WIRE FS: koploper op het gebied van digitalisering van onroerend goed

Het doel is om technologische tools te ontwikkelen op basis van kunstmatige intelligentie die meer transparantie zullen brengen en processen in de vastgoedsector zullen vereenvoudigen. De investering van HD 360 in het Cypriotische bedrijf PropTech WiRE FS werd eerder dit jaar gedaan nadat alle relevante procedures waren afgerond.

HD 360 Ltd, een dochteronderneming van de snelgroeiende verzekeringsmaatschappij Hellas Direct, heeft geïnvesteerd in WiRE FS, een bedrijf dat zich richt op het gebruik van technologie om processen met betrekking tot vastgoedbeheer te optimaliseren, waardoor de vastgoedsector transparanter wordt. Het bedrijf ontwikkelt technologische tools die nieuwe normen zullen stellen en de lat hoger zullen leggen in veel gebieden van de vastgoedsector, waaronder waardering, makelaardij en verzekeringen, door data-analyse en kunstmatige intelligentie te combineren met de expertise van hun team.

“Het succes van de investering van HD 360 Ltd in WiRE heeft een tweeledig doel. Ten eerste omarmden ze onze visie om nieuwe normen te stellen voor de Cypriotische vastgoedmarkt. Ten tweede geeft het vertrouwen dat in ons wordt getoond door een institutionele belegger die gebruik heeft gemaakt van technologie om innovatie en verandering te brengen in een traditionele sector, zoals verzekeringen, ons de wil om onze ambitieuze plannen te verwezenlijken”, aldus Pavlos. Loizou, CEO van WiRE. FS.

Pavlos Loizou, CEO van WiRE FS

In de voorhoede van de digitalisering van de vastgoedsector heeft WiRE op maat gemaakte tools ontwikkeld die processen automatiseren, gegevens analyseren en visualiseren en zo inzicht verschaffen in de marktdynamiek en het consumentengedrag.

Real Estate Technology (of PropTech) is de toepassing van platformeconomie en informatietechnologie op vastgoedmarkten. De doelen van vastgoedtechnologie zijn onder meer het verminderen van papierwerk door processen te digitaliseren en te automatiseren, transacties sneller, efficiënter en transparanter te maken en inzicht te verschaffen door middel van big data-analyse. PropTech overlapt vaak met financiële technologie (FinTech), gezien de nauwe band tussen de vastgoed- en financiële markten.

Gegevens zijn een game-changer voor de vastgoedmarkt, niet alleen omdat ze worden verzameld op basis van consumenteninzichten, maar ook worden geïntegreerd met markt-, winkel-, gebouw- en bewonersgegevens. Als gevolg hiervan is de mantra van modern vastgoed niet langer ‘locatie, locatie, locatie’, zei Loizou, maar ‘locatie, ervaring, analyse.

Technologie, financiën en vastgoed komen naar voren als een van de sterkste triptieken in de wereldeconomie. Dit specifieke drieluik omvat de termen FinTech en PropTech, die verwijzen naar technologieën die respectievelijk zijn ontwikkeld voor de financiële sector en de vastgoedsector.

Het wordt steeds duidelijker dat deze twee sectoren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat alles wat in de ene sector gebeurt een direct effect heeft op de andere. Wanneer de vraag naar onroerend goed en de prijzen stijgen, profiteren banken ervan omdat de gedekte hypotheken in hun portefeuilles automatisch de waarde van hun zekerheid zien stijgen. Bovendien, wanneer banken een grotere belangstelling tonen voor kredietverlening aan kopers van onroerend goed, komt dit de onroerendgoedmarkt ten goede naarmate de vraag toeneemt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor negatieve ontwikkelingen.

De technologieën die zijn ontwikkeld voor deze twee sectoren, FinTech en PropTech, vullen elkaar aan en werken op elkaar in. In het buitenland, waar deze technologieën geavanceerder zijn, bestaat er vaak onduidelijkheid over bepaalde diensten of tools of ze onder de definitie van FinTech of PropTech vallen. Analisten noemen FinTech de “Big Brother” van PropTech, en daar is een goede reden voor: met FinTech in een veel verder gevorderd stadium hebben betrokkenen bij PropTech de mogelijkheid om te leren van fouten die in het proces zijn gemaakt. sector. Bovendien, zonder de financiële levensvatbaarheid en het bewezen succes van vergelijkbare ideeën in FinTech, zouden verschillende baanbrekende en vaak gekke ideeën die uit de PropTech-industrie naar voren kwamen misschien niet met dezelfde waardering zijn ontvangen.

“Met technologie in ons DNA ondersteunen we inspanningen om processen in de vastgoedsector te vereenvoudigen, wat een belangrijke pijler is van de Cypriotische economie”, zegt Michael Antoniou, productmanager bij Hellas Direct. “Het is in de praktijk bewezen dat technologie zowel het bedrijfsleven als de samenleving heeft verbeterd, vooral in Cyprus waar het gebruik van technologie nog relatief beperkt is. Deze initiatieven zijn essentieel om de bedrijfscultuur van het land te transformeren, transparantie te brengen en de concurrentie en producttoegankelijkheid te vergroten”, voegde hij eraan toe.

Leave a Comment