John Hancock2 Real Estate Securities 1 (JIREX) is het momenteel een slimme keuze voor beleggingsfondsen?

mFondsenwervers zouden eens moeten kijken naar John Hancock2 Real Estate Securities 1 (JIREX). JIREX heeft een Zacks-ranglijst voor beleggingsfondsen van 1 (sterke koop), die is gebaseerd op negen voorspellende factoren, zoals omvang, kosten en prestaties uit het verleden.

Fondsgeschiedenis / Beheerder

John Hancock is verantwoordelijk voor JIREX en het bedrijf is gevestigd in Boston, MA. Sinds John Hancock2 Real Estate Securities 1 in oktober 2005 debuteerde, heeft JIREX meer dan $ 370,85 miljoen aan activa opgebracht. Bradford Stoesser is de huidige fondsbeheerder en vervult deze rol sinds november 2020.

Uitvoering

Natuurlijk zoeken beleggers naar sterke prestaties in fondsen. Dit fonds genereerde een totaal geannualiseerd rendement over 5 jaar van 11,5% en behoort tot het beste derde van zijn categoriegenoten. Als u geïnteresseerd bent in kortere tijdsbestekken, vergeet dan niet het 3-jaars totale geannualiseerde rendement van 16,82% van het fonds, waarmee het in het bovenste derde deel van dat tijdsbestek staat.

Bij het onderzoeken van de prestaties van een fonds is het ook belangrijk om rekening te houden met de standaarddeviatie van rendementen. Hoe lager de standaarddeviatie, hoe minder volatiliteit het fonds ervaart. De standaarddeviatie van JIREX over de afgelopen drie jaar is 18,27% vergeleken met het categoriegemiddelde van 18,9%. De standaarddeviatie van het fonds over de afgelopen 5 jaar is 15,46% vergeleken met het categoriegemiddelde van 15,92%. Dit maakt het fonds minder volatiel dan zijn concurrenten in de afgelopen vijf jaar.

Risicofactoren

Beleggers dienen er rekening mee te houden dat het fonds een 5-jaars bèta van 0,72 heeft, wat betekent dat het hypothetisch minder volatiel is dan de markt als geheel. Aangezien alfa de prestatie van een portefeuille weergeeft op een voor risico gecorrigeerde basis ten opzichte van een benchmark, in dit geval de S&P 500, is het de moeite waard om ook op deze maatstaf te letten. JIREX heeft de afgelopen vijf jaar een negatieve alfa van -1,58 gegenereerd, wat aantoont dat beheerders in deze portefeuille moeite hebben met het selecteren van aandelen die een hoger rendement opleveren dan de benchmark.

Uitgaven

Voor beleggers is het essentieel om de parameters met betrekking tot kosten nader te bekijken, aangezien kosten steeds belangrijker worden voor beleggingen in beleggingsfondsen. De concurrentie op dit gebied neemt toe en een goedkoper product zal waarschijnlijk beter presteren dan zijn verder identieke tegenhanger, terwijl alle andere dingen gelijk blijven. Wat vergoedingen betreft, is JIREX een fonds zonder kosten. Het heeft een kostenratio van 0,87% in vergelijking met het categoriegemiddelde van 1,22%. JIREX is dus eigenlijk goedkoper dan zijn soortgenoten vanuit kostenoogpunt.

Hoewel de minimale initiële investering voor het product $ 0 is, moeten beleggers er ook rekening mee houden dat er geen minimum is voor elke volgende investering.

Eindresultaat

Over het algemeen scoort John Hancock2 Real Estate Securities 1 (JIREX) hoog voor het Zacks beleggingsfonds, en in combinatie met zijn relatief sterke prestaties, gemiddeld neerwaarts risico en lagere kosten, lijkt dit fonds op dit moment een goede potentiële keuze voor beleggers. .

Wil je nog meer informatie over JIREX? Ga dan naar Zacks.com en bekijk onze Mutual Fund Comparison Tool en alle andere geweldige functies die we hebben om u te helpen bij uw analyse van beleggingsfondsen voor aanvullende informatie. Als je ook onze voorraadrapporten wilt bekijken, ga dan naar Zacks.com om alle geweldige tools te zien die we te bieden hebben, inclusief onze bewezen Zacks-ranglijsten.

De beste keuzes van Zacks voor het gebruik van kunstmatige intelligentie

Tegen 2021 zal deze wereldveranderende technologie naar verwachting 327,5 miljard dollar aan inkomsten genereren. Nu heeft Shark Tank-ster en miljardair-investeerder Mark Cuban gezegd dat AI “de eerste biljonairs ter wereld” zal creëren. Het dringende speciale rapport van Zacks onthult 3 AI-keuzes die beleggers vandaag moeten weten.

Bekijk 3 kunstmatige-intelligentieaandelen met extreem opwaarts potentieel >>

Klik om dit gratis rapport te krijgen

Ontvang uw gratis (JIREX): fondsanalyserapport

Om dit artikel op Zacks.com te lezen, klik hier.

De standpunten en meningen die hierin worden uitgedrukt, zijn de meningen en meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Nasdaq, Inc.

Leave a Comment