Alexanders verkoopt nu Metaverse onroerend goed

We verkopen nu luxe onroerend goed in de Metaverse.
Foto: Scott Roth / Invision / AP / Shutterstock

Tal en Oren Alexander, de broers die beroemd werden door het sluiten van megadeals toen ze begin twintig waren, en toen ze begin dertig waren begonnen met de grootste deals aller tijden – ze speelden Ken Griffin toen hij deze recordbrekende $ 238 miljoen kocht penthouse aan 220 Central Park South in 2019 – hebben onlangs aangekondigd dat ze luxe onroerend goed in de Metaverse gaan ontwikkelen en verkopen. Dat wil zeggen in virtual reality. Alles is slechts een denkbeeldige constructie; het kan niet worden bewoond, maar bestaat alleen om te worden gekocht en verkocht en ogenschijnlijk geconsumeerd. Wat eerlijk lijkt.

Net als anderen in Miami’s rijke set, investeert Oren al in crypto, en de broers en iedereen met het geld en/of gedoe lijken nu te proberen (meer) rijk te worden van NFT’s en de metaverse. Mark Zuckerberg komt zichzelf tegen om deel te nemen aan en/of elk element van de Metaverse-actie te controleren. En mensen geven echt geld uit, of in ieder geval “echt geld”, om virtuele jachten te kopen. Vermoedelijk zullen ze ook meer dan een half miljoen dollar uitgeven om virtuele herenhuizen te bezitten?

De Alexanders schijnen dat zeker te denken. De broers zijn een samenwerking aangegaan met Republic Realm, een metaverse-ontwikkelaar die onlangs $ 4,3 miljoen betaalde voor een virtueel eigendom in de sandbox, een van de meest populaire metaverse. (Hij bezit ook een virtueel domein van 259 percelen in Decentraland die hij kocht voor ongeveer $ 900.000.) “We willen ons alleen concentreren op de eigenschappen van de trofeeën in de verschillende metaverse”, vertelde Alexander aan The Real Deal.. Dit zal de vorm aannemen, volgens Republic Realm, van een “geplande gemeenschap van architecturale betekenis”. Dat klinkt een beetje (of heel?) Deprimerend.

Vastgoed ging altijd over status en onderdak, en neigt meer en meer naar het eerste naarmate men hoger op de economische ladder komt. Speculanten zoals Republic Realms en de Alexander’s wedden (letterlijk) dat je het veilige deel van de onroerendgoedvergelijking volledig kunt nemen, waardoor er alleen speculatie en status overblijft. En de broers, die er altijd een punt van hebben gemaakt om te leven zoals hun hoogvliegende klanten zoals Kanye West en Tommy Hilfiger (een recente Instagram-post laat Oren zien met een menselijke tonijn die hij jaagde in Polynesië-Frans), lijken goed gelezen op de bruisende elite. “Oren en Tal hebben de gave om op het juiste evenement te zijn tijdens Art Basel, op het juiste kamp bij Burning Man en op het juiste feest bij de Oscars”, zei Jay Parker, directeur van Douglas Elliman’s makelaardij, ooit in Florida. DE Keer.

Het is ook niet bekend hoeveel geld de Alexander’s daadwerkelijk steken in het ontwikkelen van virtuele eigendommen met Republic Realm. Dus waarom niet? Het kan natuurlijk allemaal een bubbel zijn, maar mensen kunnen veel geld verdienen met bubbels voordat ze barsten. En hoewel velen zich in de loop der jaren tot de Metaverse Dream hebben gewend vanwege zijn utopische potentieel, heeft de manier waarop de dingen zijn verlopen met internet dat idealisme verminderd ten gunste van meer praktische overwegingen, zoals het niet verlaten van Facebook, of Meta zoals het nu heet. alles onder controle. De rooskleurigere visies hebben meestal betrekking op mensen met hun eigen avatars en inhoud, zoals bijvoorbeeld NFT’s. “Wat er voor mij echt toe doet, is dat jij als individu eigenaar bent van dingen. Eigendom is een hulpmiddel. Het werkt. Het brengt financiële prikkels’, zegt Kayvon Tehranian, oprichter van een markt voor NFT’s, in New York. Keer eerder dit jaar. Het was niet dystopisch, betoogde hij, gewoon realistisch. “We hebben het altijd over de menselijke natuur, die hebzuchtig en egoïstisch is.”

Leave a Comment