Hoe vind je geluk in onroerend goed? Doe wat je leuk vindt

Jay Thompson is een voormalige eigenaar van een makelaarskantoor die meer dan zes jaar voor de Zillow Group heeft gewerkt. Hij ging in augustus 2018 met pensioen, maar lijkt de vastgoedsector niet achter zich te kunnen laten. Zijn wekelijkse column Inman verschijnt elke woensdag.

Terwijl ik door de online gesprekken blader over de beproevingen en beproevingen van het zijn van een makelaar, komt een terugkerend thema steeds weer naar voren.

Discussies over het vinden en starten van een bedrijf en een constante stroom van klanten domineren. Dit is logisch, want prospectie is misschien wel het belangrijkste en vaak frustrerende aspect om een ​​effectieve agent te worden. U wordt pas betaald als een transactie is afgesloten. Dit betekent dat als u ‘s ochtends wakker wordt en er niets op de rekening staat, u 30 dagen de tijd heeft voordat uw salaris binnenkomt. En dat is als je vandaag iets op borg krijgt.

Een vriend van mij zei lang geleden iets wat mij vandaag de dag nog steeds aanspreekt: “In de makelaardij sta je elke dag op zonder werk.

Hoe eng en stressvol het ook is, het is ook een van de vele prachtige aspecten van een carrière in de verkoop van onroerend goed. Elke dag is anders. Jij bent verantwoordelijk voor jouw succes. Jij bepaalt je lot. Hoe harder je werkt, hoe meer je verdient. Dat kunnen we van de meeste beroepen niet zeggen.

In de talloze gesprekken over prospectie en het maken van een zakelijk boek, zul je vaak uitspraken zien die beginnen met “Om meer zaken te doen, moet ik ______”, waarbij je de lege plekken opvult met dingen als:

De lijst gaat maar door en door en door.

Dit is waar het terugkerende thema om de hoek komt kijken. Vaak worden die ‘ik moet het doen’-uitspraken direct gevolgd door ‘En ik haat dit’. “

“Ik kan niet tegen ongevraagde telefoontjes, dus hoe moet ik ze maken?” Het zuigt!

“Als ik naar een leeg scherm kijk, beangstigt me dat. Ik kan niet tegen schrijven, dus bloggen is buitengewoon pijnlijk.

“Ik wil gewoon mijn Facebook-account sluiten, maar ik moet het hebben voor zaken. Ik haat alles op Facebook en sociale media.

“Video’s? Mijn stem is chagrijnig, ik ben lelijk, ik ben te zwaar, als ik voor de camera sta, krijg ik het gevoel dat ik moet overgeven. Alles in de video, van de opname tot de montage, is pure marteling.”

Waarom? Waarom worden mensen gedwongen deel te nemen aan activiteiten die ze haten, pijnlijk vinden, waardoor ze willen overgeven?

Misschien is het groepsdruk. Ik bedoel, als je een van de coole kinderen wilt zijn, ga dan naar TikTok, toch? Immers, als je dat niet bent, zullen millennials je niet zien en deze demografie koopt een perceel van huizen.

Niet overal op sociale netwerken? Nou, veel succes met succes! Iedereen heeft een Facebook-account.

Misschien is het angst. Elke professionele en succesvolle makelaar heeft immers een website, een blog, een coach. Zonder deze dingen word je gezien als een echte hobbyist. De andere agenten zullen je achter je rug om uitlachen. Consumenten zullen zich afvragen waarom je bestaat. Dit zijn enge dingen.

Dus mensen sjokken door, gaan door de bewegingen omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze hebben een bepaald ding doen. Ze gaan met hun hoofd tegen het bureau bonzen, degenen die deze platforms hebben gemaakt vervloeken en eeuwenlang uitstellen terwijl ze zich overgeven aan een activiteit die hen gek maakt.

Vind je passie

Hier is een vriendelijke tip die me te lang kostte om te beseffen: het is niets voor jou hebben doen om een ​​succesvolle carrière op te bouwen, in onroerend goed of op een ander gebied.

Nou, oké, je moet uitzonderlijke klantenservice bieden. Het is ook erg nuttig om geen egocentrische idioot te zijn (hoewel er enkele diep egocentrische mensen zijn die zeer succesvol zijn).

Maar niemand hoeft op de deur te kloppen, ongevraagd te bellen, sociaal te zijn, etc. tot vervelens toe om succesvol te zijn. Nogmaals, hier is iets moois aan onroerend goed. Er zijn oneindig veel manieren om succesvol te zijn, om een ​​klantenbestand op te bouwen, zonder je af te vragen waar en wanneer je volgende commissiecheque vandaan komt.

Als een oude student en waarnemer van menselijk gedrag, kan ik je één ding verzekeren. Als je een activiteit niet leuk vindt, als je iets vervelends, pijnlijks of overgeven waard vindt, dan is het punt dat je die activiteit niet goed zult doen. En raad eens? Het heeft geen zin om een ​​bedrijf te starten als u het niet goed doet of als u iemand niet betaalt om het voor u te doen.

Dus waar ben jij mee bezig? Simpel: doe de dingen die je leuk vindt. Die je (op een goede manier) uitdaagt. De dingen waar je gepassioneerd over bent. Doe waar je van houdt.

Dit plezier, deze passie en deze liefde zullen doorschijnen. Mensen zullen het zien en erop reageren. Ze zijn zich misschien niet bewust van de liefde die je hebt, maar ze zullen het voelen en erop reageren.

In die tijd had ik een zeer succesvolle onroerendgoedblog die goed scoorde voor zoektermen van hoge kwaliteit en een heleboel leads genereerde. Dit leidde tot spreekbeurten. Het kostte ook duizenden uren en een enorme inspanning.

Waarom is het hem gelukt? Waarom kon ik er de nodige tijd aan besteden? Omdat ik het leuk vond om te doen. Ik ben een van degenen die graag schrijft. Sterker nog, soms heb ik taak schrijven. Het is gewoon de manier waarop mijn hersenen zijn bedraad. Schrijven helpt me na te denken, te sorteren en te leren.

Schrijven is ook goedkoper dan therapie. Succesvol bloggen voor bedrijven omvat veel schrijven, en een passie ervoor hebben maakt het zeker gemakkelijker om achter het toetsenbord te zitten.

Dat betekent niet dat het gemakkelijk was. Ver van daar. Hoewel de woorden soms sneller uitkomen dan ik ze kan typen, zijn er momenten waarop ik kanaliseer wat Ernest Hemingway ooit zei: “Er is niets om over te schrijven. Je hoeft alleen maar voor een typemachine te gaan zitten en een ader door te snijden.

Hoe pijnlijk het ook kan zijn, ik hou nog steeds van alles wat met schrijven te maken heeft. Zo is deze liefde veranderd in een succesmachine voor het genereren van klanten. Er waren andere dingen die ik deed om mijn bedrijf en makelaardij te laten groeien, maar geen daarvan was zo succesvol als bloggen omdat er niets was waar ik meer gepassioneerd over was.

Je hebt één passie, of twee, of drie. Stop met denken dat er iets, wat dan ook, jij is hebben doe en vind wat je willen Te doen. Verander wat je leuk vindt in iets dat je bedrijf zal helpen groeien.

Natuurlijk kan dit soms pijnlijk zijn. Maar je zult er niet bang voor zijn, er een hekel aan hebben of erover overgeven. Doe wat je graag doet, niet wat je denkt te moeten doen.

Jay Thompson is een vastgoedveteraan en gepensioneerd die in de Texas Coastal Bend woont, evenals degene die aan de wieg staat van Now Pondering. Volg hem op Facebook, Instagram en Twitter. Hij heeft een actieve makelaarslicentie in Arizona bij eXp Realty. “Gepensioneerd (soort van) maar niet dood”, spreekt Jay over de hele wereld over veel onroerendgoedonderwerpen.

Leave a Comment