NEW JERSEY’S EERSTE REAL ESTATE INVESTMENT TRUST: belangrijke definitieve overeenkomst (formulier 8-K)

Item 1.01 Aangaan van een materiële definitieve overeenkomst.

Aan- en verkoopcontract

Bij 22 november 2021, bepaalde gelieerde ondernemingen (de “Verkopers”) van New Jersey Premier Real Estate Investment Trust, Inc. (“FREIT”) een koop- en verkoopovereenkomst (de “Koop- en verkoopovereenkomst”) is aangegaan met MCB Acquisition Company, LLC
(de “Koper”) waarbij de Verkopers zijn overeengekomen om drie eigendommen (de “Eigenschappen” aan de Koper te verkopen voor een totale aankoopprijs van $ 267.000.000, onderhevig aan de gebruikelijke prorata voor belastingen en bedrijfskosten. De bruto-opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om de gerelateerde hypotheekschuld af te lossen voor een bedrag van ongeveer $ 156.000.000 en betaal de gebruikelijke transactiekosten en overdrachtsbelasting. Een deel van de koopprijs zal in escrow worden gestort tot een bedrag dat door de verkopers en de koper wordt bepaald op het moment van sluiting met betrekking tot huurcontracten waarvoor de ingangsdatum van de huur niet heeft plaatsgevonden of economische verplichtingen uit hoofde van bepaalde huurovereenkomsten blijven bestaan onbetaald. De netto-opbrengst van de verkoop zal worden toegewezen aan FREIT op basis van het eigendomsbelang van FREIT in de drie entiteiten die eigenaar zijn van de eigendommen, zoals hieronder beschreven.

De woningen bestaan ​​uit:

· Damascus Center, een winkelcentrum van 144.000 vierkante meter in Damascus, Maryland

behorend bij Damascus Center, LLC, een joint venture waarin FREIT 70%

interesse;

La Rotonde, een pand voor gemengd gebruik met 295.000 vierkante meter aan kantoorruimte

  and retail and a 379-unit residential apartment community in Baltimore,
  Maryland, owned by Grande Rotunda, LLC, a joint venture in which FREIT owns a
  60% interest; and

· Westridge Place, een 253.000 vierkante meter groot winkelcentrum in Frederic, Maryland

eigendom van de dochteronderneming die volledig in handen is van FREIT, WestFREIT Corp.

De koop- en verkoopovereenkomst is onderworpen aan de sluitingsvoorwaarden en andere voorwaarden die gebruikelijk zijn voor vastgoedtransacties en bepaalt dat de koper het recht heeft om, naar eigen goeddunken, om welke reden dan ook, de koop- en verkoopovereenkomst te beëindigen gedurende een periode van due diligence die afloopt op 22 december 2021.

Het koop- en verkoopcontract vereist dat de koper een eerste aanbetaling doet van $ 3.000.000 binnen drie werkdagen na de datum van inwerkingtreding van de overeenkomst en een aanvullende termijn $ 7.000.000 indienen na het verstrijken van de due diligence-periode. Deposito’s worden niet-terugbetaalbaar na het verstrijken van de due diligence-periode, behalve in bepaalde beperkte omstandigheden.

Het koop- en verkoopcontract bevat verschillende verklaringen en garanties van de partijen die gebruikelijk zijn voor een transactie van deze aard.

De transactie zou nu afgerond moeten zijn 31 december 2021. Er kan geen zekerheid worden gegeven over de timing of voltooiing van deze transactie.


                    3Toekomstgerichte verklaringen en waarschuwingen

Dit rapport op formulier 8-K kan toekomstgerichte verklaringen bevatten in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en andere federale effectenwetten. Deze toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als “verwachten”, “plannen”, “zullen”, “schatten”, “projecteren”, “van plan zijn”, “geloven”, “oriëntatie”, “over, “” anticiperen op “,” kan “,” zou “,” zoeken “of het negatieve van dergelijke woorden en uitdrukkingen of soortgelijke woorden of uitdrukkingen die voorspellingen zijn of toekomstige gebeurtenissen of trends aangeven en die geen verband houden met historische kwesties. U kunt ook toekomstgerichte verklaringen identificeren door middel van discussies over de strategie, plannen of intenties van het management. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico’s en onzekerheden waarop u niet mag vertrouwen als voorspellingen van toekomstige gebeurtenissen. Toekomstgerichte verklaringen zijn afhankelijk van veronderstellingen, gegevens en/of methoden die mogelijk onjuist of onnauwkeurig zijn en we kunnen deze mogelijk niet bereiken. Onder andere de volgende risico’s en onzekerheden kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de huidige verwachte resultaten als gevolg van een aantal factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: industriële en economische omstandigheden; het vermogen van FREIT om te voldoen aan de voorwaarden voor het sluiten en voltooien van de voorgestelde transactie; de afhankelijkheid van FREIT van zijn externe manager om zijn zaken te doen en zijn investeringsdoelstellingen te bereiken; onbekende verplichtingen die zijn verworven in verband met verworven eigendommen of belangen in entiteiten die verband houden met onroerend goed; algemene risico’s die van invloed zijn op de vastgoedsector en de lokale vastgoedmarkten (inclusief, maar niet beperkt tot, de marktwaarde van de eigendommen van FREIT, de mogelijke illiquiditeit van de resterende vastgoedinvesteringen van FREIT, veroordelingen en mogelijke schade door natuurrampen); de financiële prestaties van FREIT-huurders; de impact van financiële, boekhoudkundige, juridische of regelgevende problemen of geschillen die de Trust en haar belangrijkste huurders kunnen treffen; volatiliteit en onzekerheid op financiële markten, inclusief mogelijke schommelingen in de consumentenprijsindex; risico’s verbonden aan het niet behouden van de REIT-status van FREIT onder de Internal Revenue Code van 1986, zoals gewijzigd; en andere aanvullende risico’s besproken in het jaarverslag van FREIT op formulier 10-K voor het jaar eindigend 31 oktober 2020. FREIT wijst uitdrukkelijk elke verantwoordelijkheid af om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, behalve zoals vereist door de wet.


                    4

© Edgar online, bron Previews

Leave a Comment