Het Hooggerechtshof van New Jersey kan de onroerendgoedsector van de staat van streek maken | Obermayer Rebmann Maxwell & Hippel LLP

De beruchte “ABC” -test blijft in het hele land opduiken. Deze strikte, gebruiksvriendelijke test die wordt gebruikt om te bepalen of een werknemer correct is geclassificeerd als een onafhankelijke contractant in tegenstelling tot een werknemer, heeft vooral bekendheid gekregen in Californië, waarbij de Biden-administratie haar voornemen om de test op het niveau te implementeren nauw aan de kaak stelt. federaal. Volgens de ABC-test wordt een werknemer geacht een werknemer van een bedrijf te zijn, tenzij het bedrijf aan drie voorwaarden voldoet, waaronder dat de persoon werk verricht dat buiten de normale bedrijfsuitoefening valt.

Maar hoe zit het met makelaars die meestal op commissie worden betaald? In een beslissing die een bredere en mogelijk ontwrichtende stap voor de industrie zou kunnen betekenen, zal het Hooggerechtshof van New Jersey (“NJSC”) binnenkort beslissen of de “ABC” -test, die momenteel onder de Unemployment Compensation Act van New Jersey (“UCL”) valt, “), is van toepassing op dergelijke agenten onder de Loonbetalingswet (“WPL”) van de staat. Deze uitspraak zal een cruciale invloed hebben op de vraag of bepaalde marketing- en andere kosten wettelijk in mindering zijn gebracht op de salarissen van agenten door de verweerder in de zaak, Weichert Realtors. Aangezien de UCL een specifieke vrijstelling voor makelaars in onroerend goed bevat, zou volgens Weichert deze vrijstelling op grond van de WPL op hen moeten worden toegepast. Tot dusverre waren twee rechtbanken het niet eens met Weichert en baseerden zich daarvoor op een eerdere NJSC-zaak. Weicherts kansen op succes bij de NJSC blijven onzeker, maar als hij verliest, kan de deal mogelijk grote schade aanrichten aan het hele makelaarsmodel in New Jersey. Als de ABC-toets van toepassing blijkt te zijn op makelaars onder de WPL, dan lijkt er een sterk argument te zijn dat makelaars als werknemers moeten worden aangemerkt en als zodanig moeten worden betaald. Zonder het voordeel van de beslissing van de NJSC, is het te vroeg om te zeggen of agentschappen hun relaties met agenten kunnen structureren om de “ABC” -test te doorstaan. Zoals altijd zullen we deze potentieel gênante kwestie blijven volgen en staan ​​we klaar om makelaars te adviseren over de uitkomst ervan.

[View source.]

Leave a Comment