Gilbert voegt Cadillac Tower Skyscraper toe aan Downtown Real Estate Portfolio

Dan Gilbert keerde terug naar een bekend draaiboek en kocht de Cadillac Tower-wolkenkrabber op Cadillac Square in het centrum.

Na het verzamelen van een vastgoedportefeuille in Detroit door in het begin van het laatste decennium willekeurig goedkope midden- en hoogbouw te verwerven in de centrale kern van Detroit, zoals het First National Building, Dime Building (nu Chrysler House), 1001 Woodward en onder meer Chase Tower, heeft Gilbert dinsdag de aankoop afgerond van het grotendeels leegstaande kantoorgebouw van 40 verdiepingen aan Cadillac Square 65.

De aankoopprijs is niet bekendgemaakt, hoewel een bron die bekend is met de zaak zei dat het ongeveer $ 36 miljoen was.
De aankoop markeert ook wat misschien wel de grootste acquisitie van onroerend goed in de binnenstad is sinds de aankoop in maart 2015 van wat toen One Detroit Center en zijn parkeerplaats was voor $ 100 miljoen.

De belangrijke onroerendgoedaanwinsten van Rocket Companies Inc. (NYSE: RKT) in het afgelopen jaar hebben buiten het centrum plaatsgevonden en hebben eerder dit jaar maar liefst $ 28,5 miljoen uitgegeven aan de Stroh-familieportefeuille van het onroerend goed aan het water in het oosten van Detroit. jaar, evenals $ 38,5 miljoen op het voormalige eigendom van Sakthi Automotive Group USA Inc. in het zuidwesten van Detroit in september 2020. De laatste grote overheadaankoop was het 390.000 vierkante meter grote Buhl-gebouw en de parkeerplaats aan Griswold Street in een deal van $ 38,5 miljoen . in december 2017.

Kofi Bonner, CEO van het in Detroit gevestigde Gilbert’s vastgoedontwikkelings-, eigendoms-, management- en leasebedrijf Bedrock LLC, zei in een verklaring: “Ik heb lang gedacht dat onder de juiste omstandigheden, gezien de strategische locatie van de Cadillac Tower in het centrale centrum en naast onze Monroe-site, zou het logisch zijn dat dit pand deel uitmaakt van Bedrock’s voortdurende toewijding om van het centrum een ​​eersteklas bestemming te maken. ”

Voormalig eigenaar Zaid Elia, ontwikkelaar en restaurateur, betaalde slechts $ 24 miljoen voor het licht bezette gebouw van 425.000 vierkante meter, of ongeveer $ 56,47 per vierkante meter.

Elia, oprichter en CEO van The Elia Group, gevestigd in Birmingham, zei in een verklaring:

“Toen we de Cadillac Tower kochten, wisten we dat deze een belangrijke rol zou spelen in het toekomstige traject van het centrum van Detroit vanwege zijn rijke geschiedenis en toplocatie naast Campus Martius Park. We zijn er trots op dit project met succes door een uitdagende wereldwijde pandemie te hebben geleid, terwijl we een fenomenaal rendement op de investering hebben behaald … De herontwikkeling van Cadillac Tower by Bedrock zal de toekomstige ontwikkeling in het omliggende centrale zakendistrict van Detroit blijven stimuleren en zal de Elia Groep ten goede komen. andere projecten in de binnenstad.

Elia zei drie jaar geleden toen hij het kocht… dat hij studies had laten doen naar een mogelijke herontwikkeling van een hotel/appartement en dat het plaats bood aan maximaal 305 hotelkamers, een restaurant, lounge, banketruimte en 160-180 appartementen.

Binnen vier maanden na de aankoop van het gebouw zette Elia het echter te koop.

Vastgoedexperts zeiden dat de Cadillac-toren logischer was voor hotels of appartementen, of beide, in plaats van kantoren vanwege de kleine vloerpatches, hoewel dat was voordat de COVID-19-pandemie toesloeg. Met 40 verdiepingen, maar slechts ongeveer 425.000 vierkante voet, komt de vloer op slechts ongeveer 10.600 vierkante voet elk. Het is kleiner dan veel grote kantoorgebruikers verkiezen, omdat ze met grotere vloerplaten van 20.000 vierkante voet of meer grote blokken ruimte in beslag kunnen nemen zonder dat ze over meerdere verdiepingen verspreid zijn.

En outre, il n’y a pas non plus d’hôtel ou de grands espaces résidentiels à proximité du Campus Martius, ce qui conduit à la spéculation de longue date que la tour Cadillac est un réaménagement idéal dans ces utilisations sous le bon groupe de eigendom.

De Cadillac Tower, gebouwd in 1927 door John Barlum en ontworpen door Bonnah & Chaffee, heeft in deze eeuw een bewogen eigendomsgeschiedenis gehad.

Leave a Comment