Pierce, en de grootste verkoop werd bij ons in de buurt gerealiseerd:

Het kantoorgebouw waar The Oklahoman nu ruimte huurt, aan 100 W Main St., werd op 2 augustus verkocht aan Griffin Media Center OKC voor $ 16.025.000, of $ 145,68 per vierkante voet. De verkoop werd aangekondigd op 12 juli.

Het pand van 110.000 vierkante meter ondergaat renovaties, daarom schrijf ik dit thuis. We zullen terugkeren naar het centrum na de eerste van het jaar.

Volgend op: Maak kennis met Oklahoma’s nieuwe beste Airbnb-host (en het pand dat hem naar de top bracht)

Ongelooflijke nog steeds zinderende industrieel

De leegstand voor bedrijfsmagazijnen in de metropoolregio zakt naar 3,2%, maar in Edmond is het belachelijk: 0,6%, meldt industrieel specialist Zac McQueen.

Maar dan staat Edmond niet echt bekend om industrieel vastgoed.

Desalniettemin maakte de opname van meer dan 100.000 vierkante voet ruimte in het derde kwartaal het “de heetste in de metro”, zei McQueen.

“De nationale industriële markt als geheel had een recordkwartaal voor verschillende belangrijke statistieken zoals huur, leegstand en netto-absorptie”, schreef hij. “Het nationale industriële leegstandspercentage is gedaald tot een historisch dieptepunt van 4,1% en de gemiddelde huren hebben een recordhoogte van $ 7,18 per vierkante meter bereikt.

“Oklahoma City heeft veel van dit nationale succes op lokaal niveau gezien. De leegstand blijft extreem laag en de bouw begint eindelijk te reageren met de grootste puur speculatieve industriële ontwikkeling van klasse A die ooit in de stad is gebouwd. Velen hopen en verwachten dat dit zal gebeuren. nog meer banen en groei te brengen in de nationale distributievoetafdruk van de stad. “

Senior zakelijke schrijver Richard Mize heeft sinds 1999 verslag gedaan van huisvesting, bouw, commercieel onroerend goed en aanverwante onderwerpen voor de krant en Oklahoman.com. Neem contact met hem op via rmize@oklahoman.com.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Oklahoman: update van OKC Commercial Real Estate Offices Industrial Retail Apartments

Leave a Comment