Last mile installaties domineren industrieel vastgoed

Distributiefaciliteiten (iStock)

De laatste mijl van de leveringsketen blijkt het meest waardevol te zijn voor industrieel vastgoed.

Volgens JLL-gegevens die zijn gerapporteerd door de Wall Street Journal, waren de meeste industriële huurovereenkomsten in de Verenigde Staten in het derde kwartaal betrokken bij partijen die minder dan 100.000 vierkante voet zochten. De outlet merkte op dat de grootte van de eigendommen waarschijnlijk wijst op een installatie van de laatste mijl.

De waarde van last mile-faciliteiten neemt toe naarmate de vraag naar snellere leveringen toeneemt en het aanbod voor magazijnen, die vaak dichter bij grote steden liggen, afneemt. De belangstelling voor onroerend goed tijdens de e-commerce-boom reikt echter verder dan de laatste mijl van het bezorgtraject.

JLL boekte in het derde kwartaal jaar-op-jaar een stijging van de industriële huren met 7,1%, terwijl de leegstand in het hele land een record bereikte van 4,3%, meldde het Journal. Sommige markten zien zelfs minder beschikbaarheid, waaronder Los Angeles en New Jersey, die beide een leegstandspercentage hebben van minder dan 2%.

De pandemie heeft geleid tot een sterke stijging van de markt voor last-mile-faciliteiten, aangezien consumenten zijn overgestapt van winkelen op fysieke locaties naar snelle levering.

Al met al is industrieel vastgoed het geschenk dat blijft geven. Het derde kwartaal brak brancherecords, zei Transwestern in een recent rapport.

De industrie registreerde in het derde kwartaal 159 miljoen vierkante voet netto-absorptie, het hoogste kwartaaltotaal in 13 jaar. Volgens Transwestern bedroeg de netto-opname van vorig jaar voor het eerst in 12 maanden meer dan 500 miljoen vierkante meter.

De hausse in de industrie wordt geleid door Amazon, dat, volgens een recente analyse van The Real Deal, de voetafdruk van zijn faciliteiten in Noord-Amerika sinds het begin van de pandemie heeft verdubbeld.

Gegevens van supply chain-bedrijf MWPVL International toonden aan dat de technologiegigant zijn portfolio van magazijnen, distributie, datacenters en last-mile-eigendommen in de Verenigde Staten en Canada heeft uitgebreid tot meer dan 410 miljoen vierkante voet, vergeleken met ongeveer 192 miljoen vierkante voet die het bezat. anno 2019.

[WSJ] – Holden Walter Warner

Leave a Comment