Grote verkoop van onroerend goed bereikt record in 2021

Dit jaar ligt op schema voor recordverkoop van onroerend goed in Grand County, vanwege de grote vraag naar onroerend goed in de bergen en de beperkte beschikbaarheid.

Uit gegevens van de Grand County Board of Realtors blijkt dat oktober de 115e maand was waarin de mediane verkoopprijzen stegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, terwijl de beschikbare voorraad in dezelfde periode gestaag is afgenomen.

In oktober steeg de jaar-op-jaar verandering in de mediane verkoopprijs van alle eigendommen met 11,8%, terwijl het aantal actieve aanbiedingen met 14,4% daalde, volgens de raad van bestuur van Realtors.“Vanwege het gebrek aan inventaris en de behoefte aan woningen hier, gaat het zo snel als onroerend goed op de markt komt”, zegt Lindsey Morrow, agent bij Keller Williams Top of the Rockies. “Het was een heel sterk jaar voor vastgoed in het algemeen.”

Uit het septemberrapport van de Land Title Guarantee Company blijkt dat de gemiddelde verkoopprijzen voor eengezinswoningen en meergezinswoningen het hoogst zijn, met eengezinswoningen van gemiddeld $ 876.425 en meergezinswoningen van gemiddeld $ 510.367.Volgens de Land Title Guarantee Company bedroeg de verkoop van onroerend goed dit jaar tot dusver meer dan 861 miljoen dollar, een stijging van 41,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vorig jaar was er een recordomzet met meer dan $ 994 miljoen aan transacties.

De grote vraag naar onroerend goed in Grand County kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder het toegenomen aantal mensen dat thuis werkt, lage rentetarieven, stijgende verkoopprijzen in omliggende berggemeenschappen en recreatieve mogelijkheden.

“Grand County ligt op slechts anderhalf uur rijden van Denver… we hebben de infrastructuur en het internet zodat mensen (vanuit huis) kunnen werken, en ik denk dat mensen zich realiseren dat Grand County een goede balans heeft tussen werk en privé, “Morrow zei.

De meerderheid van de kopers komt uit Front Range, dat dit jaar tot nu toe goed was voor 61% van de omzet, volgens gegevens verzameld door Land Title Guarantee Company.

Door alle vraag gaan actieve inschrijvingen snel.

Volgens de Grand County Board of Realtors werden in oktober verkochte woningen met 52% minder dagen op de markt verkocht dan in oktober 2020. Het gemiddelde herenhuis of appartement werd na slechts 48 dagen verkocht en eengezinswoningen 72 dagen.

Morrow zei dat de vraag naar het einde van het jaar afnam, hoewel deze relatief hoog blijft in vergelijking met voorgaande jaren. De vraag is het grootst voor woningen met een prijs onder de $ 600.000.

“Het is zeker een beetje gekalmeerd sinds de zomer toen er verschillende aanbiedingen en eigendommen waren die twee of drie dagen op de markt stonden,” zei ze. “Hoewel zodra je deze panden binnenloopt in de $ 400.000 of $ 500.000 die wenselijk is, gaan ze binnen vijf of zes dagen de deur uit.”

Volgens gegevens van de Grand County Board of Realtors varieert het merendeel van de tot nu toe verkochte eigendommen dit jaar van $ 600.000 tot $ 999.999.

Voorraad van minder dan $ 600.000 in Grand County wordt steeds schaarser met slechts 13 eengezinswoningen die momenteel op de markt zijn.

Naast de ongelooflijke vraag en lage voorraden droegen ook externe factoren zoals stijgende bouwkosten, tekorten aan arbeidskrachten en problemen met de toeleveringsketen bij aan de extreme verkoopprijzen.

Eengezinswoningen variërend van $ 1 miljoen tot $ 1.999.999 in 2021 zijn 52 tot 55% hoger dan vorig jaar, volgens GCBOR-gegevens.

Toch zijn er nog mogelijkheden voor kopers.

Nu de huurtarieven stijgen, drong Morrow er bij geïnteresseerde kopers op aan om contact op te nemen met een geldschieter aangezien de rentetarieven gunstig blijven

“Als mensen bereid zijn $ 3.000 per maand aan huur uit te geven, kan het hen een huis opleveren van $ 600.000 of $ 700.000, waarvan er een inventaris is”, zei ze.

Morrow zei dat de markt standhoudt, dus in tegenstelling tot de markt van 2008 is het onwaarschijnlijk dat er een crash zal plaatsvinden en de huidige trends zullen waarschijnlijk aanhouden totdat er meer voorraad beschikbaar komt.

“De taxatiewaarden van onroerend goed zijn altijd gelijk aan of groter dan de contractprijs”, voegde ze eraan toe. “Het belangrijkste is dat we geen inventaris hebben van mensen die in de gemeenschap komen wonen. “

Volgens Steve Jensen van de Grand County Builders Association geeft het aantal bouwvergunningen aan dat Grand County het tempo van de bouw versnelt, met in 2021 een recordaantal vergunningen voor eengezinswoningen.

De bouw in Fraser, Granby of Winter Park niet meegerekend, heeft Grand County dit jaar tot nu toe 237 vergunningen afgegeven voor eengezinswoningen vergeleken met dezelfde periode in 2020 en 108 in 2019. Van de vergunningen die dit jaar zijn verleend, zijn er 89 reconstructies na een brand . .

Leave a Comment