Enorm landgoed in Georgië heeft de grootste Chinese privétuin van het land

Een van de grootste huizen in Macon, Georgia staat te koop voor $ 2,5 miljoen. Voor een koper die op zoek is naar een unieke achtertuin, biedt dit herenhuis uitkomst.

Plaatselijk bekend als het Old Barnes Estate, ligt de bijna 17.000 vierkante meter grote Grand Dame op 1386 Waverland Drive op bijna 16 hectare eigen grond. Het heeft een geschiedenis die bijna net zo weelderig is als de bijeenkomsten die daar ooit werden gehouden.

Het huis is in 1946 gebouwd door een vastgoedontwikkelaar, Emmett Barnes en zijn vrouw, Edwina, die vele extravagante feesten organiseerden in hun landhuis.

In de loop der jaren en verschillende eigenaren later is het huis gegroeid. Het omvat nu vijf slaapkamers (elk met een eigen open haard), zes badkamers, een balzaal en een moderne keuken.


Extra voorzieningen zijn onder meer ingebouwde boekenkasten, kathedraalplafonds en dakramen, een wijnkelder, een mediaruimte en een sauna.

Buitenkant van het landgoed in Macon, GA

makelaar.com

keuken

makelaar.com

Eetkamer

makelaar.com

Maar wat dit enorme pand echt uniek maakt, is het uitgebreide terrein aan de achterzijde van het huis. Daar vind je alles van een prieel, zwembad en tennisbanen tot een vrijstaande kapel.

Buitenbanen

makelaar.com

Het pand beweert ook de grootste particuliere Chinese tuin en het grootste residentiële fonteinsysteem in het land te zijn, volgens een rapport ingediend bij het bestemmingsplan.

Aan de achterkant vind je ook een entertainmentruimte met een Chinees thema, een balletstudio, koivijvers en een tempel met een reflecterende vijver.

Volgens de makelaar, Regan Skinner door Keller Williams, deze assemblage van een herenhuis, tuinen en extra structuren is een prestatie die bijna onmogelijk te repliceren zou zijn.

“Als je het pand zou bouwen dat het nu is, zou het tussen de $ 25 miljoen en $ 35 miljoen kosten”, zegt ze. “Het huis en het terrein zijn anders dan alles wat je ooit hebt gezien.”


MEER VAN DE MAKELAAR:


Binnenplaats met Chinees thema
Achtertuin met Chinees thema

makelaar.com

Trap naar boven
Trap naar de tempel

makelaar.com

Skinner zegt dat de eigenaar van het landgoed hem vertelde dat Barnes een ingenieur meenam op een reis naar China en hem vroeg om een ​​tuin na te bootsen waar het paar verliefd op werd.

“De huidige eigenaar is al 10 jaar eigenaar van het pand,” voegt ze eraan toe, “en verkoopt het huis omdat het een groot pand is. Het is gewoon te groot voor zijn huidige behoeften, en hij heeft gewoon geen tijd om het te onderhouden het gaat.

Woonkamer

makelaar.com

Recreatiezaal

makelaar.com

balzaal

makelaar.com

En hoewel de huidige eigenaar zich toelegt op het bouwen van kerken, was hij niet degene die de kapel op het terrein bouwde.

“De Barnes waren grote dierenliefhebbers en gingen overzee naar een plaats van aanbidding waar ze hun dieren konden brengen, dus deden ze dat hier na”, legt Skinner uit.

Wat betreft het potentieel van dit zeer speciale pand, de opties zijn wijd open.

“Het pand zou perfect zijn als trouwlocatie, maar ik denk dat de volgende koper iemand zal zijn die er iets van maakt dat de gemeenschap omarmt”, zegt ze. “We hebben veel belangstelling van buiten de staat voor het pand gehad.”

Met 16 hectare om aan te werken, zou een koper er ook voor kunnen kiezen om een ​​heel andere richting in te slaan. Sommige elementen van het landhuis en het terrein zijn het waard om bewaard te blijven, maar andere hebben misschien moderne verfrissing nodig. Of een koper kan de vruchten plukken van het land.

“Je zou een deel van het land kunnen onderverdelen, maar er is veel steen op het terrein, dus het kan moeilijk zijn”, legt Skinner uit.

Kapel

makelaar.com

Het post-enorme landgoed in Georgië heeft de grootste Chinese privétuin van het land als eerste op onroerend goed nieuws en inzichten | makelaar.com®.


Leave a Comment