wat te verwachten tijdens de wintermaanden en voor het volgende jaar

SPARKS, Nevada (KOLO) – De wintermaanden markeren het begin van het slappe seizoen voor de huizenmarkt.

Kayla Dalton van Dickson Realty zegt dat dit het moment is waarop de woningbouw de vraag van kopers en de inventaris ziet afnemen die pas in het voorjaar zal aantrekken.

“Het is duidelijk dat mensen zich tijdens de feestdagen concentreren op Thanksgiving, Kerstmis en reizen met hun gezin”, zei Dalton. “Het zit dus niet in de hoofden van mensen om hun huis op de markt te zetten en te laten zien of actief huizen te kopen. “

Wat te verwachten in het laagseizoen van de huizenmarkt?(FIETS)

Volgens Realtor.com was in oktober 2021 de mediane prijs voor onroerend goed in Truckee Meadows $ 560.000, met een opwaartse trend van 67,2% op jaarbasis.

Nu de mediane huizenprijzen in juni van dit jaar een hoogtepunt bereikten, zegt Dalton dat we een afvlakking zouden moeten zien.

“We zien dat het zich stabiliseert en dat de markt in wezen verzwakt”, voegde Dalton eraan toe. “We zien dat de vraag van kopers wat terugloopt. Het is nog steeds erg hoog, maar we hebben de aandelen de kans gegeven om een ​​inhaalslag te maken.

Maar nu de huizenmarkt voet aan de grond krijgt, zegt Dalton dat er twee belangrijke zorgen zijn die het komende jaar van invloed kunnen zijn op kopers en verkopers.

“We hebben twee echt grote onbekenden die een soort van voorspellen wat er gaat gebeuren in de komende 12 maanden,” zei Dalton. “Ik denk dat het de crisis in de toeleveringsketen op dit moment is die de bouw van nieuwe woningen zal beïnvloeden, wat ons voorraadprobleem nog meer zal beïnvloeden en ook de inflatie, want met inflatie zullen we de hypotheekrentes blijven zien stijgen.”

Dus, haar advies als je van plan bent om op een huis te jagen? Focus op de rente in plaats van op de verkoopprijs.

“Dit zal hun koopkracht veel meer beïnvloeden dan de prijzen”, zegt Dalton. “Zelfs als de prijzen dalen van $ 50.000 naar $ 100.000, als de rente volgend jaar met één procent stijgt, zal hun maandelijkse betaling precies hetzelfde zijn.”

Copyright 2021 KOLO. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment