Oktober 2021 – vergelijkingen op jaarbasis – The Ukiah Daily Journal

Door Gerrett Snedaker

Medio maart 2020 werd de COVID-19-pandemie uitgeroepen en werd er bij alle partijen op aangedrongen om “ter plaatse te schuilen”. Hierdoor werd de residentiële vastgoedsector in wezen stilgelegd tot april 2020. De markt versnelde vervolgens snel van mei tot oktober. Statistische vergelijkingen van het ene jaar op het andere zullen daarom worden vertekend door deze marktafwijkingen die vorig jaar zijn ontstaan. De sluitingen van dit jaar zijn meer “genormaliseerd” dan de sluitingen van oktober 2020, dus het kan voelen als een “vertraging” in een verder gezonde markt.

Vastgoedtrends in North Bay voor oktober 2021

Voor alle gebieden die onder onze Multiple Listing Service (BAREIS) vallen, waaronder de provincies Marin, Mendocino, Napa, Solano en Sonoma, stond aan het einde van de maand een inventaris van 1.949 huizen en flatgebouwen te koop. De voorraad is 20% lager dan een jaar geleden (2.440) en 6% lager dan de voorraad van vorige maand (2.074). Soms overschrijdt de inventaris de 10.000 woningen in het BAREIS-gebied. Er waren 1.571 verkopen voor de maand oktober. Dit aantal is 8% lager dan een jaar geleden (1.707) en 3% lager dan vorige maand (1.621).

De prijzen pieken normaal gesproken in oktober en blijven stabiel tot januari. Nationale voorspellingen voorspellen grotere voorraden en een tragere prijsstijging in de komende maanden en in 2022. Dit lijkt te gebeuren in Wine Country en we zullen zien of dit een seizoenstrend is (het einde van de zomermarkt) of een richting op langere termijn. De mediaanprijs van alle gesloten woningen in het BAREIS-gebied was 10% hoger dan een jaar geleden.

Ik volg al ongeveer een jaar een datapunt dat ik de “Price Reduction Ratio” (PRR) noem. In het hele land zou men verwachten dat 30 tot 35 procent van de huizen die in MLS worden geplaatst, een prijsverlaging ondergaan voordat ze uiteindelijk worden verkocht. Momenteel is de verhouding voor het land als geheel 29%, een daling van het dieptepunt van 15% in april van dit jaar. Voor oktober 2021 was het bereik van alle huizen die gesloten waren in onze Wine Country Markets 20% (Sonoma County) tot 24% (Napa County). De verhouding was 22% in Mendocino County. Omgekeerd varieerde de verhouding van verkochte woningen boven de oorspronkelijke catalogusprijs (PLO) van 54 procent (Sonoma County) tot 27 procent (Mendocino County). In Napa County was dat 44 procent. Het gemiddelde prijsverlagingspercentage voor alle regio’s daalde van een dieptepunt van 14 procent in mei van dit jaar tot 22 procent waar het nu is. De catalogusprijs steeg van 55 procent in mei naar het huidige niveau van 42 procent. Dit zijn tekenen van een afkoelingsmarkt na de golf van COVID vorig jaar.

Mendocino County: De inventaris van huizen en flatgebouwen die eind oktober beschikbaar was in Mendocino County, is vorige maand voor de negende achtereenvolgende maand gestegen en staat op 194. Dit is 29% bij de bovenstaande inventaris in oktober 2020 (150) en dat is 7% boven de inventaris van vorige maand (182). De nieuwe verkopen (58) in Mendocino County waren in oktober 23% lager dan in oktober 2020 (75) en 3% lager dan vorige maand (60). Er is nu een voorraad van 3,3 maanden in Mendocino County op basis van het bestaande verkooptempo. Het gemiddelde aantal dagen op de markt voor de 60 huizen die in oktober in Mendocino County zijn verkocht, is 60 dagen. Voor de doeleinden van onze MLS (BAREIS) vertegenwoordigt “days to market” de tijd dat het onroerend goed voor het eerst wordt vermeld in MLS tot de datum waarop het onroerend goed “in behandeling” wordt (alle voorwaarden verwijderd). Gemiddeld kan het nog 0-30 dagen duren voordat panden worden gesloten nadat ze in de wacht zijn gezet. De mediane prijs voor huizen die in oktober in Mendocino County werden gesloten, was $ 508.000. Dat is 5% lager dan de mediaanprijs voor oktober 2020 ($ 535.000).

