Vastgoedgeld en campagnegeld voeden de afvoer van de raad

Tammy Fiebelkorn, links, en Lori Robertson, kandidaten voor District 7 Albuquerque City Council

De vastgoedsector en Democratische politici investeren geld in de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen van Albuquerque, waardoor de vier overgebleven kandidaten in één maand samen bijna $ 180.000 inzamelen.

Nu de laatste week van de campagne nadert, verkeren de hoopvolle District 7 Tammy Fiebelkorn, een democraat, en Lori Robertson, een republikein, in een financiële impasse. Elk heeft in totaal ongeveer $ 44.000 opgehaald tijdens de runoff-cyclus en heeft een huidig ​​saldo van bijna $ 33.000, volgens financiële rapporten die bij de stad zijn ingediend.

In de tweede ronde van District 9 heeft Democraat Rob Grilley een financieel voordeel ten opzichte van zijn Republikeinse tegenstander Renee Grout. Grilley, die ongeveer 14% beter presteerde dan Grout, heeft volgens de gegevens nog steeds bijna $ 33.000 bij de hand, vergeleken met $ 25.265.

De uitslag van de verkiezingen van 7 december zal de laatste twee wedstrijden van de raad regelen en – hoewel de races technisch onpartijdig zijn – zal het politieke evenwicht bepalen van de negen leden van de wetgevende macht van de stad. De winnaars voegen zich bij vier Democraten en drie Republikeinen.

Kandidaten voor de gemeenteraad van Albuquerque District 9 Rob Grilley en Renee Grout

Robertson, een makelaar in onroerend goed, heeft geld vergaard in de onroerendgoed- en bouwsector. De belangrijkste donateurs – die elk $ 1.499 schenken – zijn Clay Azar van Metro Commercial Realty, Deborah Harms van Sun Vista Commercial Real Estate, Dale Armstrong van TLC Plumbing en de commerciële vastgoedontwikkelingsvereniging NAIOP New Mexico. Het heeft ook aanzienlijke bijdragen ontvangen van de olie-industrie, waaronder $ 1.400 van Harvey Yates en $ 1.400 van Jalapeño Corp.

Grout heeft steun gekregen van soortgelijke donoren, waaronder $ 1.499 elk van NAIOP en Armstrong, en $ 1.400 van Jalapeño Corp. Ze bracht ook elk $ 1.499 binnen van The Auto Clinic (de autoreparatiewerkplaats van haar familie), James Grout en Jeree Hindi Tomasi.

Fiebelkorn en Grilley verzilverden ondertussen geld van de campagnes van andere Democratische functionarissen. De campagne van gouverneur Michelle Lujan Grisham schonk elk $ 1.499 aan Fiebelkorn en Grilley. De campagne van de voorzitter van de Senaat van New Mexico, Pro Tem Mimi Stewart, gaf iedereen $ 1.000, evenals de campagne van Javier Martínez, leider van de House Majority, D-Albuquerque.

Jim Collie, een voormalig democratisch lid van de Bernalillo County Commission, doneerde ook elk $ 1.000. Andere donoren die aan de twee kandidaten voor de Democratische Raad gaven, waren onder meer de zakenlieden Paul Blanchard, Steven Chavez en Charles Fresquez, die elk $ 1.499 bijdroegen aan Fiebelkorn en Grilley.

Grilley ontving ook $ 1.499 van de Albuquerque Area Fire Union.

Er zijn volgens de rapporten ook verschillende politieke actiecomités voor fondsenwerving en bestedingen in de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen:

  • Gezonde economieën leiden tot vooruitgang – gevoed door geld uit onroerend goed – streeft ernaar Robertson en Grout te kiezen. Hij heeft in de tweede ronde 42.200 dollar opgehaald en heeft door het uitstel van de reguliere verkiezingen nog 60.212 dollar achter de hand.
  • ABQ Workers First, een door de vakbond gesteunde PAC die Fiebelkorn en Grilley steunt, heeft 62.500 dollar opgehaald tijdens de runoff-cyclus en heeft nog steeds 10.034 dollar beschikbaar.
  • De New Mexico Democratic Party PAC, die ook Fiebelkorn en Grilley steunt, heeft 25.360 dollar opgehaald en heeft een huidig ​​saldo van 10.137 dollar.

Leave a Comment