Man uit North Carolina veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor huisvestingsplan en wapens – The Coastland Times

Een man uit Raleigh werd op 15 november 2021 veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens draadfraude, het schenden van Titel 18, United States Code, sectie 1343 en het bezit van een vuurwapen door een misdadiger, in strijd met Titel 18, United States Code, Section 922 (g), volgens een persbericht van de procureur van de Verenigde Staten, Eastern District of North Carolina. De beklaagde werd ook veroordeeld tot drie jaar onder toezicht staande invrijheidstelling en tot restitutie aan de slachtoffers voor een totaalbedrag van 1.771.382,25 dollar.

Volgens gerechtelijke documenten en argumenten die in de rechtbank zijn gepresenteerd, voerde Joshua Matthew Houchins, 36, eigenaar van verschillende vastgoedontwikkelingsbedrijven in Raleigh, een Ponzi-plan uit tegen tal van lokale vastgoedinvesteerders. Houchins bezat ook een geweer en verschillende patronen nadat hij was veroordeeld voor een misdrijf, aldus de verklaring.

Volgens de vorige aanklacht was Houchins tussen 2014 en 2018 eigenaar en exploitant van Rossshire Development LLC, Greenstone Ventures LLC en Modern South Development LLC en gebruikte hij deze entiteiten om fraude te plegen tegen zijn investeerders in vastgoedontwikkeling.

In het bijzonder vroeg Houchins investeringsfondsen aan door de slachtoffers te vertellen dat hun geld zou worden ‘afgetapt’ in een specifiek eigendom, en gaf verder aan dat de investeringen zouden worden veiliggesteld door akten van vertrouwen gedeponeerd bij het register van provinciale akten, “zei de verklaring. . “In feite gebruikte Houchins niet alle investeerdersfondsen op het onroerend goed waarin de belegger was uitgenodigd om in te investeren, en gebruikte hij in plaats daarvan regelmatig investeerdersfondsen voor andere eigendommen of voor persoonlijke uitgaven. Evenzo werden de promessen van de investeerders niet beveiligd door een trustakte zoals beloofd. In sommige gevallen was Houchins niet eens de eigenaar van het onroerend goed dat het voorwerp uitmaakte van de investering en als zodanig kon hij de investeerder niet eerlijk een trustakte afgeven.

De aanklacht beweert dat nadat Houchins het geld van investeerders had omgeleid van het onroerend goed waaraan het geld zou moeten worden besteed, hij er niet in was geslaagd de eigendommen te ontwikkelen en te verkopen zoals hij beweerde. Houchins kwam vervolgens in gebreke met de bankbiljetten door beleggers niet het beloofde rendement te betalen. “Beleggers waren niet in staat om beslag te leggen op de vastgoedbeleggingen omdat Houchins de promessen niet had veiliggesteld met een gedeponeerde trustakte, wat resulteerde in verliezen voor beleggers”, aldus de verklaring. Houchins pleitte specifiek schuldig aan Graaf Negen, die op 6 januari 2017 beweerde dat er sprake was van de hierboven beschreven fraude. Als onderdeel van zijn pleidooi stemde Houchins ermee in om alle slachtoffers te vergoeden voor de verliezen die voortvloeien uit de regeling en de daarmee verband houdende regelingen.

Volgens deel II van de vervangende aanklacht begon de grand jury in 2018 met het onderzoeken van Houchins met betrekking tot de bovengenoemde misdrijven. Na de uitgifte van dagvaardingen aan zijn advocaat en zijn verschillende vastgoedbedrijven, produceerde Houchins volgens de verklaring slechts een klein aantal documenten aan de grand jury. In plaats daarvan beweert de aanklacht dat Houchins in een brief van februari 2020 toegaf dat hij “alle bewijsmateriaal had vernietigd”.

De vorige aanklacht beweert ook dat Houchins, die onlangs van zijn vrouw was gescheiden, haar intimiderende berichten begon te sturen. De aanklacht beweert dat de vrouw van Houchins een Huishoudelijk Geweld Beschermingsbevel (DVPO) heeft gekregen dat Houchins verbiedt contact op te nemen met zijn vrouw, hem te bedreigen of lastig te vallen. Terwijl het Houchins al was verboden een vuurwapen te bezitten vanwege zijn status als veroordeelde misdadiger, verbood de DVPO Houchins verder om een ​​vuurwapen te bezitten, aldus de verklaring.

De vervangende aanklacht beweert vervolgens dat Houchins in maart 2020 aan vrienden van zijn vrouw heeft meegedeeld dat ze “naar de politie was gesneld” en dat Houchins “geen genade had met een liegende rat”. Ongeveer een maand later beweert de vorige aanklacht dat Houchins dreigende berichten naar de vrienden en familie van zijn vrouw stuurde, inclusief foto’s van Houchins met een masker en een tactisch vest.

De aanklacht die hem vervangt, beschuldigde vervolgens dat Houchins werd gearresteerd na zijn internetonderzoek om “je vrouw uit liefde te vermoorden”. “Ten tijde van zijn arrestatie was Houchins in het bezit van een Ruger AR-15, 4 magazijnen, een magazijn met twee patronen met 100 patronen, twee dozen met .223 kaliber munitie en een tactisch vest”, specificeert het persbericht. “Houchins pleitte schuldig aan graaf Veertien, die beweerde dat hij de Ruger AR-15 bezat toen hij een veroordeelde misdadiger was. “

G. Norman Acker III, waarnemend procureur van de VS voor het oostelijke district van Noord-Carolina, deed de aankondiging. Het Federal Bureau of Investigation en de staatssecretaris van North Carolina hebben de zaak onderzocht, met hulp van het Wake County Sheriff’s Office, de Apex Police Department en de Police Department van Sanford. De assistent-procureur van de Verenigde Staten, William M. Gilmore, was aanklager.

LEES HIER MEER NIEUWS.

Leave a Comment