Vastgoedbedrijf benoemt eerste CO2-directeur

De bouwsector is verantwoordelijk voor een enorme hoeveelheid koolstof die in de atmosfeer wordt uitgestoten. Een van de grootste ontwikkelingsbedrijven ter wereld heeft nu een senior manager die verantwoordelijk is voor het bepalen hoe deze emissies kunnen worden verminderd.

Hines, het internationale vastgoedbedrijf met meer dan $ 80 miljard aan activa onder beheer, heeft een nieuwe rol gecreëerd die binnenkort mainstream kan worden in de industrie: Director of Carbon.

Michel Izzo [Photo: courtesy Hines]

“Mijn enige doel, 100%, is CO2-uitstoot”, zegt Michael Izzo, die onlangs werd aangesteld om de functie in te huldigen, officieel bekend als Hines vice-president van koolstofstrategie. Voormalig vice-president constructie voor Hines, Izzo ontwikkelt nu een bedrijfsbrede strategie om de CO2-uitstoot te verminderen in zijn nieuwbouw- en renovatieprojecten over de hele wereld, waaronder torens in New York en Shanghai, en Bangalore, India.

Dit is een opmerkelijke beslissing voor een bedrijf als Hines en voor de vastgoedontwikkelingssector in het algemeen, die in toenemende mate de klimaateffecten van de exploitatie van zijn gebouwen en de middelen die nodig zijn voor de bouw ervan, ook wel embodied carbon genoemd, accepteert.

De 16 verdiepingen tellende kantoortoren van Hines in New York City zal volledig op elektriciteit draaien, waardoor gas met een hogere uitstoot uit het verwarmingssysteem wordt verwijderd. [Image: courtesy Cookfox Architects]

“Onroerend goed is verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen”, zegt Izzo. “En als je kijkt naar centrale zakenwijken zoals New York City, waar ik de afgelopen twee decennia het meeste van mijn werk heb gedaan, liggen de emissies van gebouwen dichter bij 70%, zowel ingebouwd als operationeel. Het verminderen van die emissies, vooral aan de operationele kant, is logisch voor een ontwikkelaar als Hines. Efficiëntere gebouwen zijn goedkoper voor eigenaren en beter verhandelbaar voor huurders.

Gesmolten begane grond op 555 Greenwich St. [Image: courtesy Cookfox Architects]

Izzo’s taak – misschien wel de eerste specifieke functie in zijn soort in de vastgoedsector – is om manieren te vinden om de bouwactiviteiten en energie-efficiëntie te verbeteren, evenals het vinden van minder hebzuchtige bouwmaterialen en -processen in middelen om deze gebouwen te bouwen. Hij is al begonnen te werken met een intern team om projecten te identificeren die koolstofarme materialen kunnen gebruiken, zoals massief hout en beton gemaakt met alternatief cement. Projecten bevatten nu een ingebouwde koolstofgids die helpt uit te leggen hoe het project meet en hoe het zijn koolstofimpact heeft (of niet heeft kunnen verminderen).

Buitenterrassen en erkers zijn een integraal onderdeel van het bouwproject Hines Greenwich Street. [Image: courtesy Cookfox Architects]

Het richt zich ook op de enorme hoeveelheid energie die gebouwen nodig hebben en vindt manieren om de uitstoot van hun vraag naar verwarming, koeling en elektriciteit te verminderen. “We moeten echt beginnen met de eenvoudige, tastbare dingen die we in de gebouwde omgeving kunnen doen, zoals onze gebouwen waar mogelijk van fossiele brandstoffen ontdoen”, zegt hij.

Een project dat deze doelen illustreert, is de 270.000 vierkante voet, 16 verdiepingen tellende Hines-kantoortoren ten zuiden van Greenwich Village in New York City. Het gebouw, dat volgend jaar klaar zal zijn, is ontworpen om volledig op elektriciteit te draaien, waardoor gas met een hogere uitstoot uit het verwarmingssysteem wordt geëlimineerd. De constructie zal naar verwachting in 2050 voldoen aan de CO2-neutrale bouwdoelstelling van New York City en de CO2-reductie-eisen met meer dan 50% overtreffen.

De ontwerpers van 555 Greenwich St. streven naar LEED Platinum-certificering. [Image: courtesy Cookfox Architects]

Izzo zegt dat dit soort projecten laat zien wat een bedrijf als Hines kan doen om problemen op het gebied van klimaatverandering op te lossen en tegelijkertijd verkoopbare producten te creëren.

“We zijn niet op zoek naar perfecte koolstofefficiëntie of perfecte financiële efficiëntie”, zegt hij. “Het gaat erom hoe je met de twee kunt trouwen en deze twee verschillende, soms concurrerende maatregelen kunt nemen om betere investeringsbeslissingen te nemen. “

Izzo erkent dat het koolstofprobleem enorm is voor de vastgoed- en bouwsector, en zijn werk is nog maar net begonnen. Hij hoopt een duidelijke koolstofstrategie voor Hines vast te stellen en vervolgens te onderzoeken hoe dit kan worden toegepast op de honderden ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt.

“Onroerend goed is vaak een lang spel”, zegt Izzo. “Daarom is het noodzakelijk om nog sneller te gaan. Omdat de gebouwen die we vandaag bouwen er nog heel lang zullen staan.

Leave a Comment