Blackstone verwerft $ 2,8 miljard logistieke portefeuille van Cabot

Blackstone en Cabot Properties hebben aangekondigd dat twee voertuigen die zijn gelieerd aan Blackstone Real Estate, in twee afzonderlijke transacties logistieke activa van institutionele kwaliteit hebben verworven voor $ 2,8 miljard.

Blackstone Real Estate Income Trust, Inc. (BREIT) verwierf de Amerikaanse portefeuille, die 102 eigendommen omvat van in totaal 15,2 miljoen vierkante voet, gelegen in verschillende van de meest dynamische logistieke markten, waaronder het Inland Empire, Californië; Oost-Pennsylvania; Zuid-Florida; en het grootstedelijk gebied van New York.

In een afzonderlijke transactie verwierven Blackstone’s European Core + business en haar dochterondernemingen de resterende Europese eigendommen. Deze activa omvatten 22 eigendommen met in totaal 2,2 miljoen vierkante meter aan vooraanstaande industriële ruimte in Europa’s meest gevraagde markten, waaronder de Midlands, Noordwest en Zuidoost-VK; Amsterdam in Nederland; en Düsseldorf in Duitsland.

“De verkoop van onze Value Fund V-portefeuille vormt een aanvulling op ons meest ambitieuze investeringsprogramma voor logistiek vastgoed in de afgelopen 20 jaar”, aldus Franz Colloredo-Mansfeld, voorzitter en CEO van Cabot.

“Deze portefeuille is tot stand gekomen via 90 transacties, waaronder 24 ontwikkelingsprojecten in de VS, het VK en Europa die de afgelopen vijf jaar zijn afgerond. We zijn verheugd dat we de afgelopen vier jaar ongeveer $ 5 miljard hebben gedaan in drie transacties met Blackstone Real Estate. “

Value Fund V werd gelanceerd in 2016 en maakt deel uit van Cabot’s vlaggenschipfondsreeks die zich richt op het opbouwen van gediversifieerde sectorportefeuilles die een sterke cashflow genereren en resulteren in waardecreatie op de lange termijn. Value Fund V is ontstaan ​​door eenmalige, kleinere deals, inclusief basisontwikkelingen, met een focus op kritieke last mile-locaties. De gemiddelde vintage van de portefeuille is minder dan 15 jaar en wordt verhuurd aan diverse huurders, waaronder toonaangevende e-commercebedrijven.

Pat Ryan, Chief Investment Officer voor Cabot’s Value Added Strategy, zei: “We hebben sterke belangstelling gekregen van toonaangevende wereldwijde investeerders, wat de hoge kwaliteit van de portefeuille en de groeiende vraag naar industriële activa die speciaal zijn ontworpen om de kritieke uitdagingen waarmee toeleveringsketens worden geconfronteerd, aan te pakken, weerspiegelt. op de belangrijkste markten van de wereld. Onze bewezen investeringsstrategie is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag van huurders naar dit type ruimte.

David Levine, Senior Managing Director van Blackstone Real Estate, zei: “De logistieke sector blijft profiteren van de sterke gunstige wind die wordt aangedreven door e-commerce. We zijn verheugd om onze relatie met Cabot uit te breiden en onze wereldwijde logistieke portfolio verder te laten groeien. Deze gestabiliseerde activa van hoge kwaliteit zijn bij uitstek geschikt voor onze Core +-voertuigen, gezien hun solide locaties, stabiele kasstromen en groeipotentieel op lange termijn.

BofA Securities, CBRE en Eastdil Secured traden op als exclusieve adviseurs van Cabot. Goodwin Procter was de juridisch adviseur van Cabot. Simpson Thacher & Bartlett LLP was juridisch adviseur van Blackstone.

Cabot, opgericht in 1986, was een van de eerste vastgoedbedrijven die institutionele beleggers toegang gaf tot de industriële vastgoedsector en heeft meer dan $ 13 miljard geïnvesteerd in logistiek vastgoed, meer dan 4.000 huurders bediend en meer dan 1.500 gebouwen geëxploiteerd met in totaal meer dan 200 miljoen. vierkante meter.

(1 keer bezocht, 35 bezoeken vandaag)

Leave a Comment