Waarom u mogelijk geïnteresseerd bent in Mivne Real Estate (KD) Ltd (TLV: MVNE) voor het aanstaande dividend

Het lijkt op Mivne Immobilier (KD) SA (TLV: MVNE) staat op het punt om binnen 3 dagen ex-dividend te worden. De ex-dividenddatum valt één dag voor de record date, de dag waarop aandeelhouders in de boeken van de onderneming moeten staan ​​om dividend te ontvangen. Het is belangrijk om de ex-dividenddatum te weten, aangezien elke transactie in het aandeel uiterlijk op de registratiedatum moet zijn afgewikkeld. Met andere woorden, beleggers kunnen vóór 2 december aandelen van Mivne Real Estate (KD) kopen om in aanmerking te komen voor het dividend, dat op 14 december wordt uitgekeerd.

De volgende dividendbetaling van het bedrijf zal 0,073 yen per aandeel bedragen, vergeleken met vorig jaar toen het bedrijf in totaal 0,27 yen aan aandeelhouders uitkeerde. Kijkend naar de laatste 12 maanden van uitkeringen, heeft Mivne Real Estate (KD) een glijdend rendement van ongeveer 2,3% op de huidige prijs van 12,75. We zien graag dat bedrijven een dividend uitkeren, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het leggen van de gouden eieren onze gans die de gouden eieren legt niet doodt! Het is daarom noodzakelijk om te controleren of dividenduitkeringen worden gedekt en of de winst groeit.

Bekijk onze laatste review voor Mivne Real Estate (KD)

Als een bedrijf meer dividend uitkeert dan het heeft verdiend, kan het dividend onhoudbaar worden – wat geen ideale situatie is. Mivne Real Estate (KD) betaalt slechts 21% van de winst na belastingen, wat comfortabel laag is en veel speelruimte laat bij ongunstige gebeurtenissen. Dat gezegd hebbende, kunnen zelfs zeer winstgevende bedrijven soms niet genoeg cash genereren om het dividend uit te betalen, daarom moeten we altijd controleren of het dividend wordt gedekt door de cashflow. Gelukkig heeft ze het afgelopen jaar maar 32% van haar vrije kasstroom uitbetaald.

Het is positief om te zien dat het dividend van Mivne Real Estate (KD) wordt gedekt door zowel de winst als de cashflow, aangezien dit meestal een teken is dat het dividend houdbaar is, en een lagere uitbetalingsratio over het algemeen een grotere veiligheidsmarge suggereert voordat de dividend. zichzelf gesneden.

Klik hier om te zien hoeveel van zijn winst Mivne Real Estate (KD) in de afgelopen 12 maanden heeft betaald.

TASE: MVNE historisch dividend 28 november 2021

Zijn de winsten en dividenden gestegen?

Bedrijven met sterke groeivooruitzichten zijn over het algemeen de beste dividendbetalers omdat dividenden gemakkelijker te groeien zijn wanneer de winst per aandeel verbetert. Beleggers houden van dividenden, dus als de winst daalt en het dividend wordt verlaagd, verwacht dan dat een aandeel tegelijkertijd massaal wordt verkocht. Daarom is het hartverwarmend om de inkomsten van Mivne Real Estate (KD) omhoog te zien schieten, met een jaarlijkse stijging van 38% in de afgelopen vijf jaar. De winst per aandeel is zeer snel gegroeid en het bedrijf keert een relatief klein percentage van zijn winst en cashflow uit. Bedrijven met stijgende winsten en lage uitbetalingsratio’s zijn vaak de beste dividenduitkerende aandelen op lange termijn, aangezien het bedrijf zowel de winst kan verhogen als het percentage van de winst dat het uitkeert, kan verhogen, waardoor het dividend in wezen wordt vermenigvuldigd.

De meeste beleggers zullen de dividendvooruitzichten van een bedrijf in de eerste plaats beoordelen door het historische tempo van de dividendgroei te controleren. De dividenduitkeringen van Mivne Real Estate (KD) per aandeel zijn de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 7,7% per jaar gedaald, wat niet inspirerend is. Mivne Real Estate (KD) is een zeldzaam geval waarin dividenden zijn gedaald naarmate de winst per aandeel is verbeterd. Dit is ongebruikelijk om dit te zien en kan duiden op onstabiele omstandigheden in de kernactiviteiten, of meer zelden een verhoogde focus op het herinvesteren van winst.

Samenvatten

Moeten beleggers Mivne Real Estate (KD) kopen voor het volgende dividend? Het is geweldig dat Mivne Real Estate (KD) zijn winst per aandeel verhoogt en tegelijkertijd een klein percentage van zijn winst en cashflow uitbetaalt. Het is teleurstellend dat het dividend in het verleden minstens één keer is verlaagd, maar zoals het er nu uitziet, suggereert de lage uitbetalingsratio een conservatieve benadering van dividenden, wat we leuk vinden. Het is een veelbelovende combinatie die dit bedrijf verdere aandacht verdient.

Hoewel het verleidelijk is om alleen voor dividenden in Mivne Real Estate (KD) te beleggen, moet u zich altijd bewust zijn van de risico’s die hieraan verbonden zijn. We hebben 3 waarschuwingssignalen geïdentificeerd met Mivne Real Estate (KD) (minstens 1 die potentieel ernstig is), en het begrijpen ervan moet deel uitmaken van uw beleggingsproces.

Als u op zoek bent naar aandelen die dividend uitkeren, raden we u aan onze lijst met aandelen met de hoogste dividendbetalingen te bekijken met een rendement van meer dan 2% en een aankomend dividend.

Dit Simply Wall St-artikel is algemeen van aard. We geven commentaar op basis van historische gegevens en prognoses van analisten met alleen onpartijdige methodologie en onze artikelen zijn niet bedoeld als financieel advies. Het is geen aanbeveling om aandelen te kopen of te verkopen en houdt geen rekening met uw doelen of uw financiële situatie. Ons doel is om u een gerichte langetermijnanalyse te bieden op basis van fundamentele gegevens. Merk op dat onze analyse mogelijk geen rekening houdt met de laatste aankondigingen van prijsgevoelige bedrijven of kwalitatieve documenten. Simply Wall St heeft geen positie in een van de genoemde aandelen.

Heeft u feedback op dit artikel? Maak je je zorgen over de inhoud? Neem contact op direct bij ons. U kunt ook een e-mail sturen naar de redactie (at) Simplywallst.com.

Leave a Comment