Ontwikkeling South Meadows krijgt slechte pers | Onroerend

Met het risico een vlam aan te wakkeren, is de angst van zuiderlingen die tegen Homewise zijn 22 hectare langs South Meadows Road misplaatst. Ze zouden dankbaar moeten zijn dat Homewise hun pijlen pakt.

In tegenstelling tot harteloze bedrijfsontwikkelaars die hunkeren naar regels voor het bouwen, kan Homewise luisteren. En dat is het geval.

Het eerste schot over de boeg van de wijk was 96 woningen aan de ene kant, een handvestschool aan de andere kant en een park van 2 hectare in het midden. Voor de weinige bewoners die toegang hadden tot de 22 hectare, was het een belediging.

Het perceel is beschreven als “open ruimte”. Het is ruimte, maar het is niet open. Het is niet ontwikkeld en is teruggekeerd naar een soort natuurlijke staat, maar het is omgeven door hoge, sterke schakelkettingen. Het is niet toegankelijk voor South Meadows Road en honderden huizen in de woonwijk Colores del Sol.

Er zijn een paar twijfelachtige legale deuren aan de andere kant, die steunen op 19 bestaande huizen. Een Google-kaart toont de routes vanaf deze toegangspunten, maar slechts 38 huishoudens kunnen ze gemakkelijk bereiken. Tweedaagse, de hele dag bewaking van eigendommen van Homewise toonde aan dat 11 mensen de paden de ene dag en 14 de andere dag gebruikten, bijna allemaal hondenuitlaters voor hun dagelijkse klusjes.

Mike Loftin, al jarenlang oprichter en uitvoerend directeur van Homewise, is als geen andere ontwikkelaar in de stad gevoelig voor buurtproblemen. Als hoofd van een non-profitorganisatie wiens missie het is om betaalbare woningen van de hoogste kwaliteit te creëren in goed ontworpen buurten van eigenaren, niet van huurders, kan hij Homewise in een mum van tijd transformeren. En hij is.

Voorbij is de exclusiviteit van de Thrive-charterschool op het terrein. Loftin gelooft nog steeds dat de zuidkant zo’n school nodig heeft, maar niet per se op dit terrein. In feite is niets meer voorbehouden aan welk schooltype dan ook. Er zijn nu plannen om meer woningen te kopen, 50% betaalbare speciale woningen en een openbaar park van meer dan 2 hectare. Een park dat voor alle zuiderburen toegankelijk is.

Loftin en zijn planners bestuderen wat parken werken. Eén conclusie: huizen die uitkijken op een park, zijn veiliger en worden beter gebruikt. Parken met wandel- en fietspaden in het centrum stimuleren het gebruik. Voor ouders met peuters is parkeergelegenheid op straat vereist. Open groene ruimtes voor spelletjes en hardlopen met plekken om te zitten en te kijken zijn goed, net als uitrusting om te klimmen, schommelen en een mand te laten zinken.

Homewise zou zo’n park ontwerpen en bouwen, met medewerking van de buurt, maar verwacht dat de gemeente het onderhoud en onderhoud voor haar rekening neemt en geen VvE in rekening brengt. Meestal een bestaande uit gezinnen met betaalbare woningen.

Een vervelende zin van mijn makelaarsvrienden is dat sommige van de aangeboden woningen ‘appartementen’ zijn, alsof dat een fysiek gebouw beschrijft dat men zich in hun gedachten kan voorstellen. Een condominium is niet iets fysieks; het is een eigendomsmiddel en kan elke groep gebouwen of ruimtes zijn.

Loftin stelde voor dat 27% van de woningen vrijstaande eengezinswoningen zijn en 31% geschakelde rijwoningen. Ze zullen allemaal tegen een kleine vergoeding worden verkocht, wat betekent dat het huis en de grond in de akte staan. De resterende 42 procent zal worden verkocht als condominiums, wat betekent dat er geen individueel eigendom op het land zal zijn.

De appartementen zullen vergelijkbaar zijn met de populaire stijl die is geïntroduceerd in El Camino Crossing, de wijk Homewise die nog in aanbouw is aan de Agua Fría-straat. Deze eenheden te koop zijn zo klein als 750 vierkante meter voor appartementen met één slaapkamer, sommige met garages. Ze zijn perfect voor jonge alleenstaanden en stellen die klaar zijn om de ladder van het eigenwoningbezit te beklimmen, in de hoop op een stijging van het eigen vermogen in plaats van een stijging van de huren.

Santa Fe heeft betaalbaar eigenwoningbezit nodig. Homewise biedt het beste en het meeste. De buren mogen applaudisseren.

Kim Shanahan is sinds 1986 groenbouwer in Santa Fe en sinds 2019 duurzaamheidsadviseur. Neem contact met hem op via shanafe@aol.com.

Leave a Comment