De vastgoedhoek: bied optimisme | Vastgoedkolommen

Vorige week hebben we het even gehad over veiligheid bij een bezoek aan je huis. Een van de naar voren gebrachte punten was dat je heel enthousiast zult zijn als iemand interesse in je huis zou hebben. De sleutel is om niet zo opgewonden te raken dat je vergeet jezelf te beschermen.

Vandaag gaan we het hebben over een ander soort beveiliging. Dit is de beveiliging (of voorzichtigheid) die u moet uitoefenen wanneer u eindelijk die deal (of die deals) voor uw huis krijgt. Het doel is om je emoties onder controle te krijgen. Houd je hoofd recht en neem een ​​weloverwogen, doordachte beslissing. Laten we beginnen.

Sinds 10 jaar run ik een webontwikkelingsbedrijf. In de afgelopen twee jaar zijn we begonnen met marketing. Het blijkt dat wanneer je mensen vertelt wat je bedrijf doet (en je bedrijf doet geweldig werk), de telefoon gaat.

Vorige week kwam het allemaal tot een hoogtepunt toen iemand (een klant van mij eigenlijk) aanbood om mijn bedrijf te kopen. Het geld, de voordelen en de eerlijkheid zijn allemaal aantrekkelijk en de stressvermindering van het runnen van een bedrijf klinkt geweldig. En daar komt het artikel van vandaag om de hoek kijken. Lees verder.

Wanneer u uw huis verkoopt, moet u dezelfde voorzichtigheid betrachten met de aanbiedingen die u ontvangt. Allereerst moet je je beste Jerry Maguire tevoorschijn toveren en “Show me the money!” roepen. Nou, misschien schreeuw je dat niet. Je gaat mensen bang maken.

Afhankelijk van het soort aanbieding, zijn er verschillende manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat de koper de deal kan voltooien. Ik heb de neiging om over de beste mensen te denken en ik vind het oprecht leuk om mijn leven op die manier te leven. In dit geval impliceert u niet dat u de koper niet vertrouwt. U doet gewoon uw due diligence om ervoor te zorgen dat deze deal in uw belang is.

Als het een standaardhypotheek is, moet u de pre-goedkeuringsbrief in handen krijgen. U zorgt ervoor dat een kredietinstelling ze al heeft goedgekeurd voor dit bedrag. Er is niet veel “privé” aan deze brief, vooral als u zich in dit stadium van de onderhandeling bevindt. Het zal een verwacht verzoek zijn.

Als het een contante aanbieding is, is het een beetje anders. Hier is geen derde partij bij betrokken, dus het is gewoon de koper die bewijst dat hij het geld ergens op een rekening heeft staan. Ja, het klinkt persoonlijk, maar je hebt het vertrouwen nodig om afstand te nemen van alle andere aanbiedingen en het zal je dat gemoedsrust geven.

Terwijl we in de geldtrein zitten, is de aanbetaling een groot probleem (en zou dat ook moeten zijn). Toen ik mijn duplex in Somersworth kocht, kon ik de kleinst mogelijke aanbetaling (3%) doen en alles ging heel goed.

Als u meer dan één aanbieding heeft, is het de moeite waard om de aanbieding te overwegen met het meeste geïnvesteerde geld. Het is een financieel symbool van hun ernst en hun interesse in uw eigendom.

Onthoud dat als ze zich terugtrekken, u de aanbetaling behoudt. Een aanzienlijke financiële investering in hun aanbod (lees: grote aanbetaling) geeft aan dat ze zeer serieus zijn en zeer waarschijnlijk de eindstreep zullen halen bij deze deal.

De volgende overweging betreft onvoorziene omstandigheden. Ik schaam me een beetje om toe te geven dat ik een aanbod heb gedaan om land (in Whitefield) te kopen met ongeveer 12 onvoorziene omstandigheden. Het was vooral moeilijk om met de makelaar samen te werken (wat nogal dom was gezien het feit dat… je verkoopt land in Whitefield, dwaas), dus ik wilde mijn koper te veel beschermen.

Het extra onderzoek en papierwerk (en hoofdpijn) dat ik hem stuurde was het zeker waard. Voor jou, omdat je veel volwassener en minder wrokkig bent dan ik toen was, wil je jezelf gewoon beschermen.

“Het onverwachte zijn eenvoudige maar effectieve manieren voor de koper om zichzelf te beschermen tegen ‘vreemden’ wanneer het bod wordt gedaan”, zegt Edward O’Halloran, agent voor Badger Realty.

O’Halloran heeft gelijk. De meest populaire en bijna “verplichte” contingentie is voor inspectie. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat wat er ook maar het minst “fout” is in de inspectie, de deal zal vernietigen. Het geeft de koper alleen het recht om zich af te melden als iets dat uit de inspectie naar voren komt niet bevredigend is. Dit is een vrij brede en veilige manier voor kopers om hun aanbetaling veilig te houden.

Eindelijk is de tijdlijn. U heeft niet altijd haast om te verkopen, maar over het algemeen geldt hoe eerder hoe beter. Soms wachten kopers tot hun eigendom is verkocht en dit zal de transactie vertragen (of kunnen vertragen). Andere keren zijn kopers super gemotiveerd en is hun tijdlijn gebaseerd op een verhuizing naar jouw stad of andere omstandigheden.

Uiteindelijk is het allemaal aan jou. Ik ken verkopers die zijn verhuisd naar een korte termijn verhuur om aan de wensen van hun kopers te voldoen.

Het belangrijkste punt van vandaag is om alle verschillende factoren van een aanbieding te beoordelen. Zelfs als het ene aanbod hoger is dan het andere, kunnen de andere betrokken factoren het in het algemeen minder aantrekkelijk maken. U moet zich concentreren op wat belangrijk is voor u en uw gezin en van daaruit de beste beslissing nemen.

Voor mezelf en het aanbod om mijn bedrijf te kopen, heb ik besloten om niet te verkopen. Eerlijk gezegd heb ik te veel plezier, en het idee om voor iemand anders te werken is helemaal niet aantrekkelijk. Ik ben gewoon niet bereid om op te geven wat ik heb opgebouwd.

Succes met je aanbiedingen.

Leave a Comment