Inwoners van Elizabethtown zullen naar verwachting een stijging van de rioolrechten en onroerendgoedbelasting zien | Communautair nieuws

Wanneer: Vergadering van de gemeenteraad van Elizabethtown, 18 november; alle raadsleden en de burgemeester waren aanwezig.

Wat is er gebeurd: De gemeenteraad keurde twee resoluties goed met betrekking tot de definitieve goedkeuring van het budgetproject van de gemeente 2022. Het definitieve budget zal naar verwachting de driemaandelijkse rioolheffing voor huishoudens verhogen van $ 92 naar $ 105, evenals een verhoging van de onroerendgoedbelasting, waardoor het kilometertarief van 4,6 naar een nieuw tarief van ongeveer 5,1 naar 5,4.

Wat betekent dat: Overstappen naar een hoger belastingtarief zou een belastingverhoging van ongeveer $ 75 betekenen voor een woning met een waarde van $ 150.000, zei bestuursvoorzitter J. Marc Hershey. De belasting zou voor de gemeente nieuwe inkomsten opleveren tussen de $ 319.000 en $ 510.000.

Achtergrond: Drie jaar lang werd het rioleringsfonds negatief beheerd en de resultaten van een recente inspectie door ingenieurs toonden aan dat het rioleringssysteem moest worden verbeterd en vervangen. Bovendien dwongen de stijgende kosten de gemeente om de beslissing te nemen om de belastingen te verhogen, zei Hershey.

Ook: De Raad besprak een mogelijke stijging van de afval- en recyclingkosten.

Citaat: “Het is een moeilijk jaar geweest, maar ik denk dat iedereen de kosten kan zien stijgen en dat ze ook gevolgen hebben voor de gemeente”, zei Hershey.

En daarna: De gemeenteraad heeft tot 23 december de tijd om de definitieve begroting goed te keuren. Bewoners kunnen het voorgestelde budget bekijken op de kantoren van Borough op 600 N. Hanover St. Leden van het publiek kunnen het voorgestelde budget nu inspecteren en becommentariëren voordat het wordt goedgekeurd. De Raad vergadert op 2 december.

Brug projecten: Met de recente voltooiing van reparatiewerkzaamheden aan drie stadsbruggen waarvan wordt aangenomen dat ze gevaar lopen als gevolg van toegenomen schuurwerk, keurde de raad de betaling van $ 80.800 uit het algemene fonds goed voor het sluiten van de contracten.

Leave a Comment