Wat betekenen Metaverse vastgoedtransacties voor de toekomst?

Vastgoeddeals in de Metaverse lijken een vaag concept, maar zullen ze de mensheid ten goede komen of de verslaving aan persoonlijke technologie erger maken?

De metaverse is misschien gewoon een hyperbolische kijk op de virtuele sociale realiteit, maar het komt naar voren als de hotspot voor investeringen van miljoenen dollars in onroerend goed in virtueel land, zelfs als investeerders niet in deze virtuele ruimtes kunnen leven. Met de explosie van de term “Metaverse” – vooral na de rebranding van Facebook naar “Meta” – beginnen technologiebedrijven een aandeel in de revolutie te claimen. Natuurlijk is deze revolutie misschien wel de eerste stap naar meer immersive computing of de digitale renaissance die veel artiesten beweren te zijn. Maar een voor de hand liggend ding is dat virtuele werelden opwindend genoeg worden voor vastgoeddeals van miljoenen dollars. Of zou het gewoon een andere manier van cryptohandel kunnen zijn?

VIDEO VAN DE DAG

Virtueel vastgoed heeft investeerders en technopreneurs aangetrokken sinds de NFT-boom (non-fungible token). Eerder dit jaar verkocht kunstenaar Krista Kim een ​​digitaal huis als NFT, en het werd getaxeerd op 288 ethers, of bijna $ 500.000. Het huis maakt deel uit van een metaverse, net zoals Facebook van plan is te creëren – of een van de vele waar gebruikers kunnen communiceren in virtual reality. Decentraland is een andere metaverse of virtuele wereld die gebruikers in staat stelt om samen te creëren, te verkennen en met elkaar te communiceren.

Gerelateerd: Meta’s coole VR-handschoenen kunnen nog minder origineel zijn dan zijn metaverse

De meest recente virtuele grondaankoop vond plaats in Decentraland en werd getaxeerd op 2,43 miljoen dollar, de hoogste in zijn soort tot nu toe. In een persbericht bevestigde een bedrijf genaamd Metaverse Group – eigendom van Tokens.com – dat het een domein in het centrum van het modedistrict van Decentraland heeft gekocht voor 618.000 mana (de cryptocurrency die wordt gebruikt in de Metaverse). Met deze investering wil Metaverse Group een bolwerk krijgen in de digitale mode-industrie van Decentraland, zodat gebruikers outfits kunnen kiezen voor hun virtuele avatars. Natuurlijk is dit allemaal niet gratis, en hoewel bedrijven kunnen worden gezien als vroege visionairs in een veelbelovende nieuwe wereld, kunnen er ook rampzalige en onmiskenbare gevolgen zijn voor gebruikers.

Verkopen in Metaverse heeft gevolgen, zowel goede als slechte

Decentraland

Decentraland

Zelfs zonder diep gepieker is het niet moeilijk om een ​​parallel te trekken tussen een metaverse als Decentraland en sociale-mediaplatforms. Een van de primitieve manieren om naar deze deal te kijken is als een investering in het advertentielandschap. Platforms zoals deze zouden gebruikers in het algemeen in staat moeten stellen te bestaan ​​in hun zorgvuldig samengestelde digitale persona’s, wat zowel goede als slechte resultaten kan hebben. Door met de vouchers te beginnen, kunnen gebruikers een manier vinden om zichzelf uit te drukken via hun digitale ego’s, vooral met de eigendommen die ze kopen, vrienden maken en winkelen in het comfort van hun eigen huis (echte). Gebruikers kunnen ervoor kiezen om elke locatie of evenement te bezoeken, het weer te bekijken en te selecteren wie er mee kan doen. De metaverse kan de gebruiker in staat stellen het ongezochte uit te sluiten, het goede nieuws zorgvuldig te consumeren en weg te blijven van slecht nieuws.

Daarentegen kan een metaverse als Decentraland een maas in de wet worden voor gebruikers, net zoals sociale media. De macht om het personage zorgvuldig te kiezen, kan ertoe leiden dat gebruikers zich uiteindelijk gedepersonaliseerd voelen en zich verwijderd voelen van hun echte leven. Uiteindelijk kan verslaving aan AR (augmented reality) net zo erg worden als verslaving aan smartphones. Gebruikers kunnen eenvoudig digitale activa kopen in de Metaverse uit angst om op te raken (FOMO). Degenen die geen digitale activa kunnen kopen, kunnen zich ontmoedigd voelen of zelfs depressief of angstig worden. Het zou nog erger kunnen zijn als Big Tech loslaat en probeert de kansen in zijn voordeel om te draaien. Op dit moment duurt het misschien niet lang voordat technologiebedrijven een groot conglomeraat hebben ontwikkeld dat niet slechts één, maar alle Metaverse beheert. Dit kan voorkomen dat gebruikers hun eigen digitale ruimtes creëren of beheren en de toegang tot virtuele ruimtes beperken, waardoor ze exclusiever worden, zodat ze meer geld kunnen verdienen.

In de komende decennia zal Apple smartphones volledig hebben vervangen door AR. Als gevolg hiervan zullen de grenzen tussen virtuele en echte werelden verdwijnen en zullen meer gebruikers het misschien handiger vinden om te betalen om hun avatars te upgraden in plaats van aan zichzelf te werken. Of deze wildgroei van de digitale wereld goede of slechte gevolgen heeft voor de mensheid en de reden daarvoor is – helaas – voorlopig.

Volgende: Ontbonden Facebook-team dat hun probleem met platformverslaving onthulde

Bron: Tokens.com

Karen Gillan Nevel Guardians of the Galaxy bts

Karen Gillan ontspant in nevelmake-up in Guardians of the Galaxy BTS Image


Over de auteur

Leave a Comment