Er is momenteel een pandemische vastgoedhausse, maar zwarte kopers worden vermist

Ondanks de landelijke toename van het eigenwoningbezit, is volgens een recent onderzoek het huizenaankooppercentage voor zwarten de afgelopen 20 jaar zeer weinig veranderd. En de pandemische hausse op de huizenmarkt heeft dat niet echt veranderd.

Volgens een onderzoek van de National Association of Realtors was tussen april en juli vorig jaar 82% van de Amerikanen die een huis kochten blank. Slechts 5 procent was zwart.

Zwarte Amerikaanse huizenkopers vormden in 2021 slechts 6% van de huizenkopers. Redenen voor dit lage aantal zijn onder meer de hoge schulden van zwarte Amerikanen, lagere kredietscores en een lagere mogelijkheid om hulp te krijgen van familie, concludeert een onlangs uitgebracht NAR-rapport.

Foto door Kindel Media de Pexels

Lage rente, maar hogere huizenprijzen

Hoewel de hypotheekrente momenteel laag is, heeft een hoge schuldenlast potentiële zwarte kopers ervan weerhouden leningen te krijgen. Volgens Bankrate.com is de gemiddelde hypotheekrente momenteel 3,2 procent voor een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Op het moment van ter perse gaan was de mediane huizenprijs bijna $ 354.000, een stijging van 13,1% ten opzichte van oktober 2020, aldus NAR.

Potentiële kopers met een hoge schuld / inkomensratio zijn beperkt in het type hypotheek waarop ze recht hebben. Elke $ 10.000 aan schulden voegt $ 50 tot $ 100 toe aan de maandelijkse schuld-naar-inkomensberekening van de aanvrager. Hoe hoger de schuld, hoe meer uw koopkracht kan worden verminderd en in sommige gevallen kan dit de kans verkleinen dat u zelfs voor een lening wordt goedgekeurd.

Het Urban Institute ontdekte ook dat slechts 20 procent van de zwarte huishoudens een kredietscore van meer dan 700 heeft, vergeleken met 50 procent van de blanke huishoudens. De kredietscore van een persoon speelt een grote rol in de hypotheekrente en uw maandelijkse betalingsplan. Hoe hoger de credit score, hoe lager de rente en maandelijkse betalingen; hoe lager de credit score, hoe hoger de rente en hoe hoger de maandlasten.

Naast het feit dat ze zwaar in de schulden zitten, zijn potentiële zwarte huizenkopers te duur geworden op de zeer competitieve huizenmarkt.

De 30-jarige Everett Benyard uit San Diego wilde eerder dit jaar zijn eerste huis kopen. Maar de gevangenisbeambte had moeite om een ​​huis te kopen op een van de populairste vastgoedmarkten van het land. Volgens de California Association of Realtors bedroeg de gemiddelde prijs van eengezinswoningen in San Diego in juli $ 860.000.

“Ik bood maar één bod, één groot bod”, vertelde Benyard aan CNN Business. “Ik ben op veel verschillende plekken geweest. … Ik zou iets gaan bekijken en de volgende dag zou het van de markt zijn.

Het Benyard-probleem is een uitdaging waarmee veel zwarte huizenkopers worden geconfronteerd: beperkte fondsen concurreren met huizenkopers met diepere zakken.

Lees hier het volledige artikel over Finurah.


Meer nieuws van onze partners:

Blanke kinderen lachten om haar Afrikaanse jurk. Nu worden de ontwerpen van Busayo Michelle Olupona verkocht op Saks Fifth Avenue

‘Hij houdt niet van mij, ik hou niet van hem’ | Candace Parker vs. Geno Auriemma Beef begon toen ze Tennessee verkoos boven UConn

” Wat zou jij doen ? “: Agent van Virginia Beach vrijgesproken na het neerschieten van neef van Pharrell Williams, verontwaardigde activist beweert dat Lynch een gediplomeerde wapenbezitter was voor zelfbescherming


Leave a Comment