Trends op de woningmarkt zorgen voor groei in de verhuur van eengezinswoningen | Onroerend

HBouwers en andere vastgoedbedrijven wedden er steeds vaker op dat potentiële kopers die gefrustreerd zijn door het tekort aan huizen te koop en torenhoge prijzen hun deel van de American Dream gewoon zullen verhuren.

Terwijl individuele huiseigenaren en moeder- en pop-investeerders nog steeds de overgrote meerderheid van eengezinswoningen vormen, hebben huizenbouwers dit jaar de bouw van nieuwe huurwoningen opgevoerd.

In het derde kwartaal openden bouwers 16.000 eengezinswoningen om te verhuren. Volgens een analyse van de gegevens van de Amerikaanse volkstelling door de National Association of Home Builders is dit het hoogste driemaandelijkse totaal aan gebouwde huurwoningen, daterend uit ten minste 1990.

De analyse van de brancheorganisatie omvat alleen woningen die bouwers zullen houden en verhuren. Dit is exclusief woningen in aanbouw om te worden verkocht aan vastgoedbevaks of aan investeerders die van plan zijn de eigendommen te verhuren.

Hoewel deze huureenheden slechts 5,4% van alle eengezinswoningen voor hun rekening namen in het derde kwartaal, verdubbelen bouwers het huurconstructiemodel, waarbij sommigen al streven naar het bouwen van meer huureenheden voor investeerders of investeerders. als potentiële huiseigenaren blijven worstelen om betaalbare woningen te vinden.

“Traditionele bouwers vinden het erg moeilijk om instapwoningen te bouwen”, zegt Ali Wolf, hoofdeconoom bij Zonda Economics, een tracker in de vastgoedsector. “De ruimte die is gebouwd om te huren, dient enigszins zijn doel van huisvesting op instapniveau in een markt waar nieuwe, redelijk geprijsde huizen schaars zijn. “

Stijgende huizenprijzen en felle concurrentie om relatief weinig betaalbare huizen te koop, verleggen de grenzen van de betaalbaarheid voor veel potentiële kopers. Volgens de National Association of Realtors steeg de mediane prijs van een eerder bewoond huis in de VS in oktober tot $ 353.900, een stijging van 13,1% ten opzichte van het voorgaande jaar. De huizen worden verkocht in de dagen volgend op hun aanbieding.

Deze trends waren echter goed nieuws voor huiseigenaren. De huurprijzen voor eengezinswoningen in de Verenigde Staten zijn in september met 10,2% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, aldus vastgoedinformatiebedrijf CoreLogic. Het bedrijf sluit appartementen uit van de gegevens over de verhuur van eengezinswoningen, maar omvat wel de verhuur van appartementen en herenhuizen.

CoreLogic verwacht dat de huren in ieder geval tot het einde van dit jaar zullen blijven stijgen, daarbij verwijzend naar een sterke vraag, een zwak aanbod van huurwoningen en een aantrekkende arbeidsmarkt.

Recente kwartaalresultaten van de twee grootste beursgenoteerde eengezinswoningen van het land onderstrepen de gunstige vooruitzichten.

Uitnodiging Homes en American Homes 4 Rent boekten beide sterke resultaten over het derde kwartaal, gedreven door stijgende huren en bezettingsgraden nabij historische hoogtepunten.

BTIG-analist James Sullivan herhaalde zijn “Koop”-beoordeling voor zowel vastgoedbeleggingstrusts, of REIT’s, en merkte op dat trends op de huizenmarkt, waaronder uitdagingen in de toeleveringsketen en stijgende prijzen, Arbeids- en materiaalkosten, die het bouwtempo voor huizenbouwers vertragen, “zeer gunstig” voor eengezinswoningen.

De nieuwbouw van woningen in de Verenigde Staten draaide in oktober met een seizoengecorrigeerd jaarlijks tempo van 1,52 miljoen eenheden, aldus het ministerie van Handel. Dat is een stijging van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar het aantal eengezinswoningen daalde van september tot oktober met 3,9% en meer dan 10% ten opzichte van een jaar geleden.

Het aantal gestarte woningen voor verhuur blijft laag in vergelijking met het aantal nieuw gestarte woningen dat te koop staat. In totaal hebben bouwers de afgelopen vier kwartalen 47.000 huurwoningen geopend, een stijging van 17,5% op jaarbasis, volgens de NAHB. In dezelfde periode openden bouwers 1,14 miljoen eengezinswoningen.

Enkele van de grootste huizenbouwers van het land willen profiteren van de vraag naar huurwoningen.

Sommigen verkopen huizen aan investeerders of bedrijven die gemeenschappen willen overnemen die al vol zitten met huurders. In juli kondigde PulteGroup een overeenkomst aan om de komende vijf jaar ongeveer 7.500 woningen te bouwen en te verkopen aan Invitation Homes.

DR Horton heeft zowel appartementencomplexen als eengezinswoningen gebouwd. Deze maand schatte het dat zijn verhuuractiviteiten in het huidige fiscale jaar meer dan $ 700 miljoen aan inkomsten zullen genereren uit de verkoop van huurwoningen. Horton zei ook dat hij van plan is zijn investering in zijn verhuurbedrijf in dezelfde periode met meer dan $ 1 miljard te verhogen.

Dit voorjaar richtte Lennar een bedrijf op met verschillende institutionele investeerders dat tot doel heeft meer dan $ 4 miljard uit te geven om nieuwe eengezinswoningen en herenhuizen te kopen van de huizenbouwer en mogelijk andere bouwers, en deze vervolgens te verhuren.

“Het is in de loop van de tijd echt geëvolueerd, maar de ster van de vastgoedshow van vandaag is bouwruimte te huur”, zei Wolf.

Copyright 2021 The Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.

Leave a Comment