JLL Industrial Real Estate Report: trends in het derde kwartaal wijzen op record in 2021

Gegevens die onlangs zijn vrijgegeven door het in Los Angeles gevestigde industriële vastgoedbedrijf JLL in zijn ‘Third Quarter Industry Report’, JLL blijft aantonen hoe de marktomstandigheden ogenschijnlijk leiden tot een recordjaar in 2021.

“Als wereldeconomie die sterk afhankelijk is van producten die in het buitenland worden vervaardigd en naar afgelegen locaties worden verzonden, heeft de druk op kritieke toeleveringscentra dit kwartaal de toeleveringsketen tot een hot topic gemaakt”, aldus het rapport. “Industrieën die afhankelijk zijn van het verkrijgen van goederen van kritieke supply chain-knooppunten, zoals havens, hebben een toename van de vraag gezien en zullen naar verwachting een stijging blijven ervaren met het naderen van de feestdagen in het algemeen. De vraag blijft het aanbod overtreffen, waarbij een gebrek aan beschikbare ruimte bijdraagt ​​aan stijgende huren en een recordleegstand. Naarmate de economie groeide en huurders hun bedrijfsruimte innamen, schoot de netto-absorptie omhoog in het derde kwartaal en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar een recordhoogte bereiken.

Voor het derde kwartaal heeft JLL de volgende indicatoren voor industrieel vastgoed voor het derde kwartaal vrijgegeven:

• meer dan 137,9 miljoen vierkante voet (AZG) aan industriële producten is verhuurd, een nieuw record in 2021;
• De industriële huren in de Verenigde Staten zijn gestegen tot $ 6,76 per vierkante meter en sinds het derde kwartaal van 2020 zijn de huren cumulatief met 7,1% gestegen;
• de netto-absorptie bereikte het hoogste niveau ooit gemeten, namelijk 135,1 AZG-absorptie;
• de leegstand bereikte een nieuw dieptepunt voor de industriële markt met 4,3%; en
• de markt leverde in het derde kwartaal 85 miljoen vierkante meter bedrijfsruimte op, waarvan al 69,6% is voorverhuurd.

JLL Senior Director Mehtab Randhawa schreef in het rapport dat als een wereldeconomie die sterk afhankelijk is van producten die in het buitenland worden vervaardigd en naar afgelegen locaties worden verzonden, de druk op kritieke toeleveringscentra in het derde kwartaal de toeleveringsketen tot een hot topic maakte.

“Industrieën die afhankelijk zijn van het inkopen van goederen van kritieke supply chain-knooppunten, zoals havens, hebben een toename van de vraag gezien en zullen naar verwachting blijven toenemen met de feestdagen die snel naderen.” , merkte ze op. “De vraag blijft het aanbod overtreffen, waarbij een gebrek aan beschikbare ruimte bijdraagt ​​aan hogere huren en een recordleegstand. Naarmate de economie groeide en huurders hun bedrijfsruimte innamen, schoot de netto-absorptie omhoog in het derde kwartaal en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar een recordhoogte bereiken.

Vooruitkijkend zei JLL dat ze anticipeert op een aanhoudende vraag van industrieën die supply chain-activiteiten ondersteunen. En hij legde uit dat logistiek, distributie en 3PL op de voorgrond zullen staan, vooral met de feestdagen en de dreigende gevolgen van back-uplogboeken van vrachtschepen aan het einde van het kwartaal.

“Tekorten aan arbeidskrachten en chauffeurs hebben bedrijven ertoe aangezet om geautomatiseerde systemen en robotica te verkennen om te helpen bij distributie- en transportactiviteiten”, zei hij. “Gezien de sterke fundamenten die dit jaar zijn gepresenteerd, is de industriële markt goed gepositioneerd om de totalen voor 2020 te overtreffen en nieuwe records te breken. Aankomende trends om in de gaten te houden zijn onder meer de historische stijging van de vraag tijdens de feestdagen en vertragingen bij de bouw in de winter, omdat er weergerelateerde problemen optreden en leveringen worden teruggedrongen. Nu de vraag naar bedrijfsruimte geen tekenen van vertraging vertoont, is nieuwe inventaris nodig om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen en een toekomstig tekort aan bedrijfsruimte te compenseren.

Rich Thompson, internationaal directeur van JLL Supply Chain & Logistics Solutions, zei in een recent interview dat als het gaat om de ‘sweet spot’ van industrieel onroerend goed, dat voornamelijk distributiecentra, fabrieken en magazijnen omvat, de markt momenteel de laagste leegstand in de marktgeschiedenis.

“Dit betekent dat er [very little] meer ruimte beschikbaar voor verhuur, “zei hij. “Leegstandpercentages schommelen tussen 3% en 4%, en ze zijn erg krap in de grootste en krapste markten zoals het Inland Empire buiten de haven van Los Angeles en de haven van Long Beach, New York / New Jersey en andere extreem krappe markten .

Thompson zei dat de huidige marktomgeving uitdagingen heeft gecreëerd voor bedrijven die de benodigde distributieruimte in kritieke markten proberen te identificeren en te verwijderen, eraan toevoegend dat dit nu een veel strategischere kwestie voor bedrijven wordt.

“Vroeger was het ‘laten we kijken waar we moeten zijn en onroerend goed gaan kopen’, en het werd gezien als een gemakkelijke zaak”, zei hij. “Vandaag de dag kunnen ze worden ingeblikt als ze niet oppassen.”

Over de auteur

Jeff Berman, Groepsnieuwsredacteur Jeff Berman is Groepsnieuwsredacteur voor Logistiek management, Moderne materiaalbehandeling, en Beoordeling toeleveringsketenbeheer. Jeff werkt en woont in Cape Elizabeth, Maine, waar hij dagelijks alle aspecten van de supply chain, logistiek, vrachtvervoer en material handling-industrieën bestrijkt. Neem contact op met Jeff Berman

Leave a Comment