Nieuwe taxatie van onroerend goed in Shenandoah County toont een sterke toename van eerlijke markteigenschappen

STRASBURG, Va. (WHSV) – De afgelopen week waren veel inwoners van Shenandoah County verrast toen ze per post bijgewerkte onroerendgoedtaxaties ontvingen voor de waarde van hun huis.

De geschatte marktwaarde van woningen is fors gestegen.

Elke zes jaar worden eigendommen in Shenandoah County getaxeerd op fiscale waarden tot aan de marktwaarde.

WHSV sprak zondag met de Straatsburgse vastgoedmakelaar Abby Walters, die uitlegde wat vastgoedwaardering betekent voor inwoners van Shenandoah County.

“Het was een schok voor mij. Het was een schok voor de makelaars in mijn team toen we onze herbeoordelingen per post ontvingen, maar ze doen hun best om te proberen een eerlijke marktwaarde te bieden, zodat we allemaal op de juiste manier worden belast, “zei Walters, de belangrijkste makelaar en eigenaar . van Preslee Real Estate in Straatsburg.

Bewoners hebben hun woningtaxaties met meer dan 40 procent zien toenemen. Stijgende eerlijke marktwaarde gekoppeld aan stijgende huizenprijzen in de provincie en de Verenigde Staten

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Shenandoah County is sinds de laatste taxatie in 2015 met 22% gestegen van $ 192.332 naar $ 234.850. De mediane verkoopprijs van woningen in de provincie is sinds 2015 met 33% gestegen van $ 167.950 naar $ 224.000.

Als gevolg van de aanslag gaan provincieeigenaren in 2022 meer onroerende voorheffing betalen. De huidige onroerendgoedbelasting in Shenandoah County is $ 0,69 per honderd dollar getaxeerde waarde, vijf cent meer dan in 2020.

“Als je het hebt over een stijging van 25-30% en je hebt het over een huis waarvan de gemiddelde prijs $ 235.000 is, dan komt dat neer op honderden, zo niet duizenden dollars, of zelfs meer belasting voor één eigenaar per jaar. aldus Walters.

Een huis in Shenandoah County met een waarde van $ 225.000 zou bijvoorbeeld ongeveer $ 1.500 aan belastingen voor het jaar betalen. Als de herwaardering de reële marktwaarde van het huis zou verhogen tot $ 285.000, zou dit de jaarlijkse belastingbetalingen van de eigenaar verhogen tot ongeveer $ 2.000.

De provincie geeft belastingvoordelen aan ouderen en gehandicapten als ze contact opnemen met de Belastingdienst.

Hoewel bewoners meer zullen betalen met de nieuwe getaxeerde waarden, betekent dat niet dat ze hun huis voor dat exacte aantal kunnen verkopen.

‘Het doet me denken aan uw persoonlijke onroerendgoedbelasting op uw auto en uw waarde erop. Het betekent niet per se dat wanneer je die auto inruilt, je die waarde bij de dealer krijgt’, zei Walters.

Het doel van de taxatie is dat de belastinginkomsten en -diensten van de provincie gelijke tred houden met de stijging van de waarde van onroerend goed.

“Ik kan voelen wat iedereen voelde toen ik mijn herbeoordeling per post kreeg en het was hoger, en je zult meer geld moeten begroten, maar dit geld helpt onze provincie, onze hulpdiensten en ons openbaar onderwijs. aldus Walters.

Een huiseigenaar die de nieuw getaxeerde waarde van zijn huis wil betwisten, kan een beroep doen op provinciale taxateurs als hij in de afgelopen zes maanden een taxatie van zijn huis heeft gehad.

“Een beoordelaar kan een echt gedetailleerd beoordelingsrapport maken. Wij makelaars doen een marktanalyse. We komen naar je toe, we gaan kijken naar je verbeteringen, we gaan naar de toestand kijken en een gedetailleerd rapport maken’, zei Walters. “Deze beoordeling zal niet zo nauwkeurig zijn als een beoordeling omdat ze niet in het huis passen.”

De nieuwe taxatie van onroerend goed zal vanaf 1 januari 2022 invloed hebben op de belastingwaarden.

Copyright 2021 WHSV. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Comment