IT-afdeling valt twee vastgoedontwikkelaars in Ludhiana binnen, neemt juwelen en geld in beslag

LUDHIANA : De Inkomstenbelastingdienst heeft op 16 november 2021 inval gedaan in veertig panden van twee vastgoedontwikkelaars in Ludhiana. Ze hebben sieraden en geldwaarde in beslag genomen ??4 miljoen dollar.

De Centrale Commissie voor Directe Belastingen (CBDT) zei in een verklaring: “De belangrijkste conclusie die voortkomt uit deze huiszoekings- en inbeslagnemingsoperaties van de twee groepen betreft de ontvangst van niet-geregistreerde contanten door deze groepen via onroerendgoedtransacties in contanten. . “

“Bewijsmateriaal van de aard van een ‘verkoopfactuur’ (bekend als ‘biyana’ in de lokale taal) voor sommige eigendommen is in beslag genomen.

“Deze documenten geven aan dat het ‘koopcontract’ voor de percelen werd uitgevoerd tegen een veel hoger bedrag of tarief dan de tegenprestatie vermeld in de geregistreerde verkoopakte voor het perceel”, aldus het bestuursorgaan van de belastingdienst.

Uit onderzoek is ook gebleken dat er niet-geboekte contante kosten zijn gemaakt voor de bouw van het woonhuis van een van de sleutelfiguren.

De verklaring beweerde dat “belastende” documenten in de vorm van losse vellen, Excel-sheets met de berekening van de ontvangst van gelden voor bepaalde onroerendgoedtransacties, softwaregegevens, gesprekken vanaf de mobiele telefoons van de betrokken personen, enz. was hersteld.

“In een van de groepen werden schendingen van de naleving van de bepalingen inzake bronbelasting geconstateerd met betrekking tot betalingen aan verkopers van de grond, enz.”, aldus de verklaring.

De huiszoekingen resulteerden in de inbeslagname van niet-geregistreerd contant geld van ongeveer ??2 crore naast vreemde valuta en onverklaarbare sieraden van ongeveer ??2.30 crore, volgens de verklaring.

Abonneren op Mint-nieuwsbrieven

* Voer een geldig e-mailadres in

* Bedankt voor het abonneren op onze nieuwsbrief.

Mis nooit meer een verhaal! Blijf verbonden en geïnformeerd met Mint. Download nu onze app !!

Leave a Comment