5 duurste steden op de onroerendgoedmarkt in Arizona

Als je naar de onroerendgoedmarkt in Arizona hebt gekeken, is het geen verrassing dat we de afgelopen 20 maanden een sterke stijging van de huizenprijzen hebben gezien. Een factor die huizenkopers overwegen, is de prijs per vierkante meter. Zelfs sinds vorig jaar, toen de markt een ongelooflijke groei doormaakte, hebben we de prijs per vierkante meter over de hele linie met 20-30% zien stijgen.*


LEES OOK: 8 van de beste plekken om te wonen in het metrogebied van Phoenix


Volgens The Cromford Report zijn de steden met de hoogste prijs per vierkante meter:

• $ 549,71 – paradijs vallei

• $ 372,07 – Scottsdale

• $ 337,12 – Zorgeloos

• $ 298,31 – Groene Rivier

• $ 295,03 – Fountain Hills

De huidige prijsklasse per vierkante voet ligt over het algemeen tussen $ 225 en $ 500 per vierkante voet in het metrogebied van Phoenix. Tegenwoordig is het onmogelijk om in de Valley een huis te kopen of te bouwen voor $ 100 of minder per vierkante meter.

Een stad die een uitzonderlijke groei doormaakt en naar verwachting aanzienlijke prijsstijgingen zal blijven ervaren, is Queen Creek. Hoewel het betaalbaarder is met een gemiddelde van ongeveer $ 200 per vierkante voet, heeft deze bloeiende stad de prijzen met meer dan 30% zien stijgen ten opzichte van vorig jaar. blijft exploderen en de prijzen zullen blijven stijgen.

De steden in Arizona aan de betaalbare kant van het spectrum, volgens The Cromford Report, zijn onder meer:

• $ 180,66 – Sun City

• $ 179,34 – Avondale

• $ 178,97 – Tonopah

Vanwege de aard van de pandemie en de neiging van mensen om vanuit huis te werken, kunnen kopers besluiten hun geld te investeren in een woning waar ze meer vierkante meters voor hun dollar krijgen. Als gevolg hiervan wordt het woon-werkverkeer steeds minder een factor wanneer iemand zijn huis koopt, wat hem ertoe kan aanzetten zijn zoektocht uit te breiden naar deze meer landelijke gebieden. Omdat de voorraden op de markt laag zijn, hebben kopers mogelijk een grotere kans om een ​​woning te vinden door de toename van nieuwe ontwikkelingen in deze gebieden.

Een ding om in gedachten te houden voor deze zich ontwikkelende steden is dat wanneer u begint tegen een lagere prijs, deze een grotere procentuele stijging zal laten zien naarmate ze groeien. Daarom hoeven kopers niet per se op hun hoede te zijn voor een grote stijging van de prijs per vierkante meter, maar moeten ze er juist door worden aangemoedigd! Dit is het teken van een groeiende wijk, ideaal om te investeren.

Op basis van deze markttrends wordt verwacht dat het metrogebied van Phoenix in 2022 een sterk eerste en tweede kwartaal zal beleven om op dit momentum voort te bouwen. Daarom moeten kopers zich ervan bewust zijn dat deze prijs per vierkante meter naar verwachting stabiel zal blijven en zelfs kan blijven stijgen.

*Bron: Het Cromford-rapport

Rich La Rue is een door HomeSmart Phoenix gecertificeerde makelaar. La Rue heeft meer dan 38 jaar ervaring in de verkoop en het beheer van onroerend goed, van makelaarskantoren tot regionale en nationale operaties. La Rue begon zijn vastgoedcarrière in 1983 in Phoenix, Arizona als verkoopmedewerker. In 1986 behaalde hij zijn makelaarsvergunning in Arizona. Hij heeft ook een Californische makelaarslicentie, GRI-, CRS- en CRB-aanduidingen, evenals e-PRO- en SFR-certificeringen. Voor meer informatie bezoek www.richlarue.com.

Leave a Comment