Mijn vakantieverlanglijst voor commercieel onroerend goed – Orange County Register

Met Thanksgiving als een recente herinnering, is Chanoeka in volle gang en is Kerstmis minder dan 30 dagen verwijderd… het is tijd voor de vakantiestemming!

Talloze kinderen over de hele wereld, waaronder onze vijf kleinkinderen, maken hun lijstjes. Dus ik dacht dat het leuk zou zijn om mijn vijf verwachtingen te trekken voor de commerciële vastgoedmarkt in 2022, dat wil zeggen, mijn lijst met geschenken voor het komende jaar.

Dus, zonder verder oponthoud, daar ga je.

Een meer evenwichtige markt. Industrieel vastgoed – gebouwen waar mensen dingen maken, opslaan en verzenden – ligt al zes jaar aan flarden. Momenteel is minder dan één op de 100 gebouwen zonder bewoner!

Met een vraag die het aanbod overstijgt, een gebrek aan nieuwbouw, veranderingen in de manier waarop consumenten winkelen en een overmatige eetlust, zien we een acute onbalans. Als gevolg hiervan zijn de biedprijzen omhooggeschoten en vragen veel mensen zich af of de huren wel houdbaar zijn.

Dus ik wens een beetje meer reden.

Geen onzekerheid meer op kantoor. lZoals we vaak hebben gezegd, vinden transacties plaats wanneer de activiteit toeneemt of afneemt. Maar de onzekerheid is een moord voor een bedrijf dat afhankelijk is van beweging.

Amazon heeft enkele grote desktoptransacties op de markt gezien, zoals de aankoop van de voormalige drukkerijsite van Orange County Register in Santa Ana en de campus van Bank of America in Brea. Maar hergebruik is voor beide in petto. De oude suites met executives, middenmanagers en kantoormedewerkers verdwijnen en worden vervangen door talloze blauwe bestelbusjes.

Pandemische druk heeft het paradigma van het kantoor veranderd. Bedrijven hebben gereageerd met “hybride” benaderingen die kleinere footprints, virtuele werkplekken en minder collaboratieve lay-outs vereisen.

Ik wens hier lange termijn huurovereenkomsten voor grote kantoorgebouwen.

Het poortprobleem opgelost. Praten over een perfecte storm die eruitziet als een anaconda die een Thanksgiving-maaltijd of zes eet: de explosie van e-commercecontainers die zich langzaam door de toeleveringsketen bewegen.

Veel mensen die veel beter geïnformeerd zijn dan ik, hebben hun haar geschoren over de oorzaken. Simpel gezegd, alle punten in de toeleveringsketen zijn gekrompen, wat resulteert in enorme vertragingen, tekorten en stijgende prijzen. Enige vermindering van de regelgeving zou zeker helpen. Een beetje meer magazijnruimte kan ook helpen. Amerika vragen om zijn aankopen voor een periode op te schorten?

Ik wil tegen 4 juli een stabiele goederenstroom.

Nog steeds lage rente. Stijgende rentetarieven zijn misschien wel het beste voor ons, zoals het afscheuren van een verband. Maar wauw! Hoe ongelooflijk pijnlijk voor een economie die afhankelijk is van goedkoop geld.

Onze 10-jaarsrente op schatkistpapier – de maatstaf voor leningen voor commercieel onroerend goed – schommelt al een paar jaar in het lage bereik van 1%. Geweldig voor leners, maar verschrikkelijk voor spaarders. Aangezien onze bevolking vergrijst en meer van ons vaste inkomens hebben, zou een verhoging van de opbrengsten welkom zijn. Vergeet echter niet die 1,2 biljoen dollar aan stimuleringsgeschenken die moeten worden terugbetaald. Stijgende tarieven zouden de terugbetaling duurder maken.

Al met al is mijn wens voor meer van hetzelfde.

Een meer diverse branche. Commercieel vastgoedmakelaardij is altijd gedomineerd door mannen. Twee najaarsconferenties die we bijwoonden, waren echter getuige van een verandering.

Ik vond het geweldig om meer dan 40% vrouwen en minderheden te zien op het wereldwijde evenement Commercial Real Estate Influencers Summit en Society of Industrial and Office Realtors.

Mijn wens is dat het gezicht van commercieel vastgoed onze wereld weerspiegelt.

Allen C. Buchanan, SIOR, is Principal bij Lee & Associates Commercial Real Estate Services bij Orange. Hij is te bereiken via abuchanan@lee-associates.com of 714.564.7104.

Leave a Comment