Christina Development sluit vastgoedfonds van $ 44 miljoen

Een render laat zien hoe Larchmont Mercantile eruit zal zien wanneer de updates voor de 17.000 vierkante meter grote winkelsite zijn voltooid.

Christina Development Corp., een in Malibu gevestigde sponsor en vastgoedbeheerder, heeft zijn Christina Real Estate Investors 4-fonds gesloten, waarvoor het $ 44,1 miljoen heeft opgehaald bij meer dan 150 investeerders.

Lawrence Taylor, oprichter en voorzitter van het bedrijf, zei dat zijn doel met Christina Real Estate Investors 4 was “om vastgoedinvesteringen in de eerste plaats naar de gemeenschap van onverdiende investeerders te brengen.”


“(In tegenstelling tot) aandelen, obligaties of individuele beleggingsfondsen, die typische investeringen waar mensen gemakkelijk toegang toe hebben via hun eigen apps of investeringsmanagers… onroerend goed is nooit toegankelijk geweest als een investering”, zei hij.


Het fonds werd gelanceerd in 2019 en heeft sindsdien zes meergezinswoningen en één commercieel project in Los Angeles verworven, gericht op de Westside. Beleggers beleggen niet in een bepaald vastgoed, maar in het fonds.


Taylor zei dat hij ontdekte dat mensen “iets tastbaars wilden bezitten”, wat hen ertoe aanzette om in het fonds te investeren.


Taylor zei dat de goedkeuring van de Jobs Act in 2012 – afgekondigd door de toenmalige president Barack Obama – het bedrijf in staat stelde online financiering van investeerders te krijgen en advertenties in het hele land te maken.


“Het is de meest wenselijke (maar) minst begrepen vorm van investering”, voegde hij eraan toe.
Beleggers, zei Taylor, zien de waardering en hefboomwerking die je kunt krijgen door onroerend goed te bezitten, maar weten niet altijd hoe ze zelf onroerend goed moeten kopen en beheren.

Door in een fonds te beleggen, wordt deze zorg weggenomen, terwijl een persoon toch een investering kan doen.

Christina Development is gericht op de Westside, waar “we 45 jaar lang nooit iets anders hebben gedaan dan voortdurend winst maken voor onszelf en onze investeerders”, zei Taylor, die het gebied “het beste onroerend goed ter wereld” noemde.


Het bedrijf richt zich ook op onroerend goed dat beschikbaar is voor redenen als overlijden, echtscheiding en ontbinding van partnerschappen, omdat ‘groot onroerend goed zelden of nooit beschikbaar komt. Als dat zo is, komt dat meestal door een specifieke handeling’, aldus Taylor.


“We zijn op zoek naar dispositiemogelijkheden die voortkomen uit specifieke gebeurtenissen. In deze situaties, vooral wanneer er sprake is van een overlijden en een boedelregeling en een successiebelasting, moet er een verdeling van activa zijn om te betalen, “voegde hij eraan toe.


De meergezinswoningen van het fonds omvatten 61 appartementen in de buurt van CBS Television City, 22 binnenkort te bouwen condominiums in West Hollywood en een terrein van 15 hectare aan het strand in Playa del Rey.


Christina Development werkt ook aan de Larchmont Mercantile, een groot winkelproject in het winkelgebied Larchmont Village. Het bedrijf begon in januari met de renovatie van de site nadat de huurovereenkomsten van bestaande huurders waren verstreken.


Het project, gelegen op 124 1/2 -148 N. Larchmont Blvd., is ontworpen door Gensler. Het heeft 14 doorlopende winkels van in totaal meer dan 17.000 vierkante meter.
“Het zal een triomf zijn voor Larchmont Village”, zei Taylor over het pand, dat oorspronkelijk in de jaren 1920 werd gebouwd.


Holey Grail Donuts en Skin Laundry hebben zich al aangemeld als huurders.
Taylor zei dat het project kopers zal aanspreken omdat het een zeer voetgangersvriendelijke straat is.


Hij zei dat hij veel interesse heeft gezien van retailers.
“Het is echt een geweldige dynamiek en de huren zijn stabiel of beter dan vóór Covid,” zei Taylor, eraan toevoegend dat hij geïnteresseerd zou zijn in investeringen in meer commercieel vastgoed.


“Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om de winkelportfolio uit te breiden”, zegt hij.

Voor herdruk en licentieverzoeken voor dit artikel, KLIK HIER.

Leave a Comment