Vastgoedvragen: 30.11.2021

NEAR ISLE, Maine (WAGM) – Bij een vastgoedtransactie kunnen veel bewegende delen en zelfs meer dan één partij betrokken zijn. In feite kunnen meer dan één partij betrokken zijn buiten de koper en de verkoper. Shawn Cunningham onderzoekt deze praktijk deze week in Real Estate Matters.

U weet dat u verder wilt met een vastgoedtransactie en heeft al een makelaar ingeschakeld. Maar het is misschien niet de enige entiteit waarnaar u op zoek bent. Er kunnen een of meer andere partijen bij betrokken zijn … te beginnen met een aankoopmakelaar.

Stéphanie Fields Makelaar, Fields Realty LLC.

“is een makelaar of makelaar die een koper helpt bij het vinden van een huis of onroerend goed om te kopen, terwijl een makelaar een makelaar of makelaar is die iemand helpt zijn huis of eigendom te verkopen. Over het algemeen bieden makelaars hun diensten aan voor beide soorten Wanneer de makelaar van de koper en de makelaar van de verkoper een verkoop doen, ontvangen ze hun betaling meestal in de vorm van een commissie of een vergoeding op basis van de prijs van het verkochte onroerend goed.

Shawn Cunningham GEEN STANDING

Het is niet ongebruikelijk dat dezelfde makelaardij – of zelfs dezelfde individuele agent – zowel de koper als de verkoper vertegenwoordigt. Dit wordt het “dubbele bureau” genoemd.

“Als een klant een makelaar of makelaar inschakelt, heeft die persoon de verantwoordelijkheid om de belangen van de klant te beschermen. (Voor de doeleinden van een principaal-agentrelatie zijn een makelaar in onroerend goed en de agenten die voor die makelaar werken in feite dezelfde persoon.) Dus als een makelaar zowel de koper als de verkoper in een transactie vertegenwoordigt, is die makelaar – en de agenten van de makelaar – moeten de belangen van beide partijen in dezelfde transactie beschermen. Dubbele vertegenwoordiging van agenten, zoals alle onroerendgoedzaken, wordt beheerst door staatsregels ”

Als een klant gebruik wil maken van de diensten van een makelaar om een ​​nieuwe woning te kopen of een woning te verkopen, zal hij meestal een contractuele regeling aangaan met de makelaar van zijn keuze en de makelaardij van de makelaar. Contracten bevatten verschillende soorten clausules. Een van de meest voorkomende is het exclusieve verkooprecht.

“Als een makelaar het exclusieve recht heeft om een ​​woning te verkopen, ontvangt die makelaar (of de makelaardij) de commissie (betaling) wanneer die woning wordt verkocht. De makelaar ontvangt betaling, zelfs als de acties van de makelaar niet direct leiden tot de verkoop van het onroerend goed.

Dan is er nog een exclusief bureau genaamd …

“In een exclusief agentuurcontract heeft de makelaar het exclusieve recht om het huis te verkopen of op de markt te brengen, maar niet het exclusieve recht om het te verkopen. Dus als de eigenaar zelfstandig een verkoper vindt, krijgt de makelaar geen commissie.

Al met al als er veel onderdelen van het werk zijn en veel onderdelen die erbij betrokken kunnen zijn. Ze zegt dat dit het proces enigszins verwarrend kan maken, daarom is het belangrijk om professioneel advies in te winnen.

“Zoek een agent als u met een bureau of een agent werkt, zoek naar dit soort clausules”.

Vragen kan alleen leiden tot beter geïnformeerde beslissingen over een levensveranderende gebeurtenis zoals een onroerendgoedtransactie. Shawn Cunningham, NS 8.

Copyright WAGM 2021. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment