Wat is een makelaarskantoor?

Vraag: Marsha, ik begrijp de term ‘agentschap’ in onroerend goed in Californië niet. Ik ben betrokken bij het kopen van een huis en blijf “verklaringen van instanties” ondertekenen. Wat teken ik?

EEN: Goede vraag! Word lid van de club en begrijp niet wat het bureau in onroerend goed betekent. Het lijkt erop dat het relatief goedaardige concept van wie voor wie werkt gemakkelijk te begrijpen en duidelijk moet zijn. Mis! Bij de meeste civiele rechtszaken in onroerend goed is een bureau betrokken: nalatige verkeerde voorstelling van zaken, schendingen van fiduciaire plichten door onroerendgoedvergunninghouders en het niet openbaar maken van professionele relaties. Opmerking: ik ben geen advocaat, dus vat wat ik zeg niet op als juridisch advies.

Een van de formulieren die u ongetwijfeld hebt ondertekend, is de “Onthulling relatie makelaardij”. Dit formulier definieert verschillende bureauconfiguraties en wat zijn de taken van de makelaar naar de belangrijkste partijen. Er is de makelaar van de verkoper, de eigenaar van het onroerend goed, de makelaar van de koper, de koper van het onroerend goed, of een makelaar of firma die beide partijen vertegenwoordigt.

Het is essentieel om te weten wie de opdrachtgevers zijn en wie hen vertegenwoordigt in de transactie. Agenten hebben een fiduciaire plicht jegens hun opdrachtgevers. Dit betekent dat zij de financiële zorgen van hun opdrachtgever voor die van zichzelf moeten stellen.

Verward? Het is gemakkelijk om vast te lopen in terminologie. Californië heeft door de jaren heen gestaag gewerkt om transparantie en duidelijkheid over de kwestie te bieden. Agenten moeten potentiële en nieuwe klanten de formulieren voor openbaarmaking van het bureau laten ondertekenen zodra ze een onroerendgoedrelatie met een koper of verkoper beginnen.

Een paar jaar geleden heeft de California Association of Realtors (CAR) de Home Buy Agreement verbeterd om meer nadruk te leggen op het agentschap. De eerste alinea van het koopcontract vermeldt de namen van de kopers, het adres van het onroerend goed en de voorgestelde koopprijs. Het tweede lid maakt bekend en bevestigt wie wie vertegenwoordigt. Het agentschap wordt zo snel mogelijk aangegeven; het is zo belangrijk.


Meld u vandaag aan voor Indy om vers nieuws van Independent.com te ontvangen, elke ochtend in uw inbox.


De traditionele manier om makelaars te betalen heeft voor veel bedrog gezorgd. Vastgoedcommissies zijn altijd bespreekbaar. In Santa Barbara vertegenwoordigen commissies over het algemeen 5 of 6% van de uiteindelijke aankoopprijs. De listing agent biedt het huis te koop aan in de multiple listing service en stemt ermee in de commissie te delen met de kopersmakelaar. Het lijkt erop dat de verkoper voor beide agenten betaalt. Dus, werken de twee agenten niet voor de verkoper? Maar wacht, er kan een argument worden aangevoerd dat de koper de commissies daadwerkelijk betaalt. De verkoper verrekent alle schulden in de transactie van het aankoopgeld van de koper. Dit is een voortdurende discussie in onroerend goed.

Het belangrijkste is niet wie de agenten betaalt; dat is wie de agenten vertegenwoordigen. Agenten danken hun loyaliteit en fiduciaire verantwoordelijkheid aan hun primaire klanten. Ze zijn eerlijkheid, ethisch gedrag en volledige openbaarmaking verschuldigd aan de klant van de andere agent. Bij een dubbele volmacht heeft de makelaar, die nu zowel de verkoper als de koper vertegenwoordigt, een fiduciaire plicht jegens beide opdrachtgevers.

Ik hoop dat dit je enig begrip geeft van wat bureau betekent in onroerend goed. Het is een fundamenteel en kritisch concept in residentiële vastgoedtransacties. Wie behartigt uw belangen? Het was beter als het je agent was.


Marsha Gray, DRE # 012102130, NMLS # 1982164, is al meer dan 20 jaar een makelaar in Santa Barbara. Ze werkt bij Allyn & Associates, onroerend goed en leningdiensten. Ga voor meer Q&A-artikelen naar MarshaGraySBhomes.com. Zij zal alle gestelde vragen onderzoeken en beantwoorden. Neem contact op met Marsha op (805) 252-7093 of MarshaGraySB@gmail.com.


Steun de Onafhankelijk van Santa Barbara door een meerjarige bijdrage of een eenmalige bijdrage.


Leave a Comment