Procureur-generaal Bonta kondigt kosten aan voor frauduleus investeringsprogramma in onroerend goed | Staat Californië – Ministerie van Justitie

OAKLAND – Procureur-generaal van Californië, Rob Bonta, kondigde vandaag de aanklacht en aanklacht aan tegen de eigenaar van Downkicker, Inc. voor het naar verluidt uitvoeren van een frauduleus investeringsprogramma in onroerend goed. Als gevolg van de vermeende 13 maanden durende zwendel, verloren zeven slachtoffers meer dan $ 1,3 miljoen. Op 29 oktober 2021 heeft een speciale strafrechtelijke grand jury over de gehele staat de beschuldigde aangeklaagd met 38 tellingen, waaronder één telling van het exploiteren van een frauduleus effectensysteem, 19 tellingen van effectenfraude, 17 tellingen van grote diefstal en één telling van ouderenmishandeling. Hij werd vandaag voorgeleid in het Superior Court van San Diego County.

“Beleggen kan verschillende risico’s met zich meebrengen, maar opgelicht worden door ongekwalificeerde mensen mag daar niet bij horen”, zei procureur-generaal Bonta, “We zijn vandaag het Bureau of Investigation en het Department of Financial Protection and Innovation van het DOJ dankbaar, evenals het United States Attorney’s Office for the Eastern District of California en het Attorney’s Office van het Santa Clara District voor hun hulp en voortdurende vennootschap. “

Uit een onderzoek door het California Department of Financial Protection and Innovation bleek dat de beklaagde, via Downkicker, zijn particuliere klanten naar verluidt de mogelijkheid had geboden om in verschillende vastgoedprojecten te investeren. Gedurende deze tijd presenteerde hij zichzelf als een succesvolle investeerder en ondernemer, maar onthulde hij zijn slachtoffers niet de feiten waarvan zijn investeerders het recht hadden te weten, met inbegrip van het feit dat hij en de bedrijven die hij bezat en leidde, faillissement hadden aangevraagd, dat hij meerdere keren met succes was aangeklaagd, dat de Internal Revenue Service en de California Franchise Tax Board pandrechten tegen hem hadden uitgevaardigd wegens niet-betaling van belastingen, en dat de licentie van zijn aannemer in 2008 was verlopen.

In plaats van het geld van zijn slachtoffers te investeren volgens de voorwaarden van de investeringscontracten, nam de beklaagde vaak het geld van zijn slachtoffers en liep weg van de projecten. De beklaagde heeft ook verschillende projecten opgegeven, wat heeft geleid tot de afscherming van deze eigendommen. Als gevolg van zijn vermeende fraude hebben de zeven slachtoffers van de beklaagde $ 1.363.809,80 verloren.

De afdeling Speciale Aanklagers van het DOJ zal vervolgingen afhandelen.

Het is belangrijk op te merken dat een strafrechtelijke aanklacht tenlasteleggingen bevat die slechts beschuldigingen tegen een persoon zijn. De verdachte wordt voor onschuldig gehouden totdat zijn schuld is bewezen.

Een kopie van de aanklacht is hier beschikbaar.

Leave a Comment