Nieuwsbrief onroerend goed: een fraude door de eeuwen heen

Welkom terug bij de Real Estate-nieuwsbrief, die deze Thanksgiving-week beroemdheden en buitenlandse investeerders vindt met genoeg om dankbaar voor te zijn.

Matt Damon is zijn makelaar dankbaar, die heeft geholpen zijn landhuis in Pacific Palisades te verkopen aan de CEO van Warner Bros. Ann Sarnoff voor 18 miljoen dollar. Het is een mooie vakantiebonus voor de Oscarwinnaar; hij betaalde in 2013 $ 15 miljoen voor het huis.

Henry Rollins van Black Flag Fame is dankbaar voor de bruisende vastgoedmarkt in LA. Hij mikt op een flinke winst in de Hollywood Hills en vraagt ​​$ 3,9 miljoen voor een op maat gemaakt complex in Nichols Canyon dat hij in 2009 voor $ 2,2 miljoen kocht. Het hypermannelijke huis is bekleed met beton en staal en heeft een dakterras en een incheckbalie.

Chinese investeerders zijn de rechterlijke macht dankbaar, die onlangs Serena Shi schuldig heeft bevonden aan het gebruik van 23 miljoen dollar van hun aanbetaling voor een schimmig resortproject om haar met kaarsen gevulde levensstijl van merkkleding en luxe auto’s van brandstof te voorzien. De driejarige zwendel begon met Shi’s belofte om een ​​trendy Coachella Desert-resort te bouwen en eindigde met haar verblijf in een rechtszaal in LA in een beige gevangenispak met kettingen, manchetten en enkelkettingen.

Ons verslag van het onderzoek, dat momenteel alleen beschikbaar is voor abonnees van de LA Times, is een must om te lezen.

Als je vol zit met restjes en het lezen beu bent, hebben we je gedekt. In de nieuwste podcast “Gimme Shelter” gaat Liam Dillon in op zijn onderzoek naar de manier waarop de aanleg van snelwegen een halve eeuw geleden nog steeds de bewoners schaadt die tegenwoordig in zwarte en Latino-wijken wonen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en bezoek en like onze Facebook-pagina, waar u de hele week vastgoedverhalen en -updates kunt vinden.

Mansion gaat van filmster naar CEO

In het hart van het huis bevindt zich een volumineus atrium onder 10 meter hoge mahoniehouten gewelfde plafonds.

(Alexis Adams)

In een van Pacific Palisades’ duurste deals van het jaar verkocht Matt Damon zijn door de Riviera geïnspireerde, op Zen geïnspireerde retraite voor $ 18 miljoen.

De koper is volgens de gegevens televisieregisseur Ann Sarnoff, die de eerste vrouwelijke CEO van Warner Bros. in 2019 en houdt nu toezicht op WarnerMedia Studios and Networks.

Damon, de met een Oscar bekroonde acteur die in 2021 in de films “Stillwater” en “The Last Duel” speelde, had het architectonische herenhuis het hele jaar door gekocht, aanvankelijk voor $ 21 miljoen in januari – of $ 6 miljoen meer dan wat hij betaalde. in 2012. Hij verhuisde in 2018 naar de oostkust en betaalde 16,7 miljoen dollar voor een penthouse in Brooklyn.

Op 13.500 vierkante voet op tweederde van een hectare, heeft zijn plaats in de palissaden iets meer ruimte. Het is ontworpen door Grant Kirkpatrick, oprichter van het in Los Angeles gevestigde architectenbureau KAA Design, die drie verdiepingen een tropisch tintje heeft gegeven met warm hout, natuursteen en Asahi-glas.

Het punkicoon somt het hypermannelijke huis op

Het huis met drie verdiepingen is bekleed met beton en wordt beschermd door stalen deuren en een stalen voordeur.

Het huis met drie verdiepingen is bekleed met beton en wordt beschermd door stalen deuren en een stalen voordeur.

(LA360VR)

Henry Rollins, het punkicoon dat in de jaren tachtig bekendheid verwierf als zanger van Black Flag, biedt zijn unieke huis in de Hollywood Hills aan voor $ 3,9 miljoen.

Rollins kocht de op maat gemaakte compound, gelegen in Nichols Canyon, voor $ 2,2 miljoen in 2009 en ging snel aan de slag met het toevoegen van gewaagde accenten en een groot aantal voorzieningen. Hij is de afgelopen 12 jaar bezig geweest in LA, presenteerde een wekelijkse radioshow op KCRW-FM en schreef columns voor LA Weekly.

