Lessen sluit zich aan bij eenhoornkudde terwijl durfkapitalisten investeringen in vastgoedtechnologie verzamelen

Lessen heeft $ 170 miljoen opgehaald in een door de Vijfde Muur geleide ronde om de nieuwste eenhoorn in de vastgoedtechnologiesector te worden, aangezien de opkomende ruimte blijft herstellen en VC’s ernaar uitkijken kapitaal in te zetten om de kans te ondersteunen.

Vastgoedtech-startups hebben in 2021 wereldwijd meer dan $ 19,6 miljard opgehaald, volgens PitchBook-gegevens, waarmee ze een jaarrecord vestigden na de door pandemie veroorzaakte stilte van vorig jaar. Lessen’s Series B, die het bedrijf waardeert op meer dan $ 1 miljard, omvat ook deelname van Khosla Ventures, General Catalyst en Navitas Capital. Het in Scottsdale, Arizona gevestigde bedrijf biedt een vastgoedmarktplatform dat huiseigenaren helpt contact te leggen met aannemers voor projecten zoals renovaties en onderhoud.

“De vastgoedsector ervaart tegelijkertijd een moeilijke wervingsomgeving, een ingewikkeld inkoopsysteem voor materialen en een toegenomen behoefte aan portfolio-schaal … allemaal tegelijkertijd”, zegt Jay McKee, oprichter en CEO van Lessen. “Dit kan allemaal worden verbeterd met de juiste gepatenteerde technologie. ”

De meeste serviceproviders gebruiken traditioneel alleen e-mail, Excel, potlood en papier om te communiceren en taken te documenteren, zei McKee. Daarom kunnen supply chain-optimalisatie en workflowverbeteringen eigenaren van onroerend goed helpen hun huidige activiteiten te ontwikkelen en in te spelen op nieuwe markten.

De financiering komt minder dan vijf maanden nadat Fifth Wall, een productieve investeerder in vastgoedtechnologie, Lessen’s $ 35 miljoen Series A leidde. Het in Los Angeles gevestigde bedrijf heeft sinds 2016 44 startups in de industrie ondersteund, waardoor het de meest actieve investeerder in vastgoedtechnologie is. wereldwijd vanaf 1 maart, blijkt uit PitchBook-gegevens. Andere opmerkelijke startups in de portefeuille van het bedrijf zijn Flyhomes, een makelaar in onroerend goed en hypotheekverstrekker, en het in Sao Paulo gevestigde Loft, ontwikkelaar van een online zoekplatform voor onroerend goed.

Afbeelding gepresenteerd door Rudzhan Nagiev / Getty Images

Leave a Comment