Ukiah: De inventaris van huizen en flatgebouwen die eind oktober in Ukiah te koop stonden, bedroeg 44 eenheden. Het ligt 29% hoger dan het niveau van oktober 2020 (34) en 10% hoger dan de voorraad van vorige maand (40). Dit is het hoogste voorraadniveau in Ukiah sinds mei 2020. Er waren 22 nieuwe verkopen voor de maand oktober. Dat is 57% boven het aantal verkopen in oktober 2020 (14) en 22% boven het aantal verkopen van vorige maand (18). Er zijn twee maanden voorraad, afhankelijk van het huidige verkooptarief. De dagen op de markt voor de laatste 20’s 20 sluitingen zijn 66 ​​dagen. De mediane prijs van huizen die het afgelopen jaar in Ukiah zijn verkocht, varieerde van $ 370.000 tot $ 519.000. De mediaanprijs was $ 488.000 voor woningen die in oktober werden gesloten.

Hopland en Talmage: De inventaris van woningen en appartementen die eind oktober te koop stonden in Hopland en Talmage bedroeg zeven eenheden. Dit in vergelijking met 10 woningen in inventaris eind oktober 2020 en vijf woningen in inventaris vorige maand. Er waren twee nieuwe verkopen voor de maand oktober. Dit in vergelijking met twee verkopen in oktober 2020 en een nieuwe verkoop vorige maand. Afgelopen maand was er geen sluiting op de markt van Talmage-Hopland.

Redwood Valley en Calpella: De inventaris van huizen en flats die eind oktober te koop stonden in Redwood Valley en Calpella bedroeg 17 woningen. Het ligt 55% boven het niveau van oktober 2020 (11) en 15% onder de voorraad van vorige maand (20). Er waren zes nieuwe verkopen voor de maand oktober. Dit in vergelijking met vijf verkopen in oktober 2020 en vier nieuwe verkopen vorige maand. Er is een voorraad van 2,8 maanden op basis van het huidige verkooptempo. De mediane prijs van verkochte woningen in Redwood Valley / Calpella in het afgelopen jaar varieerde van $ 400.000 tot $ 725.000. Er waren in oktober zes sluitingen in Redwood Valley / Calpella tegen een gemiddelde prijs van $ 595.000 en huizen werden in 73 dagen verkocht.

Lake County: De inventaris van huizen en flatgebouwen die eind oktober beschikbaar was in Lake County staat op 464. Dit is 44% boven de inventaris van oktober 2020 (322) en is in wezen gelijk aan de inventaris van vorige maand (463). De gesloten verkopen (107) in Lake County lagen in oktober 7% boven het tempo van oktober 2020 (100) en 15% boven het tempo van vorige maand (93). Er is nu een voorraad van 4,7 maanden in Lake County op basis van het bestaande verkooptempo. Het mediane aantal dagen op de markt voor huizen die in oktober in Lake County zijn verkocht, is 26 dagen. Gewoonlijk worden de “dagen op de markt” uitgezet vanaf de noteringsdatum tot de bewaardatum, dus de sluitingsdatum zou iets langer zijn. De gemiddelde prijs voor woningen die in oktober in Lake County werden gesloten, was $ 339.000. Dat is 7% hoger dan de mediaanprijs van oktober 2020 ($ 316.500). Huizen die vorige maand in Lake County werden verkocht, werden verkocht voor 96,3% van de oorspronkelijke catalogusprijs.

Neem voor meer informatie contact op met Gerrett Snedaker op 707-939-2009 of gsned@winecountrygroup.com

Leave a Comment