David Rios combineert een creatief oog met een scherp oog voor onroerend goed

David Rios herinnert zich dat hij op zevenjarige leeftijd de kussens op de bank van zijn grootmoeder herschikte. Zelfs toen ontwikkelde hij een creatief oog en zette hij zijn professionele reis in gang waarbij hij design zou samenvoegen met verkoop van onroerend goed.

Al meer dan 25 jaar is Rios succesvol in het helpen van klanten bij het vinden van hun droomhuis en het inzetten van haar ontwerpexpertise door haar visie te delen over wat hun huis zou kunnen worden.

Hij is verre van eendimensionaal, altijd op zoek om buiten de kaders te denken en weet de juiste manier om de schoonheid in een huis naar voren te brengen. Haar kracht is niet terughoudend te zijn en haar schat aan kennis ten dienste te stellen van haar klanten.

“Ik werk graag met mijn klanten, ik begrijp de visie die ze willen creëren. En dat brengt meerdere verschillende persoonlijkheden van mij naar voren”, zegt Rios. “Als het een traditioneel huis is, zou ik in het art-deco-tijdperk van de jaren 1920 en 1930 kunnen blijven. En ik weet dat als iemand naar me toe komt om een ​​vakantiewoning te ontwikkelen, mijn mentaliteit volledig verandert. en je wordt gek, grappige David, buiten de gebaande paden gaan in vergelijking met een traditioneel huis.

“Wat je ook kiest, welke persoonlijkheid je ook van mij wilt, je zult de liefde en het begrip van je huis krijgen en ik zal het werken met nieuwe kopers of verkopers omarmen, hun ideeën en vermengd met mijn expertise van het werken met kopers en verkopers door de jaren heen.

David bespreekt meer met Het leven in Palm Springs.

Wanneer kwam je aan in Palm Springs en wat overtuigde je om je bedrijf hierheen te verhuizen?

Ik kwam hier in 2015. Ze hadden David nodig; ze hadden iemand nodig met een vonk. Ze hadden iemand nodig die buiten de kaders ging denken. Ze hadden iemand nodig die benaderbaar en tastbaar zou zijn. Ze hadden iemand nodig die absoluut verliefd was op de energie die naar Palm Springs kwam, die Palm Springs kocht, Palm Springs betaalbaar maakte en aandacht besteedde aan de geschiedenis. Het was mijn kans en de gelegenheid om de jongere generatie te laten begrijpen waarom Palm Springs werd ontwikkeld, waarom het werd gecreëerd, die in de jaren dertig tot de jaren zeventig naar Palm Springs kwam en mijn klanten echt de waardering van Palm Springs toonde. en de geschiedenis ervan verheerlijken. En ik hou ervan om overdreven en chic, edgy, classy, ​​classic te zijn en er is een tijdloze energie die hier in deze stad is. Ik ben hier om het nieuw leven in te blazen en geschiedenis te schrijven.

Ben je altijd aangetrokken geweest tot moderne en minimalistische stijlen uit het midden van de eeuw, en wat was je aantrekkingskracht?

Ik waardeer huizen uit het midden van de eeuw omdat ze naar mijn mening zo’n uniek architectonisch ontwerp hebben. De randen, het exterieur, het interieur en het exterieur ontwerpen zelf. In de huizen zijn zoveel verschillende materialen gebruikt; metalen, hout, blokken, dat soort dingen intrigeerden me echt omdat ze allemaal in één huis staan.

Wat is het leukste aan je baan?

Ga elke dag naar verschillende projecten. Mijn werk is nooit saai; het is een snel tempo. Ik ben constant in voortdurende onderhandeling, ontwikkeling, creativiteit, ik creëer ruimtes op zoveel verschillende gebieden. Ik verveel me nooit. Ik sta op een demonstratiepodium. Ik zit in een fasering. Ik zit in een registratiefase. Ik zit in een afsluitende fase. En dit alles zal je verschillende gevoelens geven. Mijn dag staat in het teken van creatie.

Als iemand in uw voetsporen wil treden, wat zijn dan de eerste stappen die ze moeten nemen om een ​​carrière op te bouwen, of in ieder geval te beginnen met onroerend goed en design?

Mijn # 1 tip zou zijn om hen te vragen wat hun passie is, als je passie design of onroerend goed is, ga ervoor. En als het een klein aspect van het ontwerp is, laat het dan de kiem zijn. Je wordt verrijkt met geluk en rijk met geld. (lacht) Je zult je nooit vervelen in je werk. In onroerend goed is het hebben van een persoonlijkheid en kunnen multitasken essentieel. Als interieurontwerper moet je eerst buiten de gebaande paden denken. Ten tweede moet je risico’s nemen. En ik denk dat zodra we risico’s nemen, het ons onderscheidt, het ons tot individuen maakt. Je moet je klanten informeren. Je moet luisteren en hun ideeën verfijnen, en hen vervolgens helpen om hun idee naar een hoger niveau te tillen.

Er komt veel stress bij kijken, maar er is ook veel voldoening. Uiteindelijk creëer jij het in vastgoed en design. U creëert een toekomst, u creëert een pensioen, u geeft uw klanten een levenslang geschenk dat geen enkele andere industrie in deze hele wereld hen zal geven. Ik denk dat dit het beste advies is dat ik kan geven aan iedereen die in de branche wil stappen.

David, vertel ons over elk spannend nieuw project…

Ik heb een spannend nieuw project met Trixie Matel hier in Palm Springs. Ik ben zo opgewonden en overweldigd door dankbaarheid dat ik ben gekozen als projectmanager voor deze revisie. Dit is een charmant boetiekhotel, dus het is belangrijk om de originaliteit te behouden en moderne elementen naar voren te brengen. Davidriosdesigns zal verschillende hoeden dragen op dit project. Mijn expertise en kennis van interieurdesign en house flipping bezegelde als het ware de deal. Ons team coördineert de aannemers, onderaannemers, ontwerpers en al het personeel.

Trixie Matel en haar partner David Sliver kochten het oude Coral Sands hotel, genesteld in het oude Vista las Palmas. Trixie Matel en regisseur David Silver zullen samen met Scott Brothers Entertainment het project en het eerste seizoen, dat in première gaat op Discovery plus, documenteren.

Ik kan niet wachten om van dit hotel een paradepaardje te maken hier in Palm Springs. We nodigen je uit om ons project te delen met iedereen die je kent. Het is onze droom dat anderen over de hele wereld het unieke karakter en de talenten kunnen delen die alleen davidriosdesigns en Trixie Matel hebben.

Naar verwachting wordt het hotel begin 2022 opgeleverd.

Ga voor meer informatie over David Rios naar: davidriosdesigns.com.

Leave a Comment