Trends in de luxe vastgoedmarkt in Zuid-Florida op weg naar 2022

We hebben het het hele jaar door veel over de onroerendgoedmarkt in Florida gesproken, maar hoe zit het met de luxemarkt, huizen met een prijs van $ 1 miljoen en meer? Het Institute for Luxury Home Marketing zei dat de vraag groter is dan het aanbod. Alleen al deze maand is de verkoop met 55% gestegen ten opzichte van advertenties. volgens het luxemarktrapport van het Instituut.

Dus naar welke trends moeten we uitkijken als we het jaar afsluiten en op weg zijn naar een nieuw jaar?

In 2007 namen John en Ria Parlante een pauze van het fluctuerende klimaat in New York voor gunstiger weer en investeringen in onroerend goed.

“Repareer (hen) en huur (hen)”, zei John Parlante. ‘En voordat je het wist, begonnen we daar een heleboel eigendommen te kopen.’

Maar ze missen een evenwichtige markt.

“Je kunt kijken en kijken en kijken, maar er is niets”, zei hij.

WPTV

En wat John Parlante een ‘verhitte’ verkopersmarkt noemt, kost kopers zoals hij en zijn vrouw, Ria, veel geld.

“Het is moeilijk om de trekker over te halen voor iets dat je jaren geleden voor een derde van de prijs had kunnen kopen”, zegt Ria Parlante.

“We kochten onlangs (een woning) slechts twee weken geleden en betaalden uiteindelijk bijna $ 1,5 miljoen voor een vergelijkbare woning die je bijna acht jaar geleden voor $ 500 had kunnen krijgen. $ 000 tot $ 600.000”, voegde John Parlante eraan toe.

Screenshot 2021-11-26 om 16.43.23 PM.png

WPTV

Zoals hun moderne design luxe huis van 2.700 vierkante meter in Boca Raton. Deskundige en luxe makelaar Bonnie Heatzig zei dat hoewel luxe eengezinswoningen gemiddeld slechts een procentuele stijging van 7% op jaarbasis hebben gezien ten opzichte van de mediane catalogusprijs, deze waarschijnlijk in 2022 zal stijgen.

“Dus dit is waarschijnlijk de beste tijd om binnen te komen, dus je hebt je droomhuis in 2022 nog niet geprijsd”, zei Heatzig.

Dit breekt op zijn beurt met het traditionele “slow winter”-winkelseizoen.

LUXE HOTELKAMER

WPTV

“De huurmarkt is een zeer krappe markt, net zoals de koopmarkt op dit moment zeer, zeer concurrerend is”, zei Heatzig. “Nogmaals, het komt allemaal neer op inventaris.”

En als je het vindt, zeggen de Parlantes dat je een agent nodig hebt die de markt kent en klanten heeft.

PATIO

WPTV

“Iemand die weet waar deze markt naartoe gaat – iemand met kennis van zaken aan jouw zijde zal je absoluut de voorsprong geven die je nodig hebt in deze markt,” zei Heatzig.

Ze zei ook dat als reactie op de daling van de inventaris, de luxe huurmarkt ook groeit in Zuid-Florida, met meer kopers die op zoek zijn naar een huuralternatief voordat ze op het huis van hun keuze belanden.

Voor meer informatie en advies over het vinden van woningen, klik op hier.

Leave a Comment