NY is van plan Brooklyn No-Zone te creëren voor arrogante makelaars

BROOKLYN, NY – Een nieuw onderzoek stelt de inwoners van Brooklyn in staat om te helpen beslissen of een nieuwe “stop-and-desist-zone” nodig is om opdringerige makelaars te stoppen van het lastigvallen van stadsverhuurders, de staat.

Het onderzoek, dat deze week online is gestart, is opgezet door het New York State Department, dat verantwoordelijk is voor het bepalen of Brooklyn meer niet-vastgoedgebieden nodig heeft. Het onderzoek werd aangewakkerd door een wetsvoorstel dat eerder deze maand werd ondertekend door gouverneur Kathy Hochul.

Blackout- en verdraagzaamheidszones verbieden vastgoedadvocaten om contact op te nemen met verhuurders die hun naam en adres toevoegen aan een verwijderingslijst met betrekking tot de verkoop van hun eigendommen, waardoor wordt voorkomen wat wetgevers beschouwen als agressieve tactieken die vaak gericht zijn op ouderen.

“Veel huiseigenaren in delen van Brooklyn worden belaagd door agressieve verzoeken van makelaars in onroerend goed”, zei Brooklyn MLA N. Nick Perry over de wetgeving.

“Deze soms roofzuchtige huizenaankooppraktijken vinden plaats zonder zich zorgen te maken over wat er gebeurt met de buurt en de bewoners die deze huizen hebben gekozen vanwege het karakter van de gemeenschap. Deze wet moet dienen om het tempo van transformatie van deze gemeenschappen te vertragen en in ieder geval te voorkomen dat huidige eigenaren dagelijks worden lastiggevallen door ongewenste kopers.”

De nieuwste wetgeving komt na verschillende mislukte pogingen van wetgevers om de staatscontrole te beëindigen en de zones in Brooklyn op te heffen.

Volgens de huidige staatswet valt slechts een klein deel van het oosten van New York City en Cypress Hills onder een staakt-het-en-desist-zone. Er zijn ook zones gecreëerd in de Bronx en twee delen van Queens.

De vastgoedsector heeft zich grotendeels verzet tegen de zones en zegt dat de maatregel volgens rapporten alle vastgoedprofessionals straft voor de acties van slechts enkelen.

Brooklynites die geïnteresseerd zijn in het onderzoek kunnen het hier vinden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is ook van plan om een ​​openbare hoorzitting over de zaak te houden.

Leave a Comment