LGBTQ + Real Estate Alliance roept NAR op om lid te verwijderen wegens vermeende haatzaaiende uitlatingen – RISMedia

De LGBTQ + Real Estate Alliance vraagt ​​de National Association of REALTORS® (NAR), de Montana Association of REALTORS®, de Missoula Organization of REALTORS® en Windermere Real Estate om zich te distantiëren van een Missoula® makelaar op basis van wat het beschouwt discriminerende acties. .

Naar verluidt vond het incident afgelopen juni plaats toen Missoula, predikant uit het Montana-gebied en parttime makelaar Brandon Huber zijn kerk terugtrok uit een voedselhulpprogramma dat folders verspreidde waarin de promotie van de PRIDE-week en LGBTQ-rechten werd gepropageerd, waarbij hij beweerde dat het tegenovergestelde het geval was. aan de bijbelse leer van de kerk.

Een lid van het publiek diende vervolgens een klacht in tegen Huber bij de Missoula Organization of REALTORS®, wegens schending van de ethische code van de National Association of REALTORS®. Sindsdien heeft Huber, die geconfronteerd werd met een ethische klacht wegens ‘haatdragende taal’, een klacht ingediend om de ethische regel van REALTORS® teniet te doen, waarbij ze beweerde dat deze te vaag is om te worden gehandhaafd en dat ze Huber discrimineert omdat ze haar religieuze overtuigingen heeft uitgeoefend.

Volgens de rechtszaak zou Huber een boete van $ 5.000 kunnen krijgen van de REALTORS®-groep en kan hij worden uitgesloten van het gebruik van zijn service voor meerdere aanbiedingen, waardoor het voor hem vrijwel onmogelijk wordt om als agent door te gaan. De organisatie heeft Huber opdracht gegeven om een ​​ethische hoorzitting bij te wonen, die gepland staat voor 2 december. Volgens berichten eerder deze maand gaf de organisatie geen commentaar op het proces.

Met betrekking tot de klacht zei de advocaat van Huber, Matthew Monforton: “De REALTORS® regel voor haatzaaien is bedoeld om christenen te zuiveren van de vastgoedsector. Als je een christen bent die gelooft in de manier waarop tientallen miljoenen Amerikaanse christenen homoseksualiteit slecht maken, kun je er gewoon niet bij betrokken raken als makelaar, met het soort verbod op haatzaaiende uitlatingen dat er bestaat.

Hij vertelde toen aan het in Billings gevestigde KBUL-radiostation dat “we iedereen op de brug hier nodig hebben. En… als we ons hier niet tegen verzetten, komt de ontwaakte LHBT-maffia achter ons aan.

In reactie daarop stuurden Ryan Weyandt, president en CEO van de LGBTQ + Real Estate Alliance, en de nationale president John Thorpe een brief op 17 november naar de inkomende NAR-president Leslie Rouda Smith met betrekking tot wat zij zegt dat “de discriminerende acties van Huber en de hatelijke opmerkingen van zijn advocaat tegen de LGBTQ+-gemeenschap. . “

Hoewel de LGBTQ + Real Estate Alliance de voortdurende steun van de NAR, vele staats-, regionale en lokale verenigingen van makelaars en het groeiende werk van de sector om diversiteit, eerlijkheid en inclusie te verwelkomen, zeer op prijs stelt, vragen tijden als deze om actie”, zei Weyandt in een uitspraak. “De LGBTQ + Real Estate Alliance heeft de plicht om ervoor te zorgen dat onze gemeenschap wordt beschermd tegen alle vormen van discriminatie in de woningbouw. Wij zijn van mening dat het gedrag van Huber, evenals de opmerkingen van zijn advocaat, niet lichtvaardig mogen worden behandeld en een flagrante schending van de Ethische Code vormen. Zij garanderen de onmiddellijke terugtrekking van Huber als makelaar en lidmaatschap van alle aangesloten groepen makelaars. We hebben Windermere Real Estate ook aangemoedigd om de samenwerking met Windermere Real Estate te beëindigen.

Smith reageerde gedeeltelijk op de brief van Weyandt en Thorpe:

“De National Association of REALTORS® zet zich ten zeerste in voor non-discriminatie en we nemen elke vermoedelijke schending van de Ethische Code zeer serieus. Sectie 10 van de National Association of REALTORS® Code of Ethics and Standards of Practice, en meer specifiek Standard of Practice 10-5, is ontworpen om aan deze verbintenis te voldoen.

“Zoals u weet, vertrouwen we, om onze doelen te verdedigen, op het al lang bestaande en gevestigde bestuursproces van de National Association om dergelijke aantijgingen af ​​te handelen wanneer er een klacht is ingediend. De bevoegdheid om de Code te handhaven is specifiek gedelegeerd aan lokale en staatsmakelaarsverenigingen die optreden via hun klachtencommissies en hoorcommissies, die al dergelijke zaken onderzoeken. In dit geval startte de klachtencommissie van de plaatselijke vereniging een hoorzitting op basis van de beschuldigingen. Alle hoorzittingen worden gehouden op een manier die voor alle partijen eerlijk is, en er worden voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de rechten en belangen van alle partijen worden beschermd.

Weyandt, Thorpe en Smith benadrukten de ethische code van NAR, die van toepassing is op ongeveer 1,5 miljoen makelaars® en waarin verschillende passages staan ​​die discriminatie verbieden, waaronder:
“REALTORS® mag geen enkele persoon gelijke professionele diensten ontzeggen op basis van ras, huidskleur, religie, geslacht, handicap, gezinsstatus, nationale afkomst, seksuele geaardheid of identiteit. ONROERENDE GOEDEREN zullen geen partij zijn bij een plan of overeenkomst die gericht is op het discrimineren van een of meer mensen op basis van ras, huidskleur, religie, geslacht, handicap, gezinssituatie, nationale afkomst, seksuele geaardheid of genderidentiteit.
“Makelaars mogen geen intimiderende taal, haatdragende taal, scheldwoorden of beledigingen gebruiken” tegen leden van deze beschermde klassen. “

“We hebben duidelijk de missie van NAR ondersteund om discriminatie voor onze branche uit te bannen,” zei Weyandt. “Het is een hele opgave, maar NAR, met meer dan 1,5 miljoen leden, heeft de omvang, reikwijdte en status om een ​​verschil te maken in onze samenleving. Wanneer een makelaar ervoor kiest om openlijk en herhaaldelijk negatieve meningen te uiten over de LGBTQ+-gemeenschap, of een andere diverse branche, vinden wij dat hij geen recht zou moeten hebben om lid te worden. Het is zo simpel. “

De LGBTQ+ Real Estate Alliance is in juni 2020 gelanceerd en is met bijna 2.000 leden uitgegroeid tot een van de grootste LGBTQ+-businessgroepen en bondgenoten van het land.

Blijf op de hoogte van RISMedia voor updates. Dit is een verhaal in ontwikkeling.

Leave a Comment