Stalen portalen en stalen toegangsdeuren geven een mannelijke toon aan de voorkant van het pand, en de woonruimtes dragen dezelfde energie, met betonnen muren en stalen balken over drie verdiepingen. Een 60 meter lange woonkamer dient als het middelpunt en komt uit op een balkon met uitzicht op de omliggende kloof.

Het plan van de dief eindigt

Serena Shi geeft een verkooppresentatie in Beijing voor appartementen in haar voorgestelde Coachella-resort in november 2015.

Serena Shi geeft een verkooppresentatie in Beijing voor appartementen in haar voorgestelde Coachella-resort in november 2015.

(James D. Clark)

Serena Shi’s smaak voor luxe leek onverzadigbaar, schrijft Michael Finnegan.

Zijn rekeningen bij een ‘lifestyle design’-bedrijf in Beverly Hills dat klanten adviseerde over kleding, cosmetica en luxe aankopen, bedroegen bijna $ 800.000. Een reisconciërgedienst die zich richt op de jetset, rekende hem 2,2 miljoen dollar aan voor reizen over de hele wereld.

Die valstrikken van het goede leven waren verdwenen toen Shi, 37, onlangs naar een federale rechtszaal in Los Angeles werd gebracht.

Shi gaf toe via een Mandarijn-tolk dat ze tientallen investeerders in China heeft misleid om $ 23 miljoen aan aanbetalingen te doen op condos in Californië. Ze dachten dat ze eenheden kochten in een trendy resort dat Shi moest bouwen op een woestijngrondstuk van 47 hectare in Coachella.

Het project heeft nooit het daglicht gezien.

Podcast onderzoekt huisvestingsonderzoek

Alex Contreras, links, en zijn dochter, Alex Contreras, hebben foto's van hem in zijn ouderlijk huis.

Alex Contreras, links, en zijn dochter, Alexandria, hebben foto’s van hem in zijn ouderlijk huis in Boyle Heights. Contreras toonde zijn dochter, een activist tegen de uitbreiding van snelwegen in Los Angeles, waar zijn huis stond.

(Allen J. Schaben / Los Angeles Times)

Meer dan 200.000 mensen hebben hun huis verloren door de aanleg van snelwegen in de afgelopen drie decennia in het hele land. En in sommige van de grotere moderne projecten worden bewoners van zwarte en Latino-wijken onevenredig getroffen door ontheemding, schrijft Liam Dillon.

Een nieuw onderzoek van de Los Angeles Times onderzoekt hoe de beslissingen van snelwegplanners om het Amerikaanse snelwegsysteem een ​​halve eeuw geleden door zwarte buurten te leiden, vandaag de dag nog steeds weerklank vinden. The Times ontdekte dat de uitbreiding van bestaande snelwegen door steden in de afgelopen decennia een tweede ronde van onrust en ontwrichting heeft veroorzaakt bij grotendeels zwarte en nu Latino-gemeenschappen.

In “Gimme Shelter: The California Housing Crisis Podcast” bespreekt Dillon de bevindingen van de Times diepgaand en onderzoekt hij de effecten van moderne snelweguitbreidingen in Los Angeles, Houston en Tampa. Gast op de podcast is Alexandria Contreras, wiens overgrootouders de 101 Freeway een blok zagen bouwen van hun huis in Boyle Heights in de jaren 1950. Tegenwoordig vecht Contreras tegen een uitbreidingsplan vanaf de Interstate 5 nabij het huis van de ‘ouders’ van Contreras in Downey.

Wat we lezen?

President Biden’s $ 1,75 biljoen Build Back Better Act omvat ongeveer $ 170 miljard aan betaalbare huisvestingsvoorzieningen. CNBC heeft gekeken waar het geld heen gaat, inclusief 65 miljard dollar voor het behoud en de wederopbouw van sociale woningen en 25 miljard dollar voor huurtoeslag.

Zelfs in LA’s ultra-dure huizenmarkt gaat $ 2,4 miljoen nog steeds een lange weg. In de online wereld van Decentraland heeft hij zojuist een virtueel stuk land gekocht. De enorme deal markeert ‘s werelds duurste aankoop tot nu toe en beslaat volgens Reuters bijna 6.090 vierkante meter in het “Fashion Street”-gebied.

Leave a Comment