Belangrijkste stappen die vastgoedbeleggers voor eind 2021 moeten nemen

Wat uw doelen als belegger ook zijn, dit is het moment om de balans op te maken en te bepalen wat de beste manier is om 2021 af te sluiten, zodat u zich kunt positioneren voor succes in 2022. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Het einde van het jaar is vaak het moment om de details uit te werken en uw financiën op orde te krijgen. Voor beleggers kan dit betekenen dat ze hun portefeuille opnieuw moeten beoordelen, tactische aankopen moeten doen, fondsen opnieuw moeten toewijzen en strategieën moeten bedenken voor het komende jaar.

Wat uw doelen als belegger ook zijn, dit is het moment om de balans op te maken en te bepalen wat de beste manier is om 2021 af te sluiten, zodat u zich kunt positioneren voor succes in 2022. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Belastingspecifieke bewegingen

Minimaliseer vermogenswinstbelasting

Jillene Helman

Voor beleggers die in de loop van het jaar meerwaarden hebben gerealiseerd, is dit het moment om na te denken over het investeren van die meerwaarden in een nieuwe investering om dure belastingen te vermijden.

“Misschien wilt u overwegen te investeren in een gebied van kansen”, vertelde Jilliene Helman, CEO van Realty Mogul, in een e-mail aan Inman. “Elke belegger die wordt geconfronteerd met een aanslag op de vermogenswinstbelasting, kan de belasting uitstellen door te investeren in een gebied met kansen. Winsten uit de verkoop van alle beleggingsactiva – inclusief aandelen, bedrijven of onroerend goed – die zijn geïnvesteerd in een Qualified Opportunity Zone (QOZ) binnen 180 dagen na de verkoopdatum van de activa, ontvangen een volledige uitgestelde vermogenswinstbelasting die verschuldigd is tot eind 2026. “

Profiteer van 1031 ruilingen

G. Brian Davis

Evenzo zou iedereen die vermogenswinstbelasting wil vermijden via een 1031-uitwisseling, in wezen de ene vastgoedbelegging voor een andere ruilen en belastingen uitstellen, verstandig zijn om zo snel mogelijk een deal te sluiten. Binnen 45 dagen na de verkoop van een woning moet de vervangende woning worden aangegeven. Er moet ook een gekwalificeerde tussenpersoon worden gebruikt om toezicht te houden op beide transacties, waarbij de winst van de eerste wordt ingehouden totdat de tweede transactie is voltooid.

“Je wilt met een belastingadvocaat of accountant spreken, ongeveer 1.031 uitwisselingen voordat je er een doet”, zei G. Brian Davis, mede-oprichter van Spark Rental, tijdens een aflevering van december 2020 van zijn Live Off Rents-podcast. “En je moet een gediplomeerd intermediair inschakelen, die geen professional hoeft te zijn. Ze hoeven geen vergunning of iets dergelijks te hebben, maar ze kunnen jou niet zijn en ze kunnen niet je directe familielid zijn. En ze kunnen niet iemand zijn die al uw makelaar is, zoals een makelaar of een advocaat, een vastgoedbeheerder, iemand die al voor u als makelaar werkt.

Kapitaalverbeteringen doorvoeren

Afhankelijk van het werk en de huidige vraag naar woningrenovaties in een specifieke markt, kan er nog tijd zijn om kapitaalverbeteringen aan een onroerend goed aan te brengen, die fiscaal aftrekbaar zijn. Elke permanente structurele verandering aan een huis, zoals het installeren van een nieuwe septic tank, het toevoegen van een veranda aan een woning of het installeren van nieuwe marmeren werkbladen, valt in deze categorie.

Overweeg een REIT

Helman heeft ook iedereen die zich zorgen maakt over inflatie of volatiliteit op de aandelenmarkten geadviseerd om te overwegen deel te nemen aan een onderhandse plaatsing of een vastgoedbeleggingstrust (REIT), aangezien de waarde die door deze beleggingen wordt gegenereerd in een inflatoire omgeving kan stijgen.

“Twintig procent van alle Amerikaanse dollars die in omloop zijn, is in de afgelopen twaalf maanden gecreëerd”, zei Helman. “En dat aantal sluit nauw aan bij de waardering die veel vastgoedmarkten in dezelfde periode hebben ervaren. REIT’s of particuliere vastgoedbeleggingen (vooral die welke specifiek in aandelen beleggen) kunnen profiteren van inflatie ten opzichte van vastrentende beleggingen of vastrentende schulden, aangezien u in een inflatoire omgeving hogere huurprijzen voor onroerend goed kunt vragen en mogelijk extra inkomsten genereert.

“Vast inkomen [or] Beleggingen in vastrentende schulden kunnen worden verpletterd door inflatie, “voegde ze eraan toe”, omdat uw rendement lager wordt dan wat de markt betaalt na inflatie.

Eigendom specifieke verhuizingen

Overweeg een andere woning te kopen

Doug Brien

Als u over de middelen beschikt om in een ander onroerend goed te investeren, overweeg dan of het zinvol is om dit nu te doen, rekening houdend met uw beleggingsdoelen als geheel. Eengezinsverhuurexperts Doug Brien van Mynd en Gary Beasley van Roofstock gaven onlangs een goede aanbeveling om nu te investeren in eengezinsverhuur, tijdens een panel bij Inman Connect Las Vegas.

“Als je een langetermijnvisie en de juiste financiering hebt… is het risico relatief laag”, zei Brien destijds.

Degenen die geïnteresseerd zijn in kortetermijnhuurruimte, willen misschien ook de trekker overhalen nu de vraag naar kortetermijnhuur altijd hoog is en de hypotheekrentes nog steeds relatief laag zijn.

Vind verkopers op een deadline

Voor elke belegger die in de komende maand of zo een nieuw onroerend goed wil kopen, zei Helman dat het een goede strategie is om deals te zoeken met een verkoper die voor het einde van het jaar moet sluiten omdat de belegger, als koper, mogelijk een weinig kracht om te werken.

“Onroerend goed is van nature een irrationele markt en er kunnen verkopers zijn die bereid zijn om voor minder te verkopen om voor het einde van het jaar te sluiten om hun eigen fiscale redenen”, zei Helman.

Evalueer uw bestaande portefeuille

Maurie backman

Aan de andere kant van het spectrum, met de huizenprijzen die de laatste tijd omhoogschieten, is dit ook het perfecte moment om van eigendommen af ​​​​te komen die de aansprakelijkheid niet langer waard zijn.

“Omdat de waarde van onroerend goed momenteel zo hoog is en aantrekkelijke hypotheekrentes de vraag van kopers opdrijven, is dit het perfecte moment om een ​​huis te verkopen”, schreef Maurie Backman in een recent artikel voor Miljoenen op goede eindejaarsplannen voor kortetermijnhuurinvesteerders. “Denk erover na of dit voor jou logisch is. “

Scherp geprijsde korte termijn verhuur

Afhankelijk van de locatie van een huurwoning voor de korte termijn, kan de vraag in deze tijd van het jaar toenemen (in een skistad) of afnemen (in een badplaats). Door het verkeer te monitoren en dynamische prijsstellingstools te gebruiken, kunnen eigenaren van onroerend goed waar voor hun geld krijgen als de vraag fluctueert.

“Houd er rekening mee dat u vanwege de over het algemeen sterke vraag mogelijk een hogere huurprijs in rekening kunt brengen dan normaal”, adviseerde Backman Miljoenen. “Bekijk wat andere eigendommen in de omgeving vragen om te huren en bedenk een strategie die goed werkt voor uw huis. “

E-mail Lillian Dickerson

Leave a Comment