Google vastgoedmanager zegt dat er elke week 5% meer werknemers het kantoor binnenkomen

Een bord is afgebeeld buiten een Google-kantoor in de buurt van het hoofdkantoor van het bedrijf in Mountain View, Californië, de Verenigde Staten op 8 mei 2019. REUTERS / Paresh Dave // ​​​​File Photo / File Photo

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot reuters.com

SAN FRANCISCO, 3 december (Reuters) – Google (GOOGL.O) van Alphabet Inc. ziet elke week een toenemend aantal werknemers zijn kantoren binnenlopen, vooral jongere werknemers, zei de vastgoedchef van het bedrijf in een interview bij Reuters Volgende conferentie. Vrijdag.

Google heeft donderdag de verplichte terugkeerdatum voor werknemers voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege zorgen over de Omicron-variant. Het bedrijf had eerder gezegd dat zijn 150.000 werknemers wereldwijd mogelijk al op 10 januari naar kantoor moesten komen. Lees verder

Toch zei David Radcliffe, vice-president voor onroerend goed en werkplekdiensten van Google, dat veel Googlers uit eigen beweging terugkomen. Ongeveer 40 procent van zijn Amerikaanse werknemers is de afgelopen weken gemiddeld dagelijks naar kantoor gekomen, een stijging van 20 tot 25 procent drie maanden geleden, zei hij. Wereldwijd keren vijf procent meer werknemers week na week terug naar kantoor, voegde hij eraan toe.

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot reuters.com

“Mensen laten eigenlijk vrijwillig zien dat ze weer op kantoor willen zijn”, zei Radcliffe. “We gaan de goede kant op.”

Jongere werknemers en degenen die recenter bij Google zijn gekomen, halen hogere tarieven en zoeken naar mogelijkheden om van hun collega’s te leren, voegde Radcliffe eraan toe.

Google verwacht dat werknemers minstens drie dagen per week op kantoor zijn zodra het een nieuwe vervaldatum oplegt.

Op basis van feedback van degenen die al terug zijn, herontwerpt hij plattegronden om meer privé- en stille ruimtes te creëren voor een-op-eenwerk zonder afleiding en voegt hij conferentieruimtes en andere samenwerkingsruimten toe aan ruimtes die zowel van binnen als van buiten open zijn.

Experts op het gebied van onroerend goed en personeelszaken zien Google als een 20-jarige pionier op het gebied van duurzaam kantoorontwerp en verschillende extra’s op de werkplek, waaronder gratis maaltijden, massages en sportscholen.

Om deze voordelen op het gebied van duurzaamheid en welzijn uit te breiden naar werken op afstand, moedigde Google werknemers aan om CO2-compensaties en niet-giftige meubels te kopen voor hun thuiskantoor. Het bood ook gratis kooklessen en kortingen voor fitnessstudio’s in de buurt van arbeiderswoningen.

“Het was verbazingwekkend hoeveel werknemers nog nooit voor zichzelf hadden gekookt”, zei Radcliffe.

Om de Reuters Next-conferentie te bekijken, kunt u zich hier registreren https://reutersevents.com/events/next/

Registreer nu GRATIS en onbeperkte toegang tot reuters.com

Rapportage door Paresh Dave in Oakland, Californië en Julia Love in San Francisco Bewerking door Sonya Hepinstall en Matthew Lewis

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Leave a Comment