Hoe ziet de onroerendgoedmarkt in Shawnee County eruit? Huizenprijzen stegen jaar op jaar met 12,6%

De huizenverkopen in Kansas zullen naar verwachting licht dalen volgend jaar, volgens een publicatie die vrijdag is vrijgegeven door het Wichita State University Center for Real Estate.

De mediane verkoopprijs van een eengezinswoning in Shawnee County in juli was $ 192.500. Dat is een stijging van 12,6% ten opzichte van juli 2020, volgens gegevens van Realtor.com.

Het aantal verkochte woningen steeg met 1,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. In de maand juli werden in totaal 253 woningen verkocht in de hele provincie. In dezelfde periode een jaar eerder werden 250 eengezinswoningen verkocht.

De verkoop van onroerend goed kan weken of maanden duren om te registreren en te verzamelen. Dit zijn de meest recente gegevens die door de National Association of Realtors beschikbaar zijn gesteld aan het USA TODAY-netwerk.

Appartementen en herenhuizen die in juli werden verkocht, hadden een mediane verkoopprijs van $ 158.750. Dit cijfer vertegenwoordigt een stijging van 126,6% op jaarbasis. In Shawnee County werden er zeven verkocht, een stijging van 40% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Volgend op: De vastgoedwaarden van Topeka stijgen volgens het rapport sneller dan ooit. De lokale makelaar wijst op het pandemische effect.

Hoe heet is de onroerendgoedmarkt in Shawnee County Kansas?

Informatie over uw lokale woningmarkten is beschikbaar via het USA TODAY Network, met meer gegevens van de National Association of Realtors.

De top 10 verkopende woningen hadden prijzen van ten minste $ 356.250, een stijging van 11,3% ten opzichte van het voorgaande jaar.

In juli zijn drie woningen verkocht voor 1 miljoen dollar of meer: ​​drie eengezinswoningen.

De mediaan van de verkoopprijs van een huis – het middelpunt van alle huizen of eenheden die over een bepaalde periode zijn verkocht – wordt in dit rapport gebruikt in plaats van de gemiddelde verkoopprijs van een huis, omdat experts zeggen dat de mediaan een nauwkeuriger beeld geeft van wat gebeurt op een markt.

Om de gemiddelde prijs te vinden, worden alle prijzen van de verkochte huizen opgeteld en vervolgens gedeeld door het aantal verkochte huizen. Deze maatstaf kan worden verstoord door een lage of hoge prijs.

Volgend op: Bekijk de onroerendgoeddatabase, kaarten en meer van Shawnee County

Het USA TODAY Network plaatst gelokaliseerde versies van dit verhaal op zijn nieuwssites in het hele land, gegenereerd met gegevens van de National Association of Realtors op Realtor.com. Het verhaal is geschreven door Sean Lahman.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Topeka Capital-Journal: het gemiddelde huis in Shawnee County dat voor een hogere prijs is verkocht dan vorig jaar

Leave a Comment