De gekke stormloop op onroerend goed is nog niet voorbij als 2022 nadert

Als je dacht dat 2021 wild was, kun je je maar beter vastmaken.

Huizenmarkten in het hele land hebben een historisch aantal huizenkopers zien strijden om huizen, waardoor de prijzen het afgelopen jaar met ongeveer 20% zijn gestegen; bouwers stellen contracten op om huizen ergens in 2023 te voltooien, catalogusprijzen worden behandeld als startbiedingen voor bestaande huizen en bijna alles is binnen enkele dagen uitverkocht.

We zijn net begonnen.

2021 is begonnen met een beperkte maar beheersbare voorraad. In januari werden eengezinswoningen zeer snel gecontracteerd – gemiddeld slechts 19 dagen – en de Sarasota-markt sloot op $ 327,5 miljoen in volume. We hebben nog maar een woningvoorraad van drie weken en sloten in oktober een verbluffend volume van $ 467,7 miljoen. Ter referentie: het break-evenpunt tussen een kopersmarkt en een verkopersmarkt is zes maanden voorraad.

Leave a Comment